Novo pri Si.mobilu IX.

Status
Tema ni odprta za nadaljno razpravo.

boogle

Pripravnik
29. apr 2008
287
0
16
"Paketi ZATE ...omogočamo tudi, da neporabljene minute prenesete v naslednji mesec"

Ali kdaj te minute zapadejo? se prenesejo tudi v naslednji naslednji mesec?

npr. vsak mesec mi ostane 60minut - pomeni to, da bom imel po šestih mesecih na razpolago 6x60minut + redno mesečno količino minut?

igors24

Pripravnik
5. maj 2010
505
0
16
Prenesejo se ti samo v naslednji mesec, po preteku tega se brišejo.

Citat:
Prenos minut

Na paketih ZATE vam omogočamo avtomatičen PRENOS neporabljenih minut: če ne porabite vseh vključenih minut v posameznem paketu, jih prenesete v naslednji mesec.

Naročnikom paketov ZATE, ki vključenih minut v posameznem paketu ne porabite v celoti v tekočem mesecu oz. obračunskem obdobju, se te avtomatično prenesejo v naslednji mesec oziroma v naslednje obračunsko obdobje:

Prenešene minute lahko uporabite le v naslednjem mesecu, sicer zapadejo.
V tekočem mesecu najprej porabite neporabljene minute iz prejšnjega meseca, s čimer vam omogočamo maksimalni izkoristek neporabljenih minut.
Maksimalna količina prenešenih minut je enaka količini minut, ki so vključene v posamezni paket (npr.: pri paketu S ZATE, ki vključuje 200 minut, lahko maksimalno prenesete 200 minut)
Prenos neporabljenih količin ne velja za v paket ali opcije vključene količine sporočil SMS/MMS in prenos podatkov.

monaco

gps navigator
19. jul 2007
3.640
0
36
www.ramsak.si
Citat:
Uporabnik Numy pravi:
Citat:
Uporabnik Pikec pravi:
S Simobilom ni nič narobe, težave ima Mobitel.
Odgovor Mobitela:
Trenutno prihaja do težav na omrežju po celi Sloveniji. Trudimo se, da jih odpravimo čim prej.

Prijazen pozdrav,

Urška Košir
Center za pomoč uporabnikom

Če pa kolega s simobila ne more nikamor klicati, niti njega nihče.

Kako je to kriv Mobitel?

Morda ima mobitel tudi kake težave, vendar jih jaz ne občutim, razen tega, da simobilovcev ne dobim. Ampak ker tudi oni ne morejo klicati nikogar, bi rekel da je težava na simobilovi strani.
Mene v soboto cel dopoldan niso mogli poklicat iz Mobitela na Simobil. Iz Mobitela na Mobitel je šlo klicat brez težav.

Vse lepo in prav, toda pričakoval bi vsaj SMS kot ga dobiš kadar si nedosegljiv in bi poklical nazaj, tako pa sem imel potem zaradi zgrešenih klicev cel kup težav...

Sokol

Pripravnik
4. avg 2007
660
9
18
Dolenjska
Citat:
Uporabnik monaco pravi:
Citat:
Uporabnik Numy pravi:
Citat:
Uporabnik Pikec pravi:
S Simobilom ni nič narobe, težave ima Mobitel.
Odgovor Mobitela:
Trenutno prihaja do težav na omrežju po celi Sloveniji. Trudimo se, da jih odpravimo čim prej.

Prijazen pozdrav,

Urška Košir
Center za pomoč uporabnikom

Če pa kolega s simobila ne more nikamor klicati, niti njega nihče.

Kako je to kriv Mobitel?

Morda ima mobitel tudi kake težave, vendar jih jaz ne občutim, razen tega, da simobilovcev ne dobim. Ampak ker tudi oni ne morejo klicati nikogar, bi rekel da je težava na simobilovi strani.
Mene v soboto cel dopoldan niso mogli poklicat iz Mobitela na Simobil. Iz Mobitela na Mobitel je šlo klicat brez težav.

Vse lepo in prav, toda pričakoval bi vsaj SMS kot ga dobiš kadar si nedosegljiv in bi poklical nazaj, tako pa sem imel potem zaradi zgrešenih klicev cel kup težav...

Saj ni bila krivda zaradi nedosegljivosti na Simobilovi strani. Mogoče te tudi danes ne more poklicati nekdo ki je pri kitajskem operaterju, ker ima ta operater težave pa ti Kitajci tudi ne bodo poslali SMS
evil.gif

monaco

gps navigator
19. jul 2007
3.640
0
36
www.ramsak.si
Saj vseeno kdo mi pošlje SMS, težava je bila v povezavi med dvema lokalnima operaterjema, tistima med katerimi se celo "brezplačno" (ok, zakupljene minute) klicarimo... Pravzaprav niti ne vem kje vse so bile težave - par ur nisem dobil niti enega klica ali smsja, kar mi je bilo že hudo sumljivo, klicarijo me pa iz vseh slo omrežij...

geronimo

Fizikalc
9. sep 2007
2.442
73
48
SMS ti pošlje tvoj operater (ker oni vejo ali si dosegljiv ali ne) in če klic zaradi težav drugega operaterja sploh ni prišel do njih, kako naj ti pošljejo SMS?

Cooper

Pripravnik
27. jan 2009
498
0
16
Ljubljana
Simobil je bil zagotovo takoj obveščen o težavah pri Mobitelu, saj obstajajo pogodbe, ki urejajo tovrstno obveščanje. Operater, pri katerem je stranka, je tisti, ki svoje uporabnike obvešča o težavah pri uporabi mobilnih storitev. Simobil je nekaterim uporabnikom poslal SMS, drugim pa ne. Med tistimi, ki SMS-a nismo dobili, sem tudi jaz. Zakaj so obveščali selektivno, ne vem.

Smrkc

Fizikalc
24. feb 2009
3.152
22
38
37
predvidevam da iz tega razloga ker recimo cca 700.000 SMSov ne moreš poslati hkrati. Ni SMS centra, ki bi zdržal takšno kvoto, da bi bilo poslano vse naenkrat. Predstavljaj si, da ti recimo pošlje 5sms na sekundo in preračunaj koliko časa bi pošiljalo

Cooper

Pripravnik
27. jan 2009
498
0
16
Ljubljana
Če so v zadnji uri starega in prvi uri novega leta 2012 lahko sprocesirali cca. 1,4 mio SMS sporočil uporabnikov, verjetno v nekaj urnem izpadu ne bi smel biti problem obvestiti uporabnikov o težavah - vsaj tistih, ki so iz Simobila neuspešno klicali Mobitel.
Pa moj namen ni kritiziranje Simobila (niti Mobitela), meni je popolnoma vseeno, če nisem bil obveščen o težavi. Itak so mediji o tem poročali, kot da se svet podira. Povsod lahko pride do težav.

Smrkc

Fizikalc
24. feb 2009
3.152
22
38
37
Se strinjam, zadeva je velikokrat prenapihnjena ampak tako pač je pri nas v tej prelepi deželci...

erikson

Guru
25. avg 2007
22.665
6.424
113
Citat:
Uporabnik Cooper pravi:
Simobil je bil zagotovo takoj obveščen o težavah pri Mobitelu, saj obstajajo pogodbe, ki urejajo tovrstno obveščanje. Operater, pri katerem je stranka, je tisti, ki svoje uporabnike obvešča o težavah pri uporabi mobilnih storitev. Simobil je nekaterim uporabnikom poslal SMS, drugim pa ne. Med tistimi, ki SMS-a nismo dobili, sem tudi jaz. Zakaj so obveščali selektivno, ne vem.
Mobitel sicer del krivde vali na Simobil:

“Glavni in najbolj boleč pa je bil popoln izpad prometa proti Simobilu,” je izpostavil Vehovar, ki je pristojen za področja omrežij. Do tega je prišlo zaradi nizke stopnje zanesljivosti. Simobil so zato že pozvali k dvigu stopnje zanesljivosti. K temu so ga sicer pozvali že dvakrat, vendar se zaradi stroškov po Vehovarjevih besedah za to ni odločil.

pilatus

Zelenc'
29. nov 2007
22
0
1
Spoštovani,

samo v informacijo, da ne bo za vse kriv Mobitel, ali pač:)
V soboto dopoldan sva s kolegom stala na isti lokaciji in imala oba velike težave. Oba sva pri Simobilu.On je bil ves čas nedosgljiv za vse klice. Ko me je klical je moj telefon sicer zvonil, ko pa sem odgovoril na neodgovorjen klic pa se je javila neznana oseba in ne on, ki je stal poleg mene.
Samo za informacijo, kako dober je Simobil. Pa sem na splošno kot uporabnik zadovoljen s storitvami, ki mi jih nudi, lahko pa tudi prizajo če so napake na njihovi strani in niso vedno krivi samo drugi.

LP

Status
Tema ni odprta za nadaljno razpravo.