Novo pr Si.mobilu XII.

Status
Tema ni odprta za nadaljno razpravo.

SvetIdej

Majstr
20. dec 2011
4.032
353
83
www.svetidej.com
KKR je tudi leta 2001 hotel kupiti celotno Telekom Austrio pa je na koncu ni.

Carlos Slim ne bo prodal nobenega operaterja v skupini Telekom Austria, KKR pa tudi še ne bo prodajal, ker danes ne bi veliko zaslužil s tem poslom. Prodaja se bo izvedla za 3-5 let, ko bo prodal za mnogo več denarja.

Telekom Austria je hotela kupiti United Group, pa ga je kupil KKR. Dvomim, da je danes TA pripravljena plačat 2x več denarja kot ga je kupil KKR.

Edina možnost bi bila le ustanovitev skupnega podjetja z razmerjem 50:50 ali 55:45. Edino ta možnost bi bila realna.

Nazadnje urejeno:

Dr_Strangelove

Fizikalc
1. nov 2007
3.073
2
36
www.pentagon.gov
Če bo KKR dobil za Telemach/SBB danes dobro ponudbo, bo prodal takoj. Seveda bo pričakoval maržo, ampak jo bo tudi dobil, ker Telekom Austria je trenutno zelo zagret za nakup.

Dejstva so namreč taka, da se tudi kablašem pripravlja palica, ki jih bo po riti. V ZDA število kabelskih priključkov pada, vse več je naročnikov na TV storitve preko OTT igralcev.

Skratka pričakovati, da bo čez 5 let za KKR bolj ugodno prodati Telemach, je namreč lahko zelo utopično. Razmere na trgu se spreminjajo iz meseca v mesec in to korenito. Če Simobil kupi T-2 z urejenim lastništvom do optike, Telemacha ne bo več potreboval, oz. bo kupoval samo za zelo ugodno ceno. Podobne poteze lahko potegne še na Hrvaškem in Srbiji. V Makedoniji je že. Vrednost SBB bo padla, ker bo dobila konkurenta na domačem trgu, kjer cepajo nadpovprečne marže, ki jih seveda ne bo več. Z maržami bo pa šla tudi naduvanost Srbov.

Telemach tudi nima pojma o mobilni telefoniji in slednjem biznisu in možnosti, da bodo zajebali združitev s Tušmobilom je enormna. Če pogledamo, kake nesposobne osebke gostijo za šefe, je šansa za zajeb verjetno > 90%. Sicer je tudi na Simobilu in TAG kar nekaj ekstremno nesposobnih primerkov, ampak se slednje zadnje mesece korenito popravlja, ker jim gre za nohte.

SvetIdej

Majstr
20. dec 2011
4.032
353
83
www.svetidej.com
Če je KKR kupil Telemach in Tušmobil naprimer za 200 mio €, ga ne bo prodal za 210 mio €. Če pa TA da 300 mio € je pa druga. Glede na to, da je TA za United Group in Tušmobil ponujal manj ni pričakovati večje cene od TA.

Obema podjetjema je win win situacija združitev ostalo pa odpade, ker TA ni pripravljena predplačati nakup. Če se dogovarjajo se to, da bo TA imela 55% delež, KKR pa 45% in ga bo čez 3-5 let (po optimizaciji) mastno prodal TA-ju.

Uporabna_Stran

Pripravnik
25. nov 2011
410
0
16
Skratka. Kot kaže Simobil za prihodnji teden pripravlja nov ogromen, gigantski paket
smile-1.gif

Dekster

MOBITEL PR
8. apr 2009
995
0
16
Ljubljana
Citat:
Uporabnik Uporabna_Stran pravi:
Skratka. Kot kaže Simobil za prihodnji teden pripravlja nov ogromen, gigantski paket
smile-1.gif

V kombinaciji z novimi telefoni.

Bil jim je že čas, če ne bo rezultatov, bodo ponovno letele glave
grims-1.gif

Lp.

jozo

Fizikalc
29. sep 2007
460
28
28
Sodišinci
Zaradi mene lahko dajo ne vem kaksen paket samo mene ne bodo videli.....za moje pojme totalno nesposobni.....zaradi zamenjave kartice sim sem bil ze dvakrat v centru v MS in dvakrat klical na help pa se vedno nisem prejel nove kartice....se vec...tip v murski mi je obljubil da me poklicejo ko resijo zadevo in me se sedaj niso...res nimam besed po vsem tem....

Jest

iPhone Guru
26. jul 2007
15.498
762
113
Medvode / Slovenija
www.mobile.si
Citat:
Uporabnik jozo pravi:
Zaradi mene lahko dajo ne vem kaksen paket samo mene ne bodo videli.....za moje pojme totalno nesposobni.....zaradi zamenjave kartice sim sem bil ze dvakrat v centru v MS in dvakrat klical na help pa se vedno nisem prejel nove kartice....se vec...tip v murski mi je obljubil da me poklicejo ko resijo zadevo in me se sedaj niso...res nimam besed po vsem tem....

In zakaj nisi prejel nove kartice? Saj jih imajo ponavadi na zalogi. Vsaj dosedaj sem jo vedno dobil, ce se potreboval menjavo...

jozo

Fizikalc
29. sep 2007
460
28
28
Sodišinci
Citat:
Uporabnik Jest pravi:
Citat:
Uporabnik jozo pravi:

Rekli so da je nimajo na zalogi in jo bom prejel po posti....v help centru pa pravijo da niso prejeli nobenega zahtevka glede sim kartice....je pa res da tale gospodicna na salterju ni imela pojma zakaj se gre....ocitno ni poslala zahtevka dalje....
In zakaj nisi prejel nove kartice? Saj jih imajo ponavadi na zalogi. Vsaj dosedaj sem jo vedno dobil, ce se potreboval menjavo...

Uporabna_Stran

Pripravnik
25. nov 2011
410
0
16
Simobil ima od danes na voljo tri nove pakete:
*Paket Gigant za 19.99€ mesečno vsebuje 4GB prenosa podatkov ter neomejeno količino klicev ter SMS/MMS-ov
*Paket Gigant Net - 10GB za 10.99€ mesečno
*Orto Gigastik 6GB, za 23.99€ mesečno vključuje 6GB prenosa podatkov, neomejeno količino klicev ter SMS/MMS-ov

In še tole:
Imam paket ORTO GIGASTIK 5 GB, ki ima enako ceno. Ali pomeni, da bom prejel tudi jaz 6 GB prenosa podatkov?

Da. Vsem uporabnikov obstoječih paketov ORTO GIGASTIK 3 GB in ORTO GIGASTIK 5 GB smo podarili dodaten GB.

Več:
http://www.blog.uporabnastran....mms-ov-simobil/
http://www.blog.uporabnastran....-ter-smsmms-ov/
http://www.blog.uporabnastran....enosa-podatkov/

Nazadnje urejeno:

rocky9

Fizikalc
3. feb 2009
2.837
9
38
Paket Gigant je isti kot mobitel đabest na polno (tisti, ki je bil do 31.1.), samo da mobitelov je 4€ dražji, ima pa LTE
smile-1.gif

Gigastik pa ima isto ceno, samo več prenosa.
Ampak že 4GB ne porabiš (vsaj jaz jih ne no, pa gledam videe na youtube, na fb, instagramu, kjerkoli hočeš, pa sem največ porabil 3GB)
smile-1.gif

Oziroma se popravljam. džabest na polno je cena 22,95€
smile-1.gif

Nazadnje urejeno:

Tojka

Pripravnik
4. okt 2011
176
6
18
NI glih neka posebna akcija od Simobila, sem pričakovala več. Tušmobil ma v primerjavi z Gigant paketom isto 19.90 za neomejene klice/SMS/MMS + 5GB, (simobil 4GB). v primerjavi z ORTO gigastik 6GB pa ima mingl odbit neomejeno prenosa za 17,90, kar je še vedno 6€ mesečno manj.

Tojka

Pripravnik
4. okt 2011
176
6
18
Zanimivo, pri nas je tako, da je njihov signal celo boljši od simobilovega. Ampak saj veš, vsi se trudijo in izboljšujejo
smile-1.gif

Desty

Pripravnik
2. jul 2009
613
0
16
desty.biz
Moram pohvalit Simobil. Tisti, ki smo kakšni dve akciji nazaj (do novembra 2014) vzeli Orto Gigastik s 3GB za 19,99€, so nam sedaj dodali še en GB zraven, tako da nismo nič na zgubi.
smile-1.gif

Uporabna_Stran

Pripravnik
25. nov 2011
410
0
16
Ja, danes so začeli preko SMS-ov obveščati tiste, ki imajo GIGASTIK 3GB in 5GB, da jim dodajajo brezplačen 1GB prenosa podatkov. Torej GIGASTIK 5GB uporabniki so deležni enakega paketa, kot je od danes v akciji.

Povečana količina velja že od tega meseca in velja dokler imaš naročen paket.

Več: http://www.blog.uporabnastran....enosa-podatkov/

Status
Tema ni odprta za nadaljno razpravo.