Novo pri Si.mobilu IX.

Status
Tema ni odprta za nadaljno razpravo.

astet

Pripravnik
4. jan 2012
95
14
8
Želel sem prestopiti k Simobilu iz Mobitela zato sem kupil SIM kartico Simpl vendar na žalost ni dalo želenega rezultata. Ko sem poskušal klicati iz Mobitelovega omrežja Simobilovo številko mi je večkrat napisalo na telefon Prezasedeno omrežje. Potem mi ni zvonilo ampak se je po nekem času oglasila tajnica, potem je parkrat zvonil telefon pa zopet tajnica. Vsakič ko ni zvonilo je takoj prišel SMS z obveznostilom o klicoči številki na Simobilovo številko. Simobilova SIM kartica oziroma telefon je bil vključen in prijavljen na Simobilovo omrežje z petimi črticami in v UMTS ali v GSM omrežju (sem ročno spreminjal) vendar ni sprejemal klica iz Mobitelovega omrežja kar se mi ne zdi normalno. Ker pri telefonu potrebujem predvsem zanesljivost in potem vse ostalo sem se odločil, da ostanem na Mobitelu.

Jest

iPhone Guru
26. jul 2007
15.507
779
113
Medvode / Slovenija
www.mobile.si
Citat:
Uporabnik rocky9 pravi:

In kako točno bodo poskrbeli za te uporabnike? A tako, da bodo nujno morali biti pri S!?

Ja kako mislis? Delili bodo letake, da kdor ima iPhone 5, naj prekine z njimi in gre na Si.mobil
bonk.gif
... Najenostavneje tako, da v ponudbo dajo nano SIM kartico ...mar ne?

Jest

iPhone Guru
26. jul 2007
15.507
779
113
Medvode / Slovenija
www.mobile.si
Citat:
Uporabnik astet pravi:
Želel sem prestopiti k Simobilu iz Mobitela zato sem kupil SIM kartico Simpl vendar na žalost ni dalo želenega rezultata. Ko sem poskušal klicati iz Mobitelovega omrežja Simobilovo številko mi je večkrat napisalo na telefon Prezasedeno omrežje. Potem mi ni zvonilo ampak se je po nekem času oglasila tajnica, potem je parkrat zvonil telefon pa zopet tajnica. Vsakič ko ni zvonilo je takoj prišel SMS z obveznostilom o klicoči številki na Simobilovo številko. Simobilova SIM kartica oziroma telefon je bil vključen in prijavljen na Simobilovo omrežje z petimi črticami in v UMTS ali v GSM omrežju (sem ročno spreminjal) vendar ni sprejemal klica iz Mobitelovega omrežja kar se mi ne zdi normalno. Ker pri telefonu potrebujem predvsem zanesljivost in potem vse ostalo sem se odločil, da ostanem na Mobitelu.

In kaj ima to veze z "Novo pri Si.mobilu"?
bonk.gif

astet

Pripravnik
4. jan 2012
95
14
8
Z Novo pri Si.mobilu nima veliko oziroma nič vendar se mi za mojih par vprašanj ni dalo odpirat novega posta, ker se mi ni zdelo vredno trošiti vašega prostora na strežniku. Zahvaljujem se vsem za pomoč in se priporočam za naslednjič.

Nazadnje urejeno:

astet

Pripravnik
4. jan 2012
95
14
8
Ne nisem se obrnil na tehnično pomoč, ker nisem vedel, da se to da popravit na takšen način. Danes poskusim ponovno vstaviti SIM kartico v telefon in pokličem tehnično pomoč. Hvala za pomoč Gamero.

Gamero

Majstr
13. avg 2007
5.092
138
63
okolica mesta
Ni za kaj. Dobro jim je opisati čim več podrobnosti (iz katere številke kličeš, kdaj se je to dogajalo...) in napaka bo hitreje in lažje odpravljena.

astet

Pripravnik
4. jan 2012
95
14
8
Danes mislim it iz Mobitela na Simobil in zadnje vprašanje za tiste kateri ste na Simobilu in se veliko vozite po Sloveniji. Kako ste zadovoljni s signalom? Hvala.

Bush

Fizikalc
19. okt 2008
1.735
0
36
Citat:
Uporabnik astet pravi:
Danes mislim it iz Mobitela na Simobil in zadnje vprašanje za tiste kateri ste na Simobilu in se veliko vozite po Sloveniji. Kako ste zadovoljni s signalom? Hvala.
Če nisi povsem prepričan, ti svetujem:
- ali preizkusiš s Si.mobil prepaid kartico
- preneseš številko na Si.mobil, vendar počakaš z vezavo en mesec. Če nisi zadovoljen, lahko brez kazni številko preneseš nazaj na Mobitel

astet

Pripravnik
4. jan 2012
95
14
8
Po parih dneh moram povedat, da sem s signalom zadovoljen. Sogovornika čujem kot, da bi stal zraven tebe. Glede tega ni nobene težave. Brez zamere vendar moti pa me števnik porabljenih enot. Odprl sem si tudi opcijo Si.naiP ker veliko lažje pišem SMS-e preko računalnika kot preko telefona. Števec mi že dan in pol ne kaže nobenih sprememb čeprav sem uporabljal Si.naiP in pa telefon. Kam se lahko obrnem in pa ali imate tudi vi takšne težave oziroma kako ste jih odpravili. Kakšno aplikacijo ste dali na androiden telefon, da deluje pravilno? Hvala za pomoč.

astet

Pripravnik
4. jan 2012
95
14
8
Ne nisem sem komaj pršu gor na Simobil tako, da so oni določili obračunsko obdobje 21. v mesecu (kar mi tudi odgovarja).

monaco

gps navigator
19. jul 2007
3.640
0
36
www.ramsak.si
Citat:
Uporabnik astet pravi:
Po parih dneh moram povedat, da sem s signalom zadovoljen. Sogovornika čujem kot, da bi stal zraven tebe. Glede tega ni nobene težave. Brez zamere vendar moti pa me števnik porabljenih enot. Odprl sem si tudi opcijo Si.naiP ker veliko lažje pišem SMS-e preko računalnika kot preko telefona. Števec mi že dan in pol ne kaže nobenih sprememb čeprav sem uporabljal Si.naiP in pa telefon. Kam se lahko obrnem in pa ali imate tudi vi takšne težave oziroma kako ste jih odpravili. Kakšno aplikacijo ste dali na androiden telefon, da deluje pravilno? Hvala za pomoč.
To je prvo opazanje vseh, ki smo prisli iz Mobitela. Tam je prikaz porabe na netu ali preko aplikacije skoraj v zivo, pri simobilu pa tako zelo na priblizno in z zamikom. Ampak se s časom navadiš in te ne moti vec. Z uzbekistanskim billingom pac tega niso sposobni porihtat...

Status
Tema ni odprta za nadaljno razpravo.