Novo pri Mobitelu II.

Status
Tema ni odprta za nadaljno razpravo.

coolpower

Fizikalc
17. sep 2007
4.218
0
36
Citat:
Uporabnik borce pravi:
sem vedel da bo ponovno prišlo to v uspredje :"da bodo ljudje, ki zapravijo 10 EUR mesečno deležni top mobilnikov za 1 EUR". , mislim če mesečno račun pri M@150€-cca200€ ni dober uporabnik, potem ....Poleg tega, hočem povedat da določeni telefoni so enostavno dragi pri M@, in poštene acije ouz kar koli se sedaj že imenuje ni bilo. No nekaj izjeme so : HTC Touch Diamond, Samsung OMNIA paket 44 ai 77

Pa BlackBerry Bold za 169 EUR itd.
Kot sem napisal je logika zelo enostavna. Paketi z večjo naročnino omogočajo višjo subvencijo. Zakaj paketi? Zato ker operaterju naročnina nanje predstavlja fiksni oz minimalni zagotovljeni prihodek od uporabnika za določeno obdobje.
Zakaj ni več klicev v druga omrežja? Simpl. Ceno za klic iz Mobitela v Simobil ureja cena zaključevanja klica v Simobilovem omrežju. Ko Mobitelov uporabnik kliče SImobilovega mora Mobitel za vsako minuto tega klica Simobilu plačati določen znesek. Velja tudi v obratni smeri enako. Res pa je, da Simobil Mobitelu za vsako minuto zaračuna več kot Mobitel Simobilu. TO je t.i. asimetrija, ki bo drugo leto šla v zgodovino, sedaj (že nekaj let) pa vpliva tako, da Mobitel malce težko ponudi ogromne količine klicev v druga mobilna omrežja oziroma so ti klici zanj bistveno dražji kot klici v lastnem omrežju.

Seveda bo kdo rekel, da se lahko tu preliva denar in da naj operater prodaja klice v drugo omrežje pod ceno. Tudi to ne gre. Cene morajo biti stroškovno upravičene.

Vse to uporabnika niti ne zanima, je pa morda fino, da razume, zakaj so cene takšne. Država pač skuša s tem vplivati na konkurenčne razmere, Mobitelu striže krila in lajša življenje Simobilu ter Tušmobilu. Seveda pa vsi takšni ukrepi nimajo večne veljave in kljub temu, da direktor Simobila ves čas omenja (v negativnem kontekstu) specifiko slovenske regulative, se z njim le težko strinja vsak, ki ima malo pogleda vanjo. Brez te regulative bi bil Simobil še danes tam, kjer je bil dolga leta - na tleh. K njegovemu boljšemu poslovanju je pripomogel APEK (kljub temu, da imajo čezenj zeleni mnogo za povedati), delno pa tudi spodoben direktor, ki so ga sedaj končno dobili.

Jabe

Guru
1. okt 2007
14.482
6.986
113
Citat:
Uporabnik coolpower pravi:
..., tudi pri paketih bodo novosti ipd.

Upam, da kakšnega bolj usmerjenega v prenos podatkov, pa na račun tega kak minuta klica manj. Če pa ne, pa to vzemite kot predlog sicer zadovoljnega uporabnika Mobitela
cheer.gif

Bella

Pripravnik
23. okt 2008
73
0
6
Meni se zdi fajn ponudba telefončka na dotik Samsung Omnia, ful ugodno za naročnike, pa še mobitel izgleda super.

Ralliart

Fizikalc
26. sep 2007
4.764
3
38
ksz

Se igral z n96, prevec plasticen filling, jojstick skripa, malce ceglast, nasplosno telefon deluje vredu, 2x zastekal, skratka za 500eur malce negativne izkusnje glede nastetega.

Zanima me kaksna bo n79 ce jo bo dal mobitel v akcijo za ugoden denar, ceprav je to zelo podoben telefon.

Mbonbon

Pripravnik
2. okt 2007
129
0
16
Itak bo spet na Liffeu - zdi se mi super ideja in fino da so šli tudi letos v to. Jaz se ziher prijavim - podvprašanje , ali mogoče kdo ve kateri programček naju uporabim za iPhone, za snemat filmčke?
confused-1.gif

halo

Fizikalc
22. jul 2007
2.211
0
36
52
Ljubljana
500 SMSov za 16 eur drago
evil.gif

Klapa npr. 720 SMSov na mesec 2 evra.
Tušmobil20 500 SMSov plus pogovori za 20 eur.

borce

Pripravnik
2. jan 2008
141
0
16
Upamo na spremenitev(osvežitev in to konkretna) paketov tudi pri našem M@, pa to v kratkem.

AfterEight

Fizikalc
16. sep 2007
1.217
0
36
Citat:
Uporabnik Ralliart pravi:
ksz

Se igral z n96, prevec plasticen filling, jojstick skripa, malce ceglast, nasplosno telefon deluje vredu, 2x zastekal, skratka za 500eur malce negativne izkusnje glede nastetega.

Zanima me kaksna bo n79 ce jo bo dal mobitel v akcijo za ugoden denar, ceprav je to zelo podoben telefon.
Se strinjam, N96 ponudi premalo za svojo ceno. Bomo videli koliko bo stala N85, ki se mi zdi zelo dobra alternativa.

ynos

Vremenko
18. jul 2007
24.434
3.825
113
davorinm.wordpress.com
Saj se da s Simobila na Mobitel, če imam še 5 mesecev vezave? Prenesem številko na Mobitel, na Simobilu pa plačujem tistih 5 EUR naročnine vsak mesec?

halo

Fizikalc
22. jul 2007
2.211
0
36
52
Ljubljana
Tudi če jo imaš 21 mesecev.
Če se ne motim ne smeš biti vezan manj kot 90 dni za prestop k drugemu operaterju.
Naj me kdo popravi če se motim.
redface-1.gif

Jest

iPhone Guru
26. jul 2007
15.508
779
113
Medvode / Slovenija
www.mobile.si
Citat:
Uporabnik halo pravi:
Tudi če jo imaš 21 mesecev.
Če se ne motim ne smeš biti vezan manj kot 90 dni za prestop k drugemu operaterju.
Naj me kdo popravi če se motim.
redface-1.gif

Pomoje si lahko si vezan tudi samo en dan... pa preneses stevilko drugam... samo pri prejsnjem operaterju se vedno placujes narocnino....

Status
Tema ni odprta za nadaljno razpravo.