Novo pri Si.mobilu IX.

Status
Tema ni odprta za nadaljno razpravo.

Jest

iPhone Guru
26. jul 2007
15.508
779
113
Medvode / Slovenija
www.mobile.si
Citat:
Uporabnik stein pravi:

Točno tak.
Piše, da ne sme presegati zakonskih zamudnih obresti.
In to SiMobil redno krši.

(kaj misliš zakaj na vsako pritožbo takoj pozitivno odgovorijo? Zaradi lepih oči? Ali pa zato, ker vedo, da so kršili zakon in jim grozi globa?)

Točno kak?
grims-1.gif

20120416-emgx8aqpdgxnebgcwhs9t1db7j.jpg

stein

Fizikalc
16. sep 2007
19.575
1
36
Ja, tako kot si označil. Preberi.
In to je moj zadnji odgovor na to, zdaj že komot, trolanje.

Jest

iPhone Guru
26. jul 2007
15.508
779
113
Medvode / Slovenija
www.mobile.si
Napisano je nelogicno... in v bistvu spodbuja k neplacevanju racunov... oz. je datum palcila na poloznici potemtakem brezvezen podatek... Pac enkrat se ze placa
smile-1.gif
...

Ce torej strosek opomina ne sme presegati visine zamudnih obresti... potem naj enostavno napisejo, da stroskov opomina NE smejo zaracuvati ...

Glede trolanja... Sele zdaj sem videl, da sem se spet zapletel v debato s tabo... oprosti... upam, da se ne bo vec ponovilo...
bonk.gif

SouthPark

Jas da nea vem?! Ka te je...
5. sep 2007
24.570
5
38
Klobukarjev dol
Potem pa naj nekdo dokaže, da Simobil nima 1.45€ škode s opominom. Na FB si folk veselo med sabo piše naj vsi zahtevajo denar nazaj za opomine. Ko pa napišeš spodaj ''zakaj pa ne plačaš do roka'', pa čudežno ni nobenega komentarja na to
bonk.gif

Ko bodo pa enkrat sami v situaciji, ko bo nekdo zamujal s plačilom, pa bo cel halo in zahtevanje obresti za zamujen rok
tongue-1.gif

borovnica

Fizikalc
22. jul 2007
4.617
1
38
Jest,.. ravno zato pravim da smo v čudni državi, ki skrbi za neplačnike,.. morda bi res morali namesto opomina stranko brez opozorila izklopiti,.. in to vsi operaterji,.. potem pa bi bilo malo več reda,..

b

KillaKHAN

Guru
27. avg 2008
17.805
1.121
113
Koliko debatiranja o jebenih opominih. Pa koliko krat se ti lahko to zgodi če si normalen? Morda dvakrat v 24 mesecih vezave, itak pa si daš na trajnik pa je rešeno.

borovnica

Fizikalc
22. jul 2007
4.617
1
38
Citat:
Uporabnik KillaKHAN pravi:
Koliko debatiranja o jebenih opominih. Pa koliko krat se ti lahko to zgodi če si normalen? Morda dvakrat v 24 mesecih vezave, itak pa si daš na trajnik pa je rešeno.

nekaterim se to dogaja vsak mesec,.. način življenja pač
uf-1.gif

b

monaco

gps navigator
19. jul 2007
3.640
0
36
www.ramsak.si
Citat:
Uporabnik Jest pravi:
Nekateri ocitno kar vsak mesec zamujajo... Nekdo na jabuk.si forumu se je "pohvalil", da dobi povrnjenih okoli 15€
bonk.gif
Mah, pa to gre za seljaka, ki si je kupil iphone in sedaj si misli da je car...

KillaKHAN

Guru
27. avg 2008
17.805
1.121
113
ne vem v bistvu, gre za to, da sem dobil geslo ob sim kartici, nočem pa se še registrirat na mojsimobil dokler mi ne naredijo prenosa številke

HEPAN

Majstr
5. sep 2007
2.889
155
63
Citat:
Uporabnik Jest pravi:
Nekateri ocitno kar vsak mesec zamujajo... Nekdo na jabuk.si forumu se je "pohvalil", da dobi povrnjenih okoli 15€
bonk.gif

ne vem kaj vam ni jasno...povrnjeno je dobil to kar mu je bilo PROTI ZAKONITO zaračunano! In prav je tako, da operaterju vzames moznost da ima oderuske stroske OPOMINA!

Simobil si pa ne UPA izklopiti uporabnika z opominom...ker bi hitro ostali brez strank...

borovnica

Fizikalc
22. jul 2007
4.617
1
38
Ti ti Si.mobil,..kaj pa Elektro, Komunala, banke, Mercator, ogrevanje,..

Trenutno gre zakonodaja v škodo upnika,.. stroški ne smejo presegati dejanskih stroškov izdelave in pošiljanja opomina, hkrati pa ne višine zamudnih obresti,.. kar v praksi pomeni:
- če je moj strošek izdelave in pošiljanja 1,45€ (kuverta, papir, tisk, distribucija, strošek zaposlenega,..)
- strošek obresti pa je 50 c,..

Kaj je razlika med tema dvema stroškoma? Dobiček firme? Kot sem že nekajkrat napisal,.. država ščiti dolžnike namesto da bi jih sankcionirala,..

b

stein

Fizikalc
16. sep 2007
19.575
1
36
Saj jim lahko odklopite in jim še stroške odklopa zaračunate.
Kaj se zdaj tu čudnega delaš? Resno?

borovnica

Fizikalc
22. jul 2007
4.617
1
38
ta stadij smo že prešli,..ko smo odklapljali dokaj hitro je bila cela procesija na temo kateri p...ci da smo, da Mobitel pa odklaplja po pol leta in tako dalje,..
Sploh pa,.. a nisi ti uporabnik izimobila,.. čemu bi se tebe to tikalo?
b

Status
Tema ni odprta za nadaljno razpravo.