Novo pr Si.mobilu XII.

Status
Tema ni odprta za nadaljno razpravo.

SvetIdej

Majstr
20. dec 2011
4.032
353
83
www.svetidej.com
Poravnava med Telekom in Si.mobil kot kaže vključuje tudi bazne postaje.

Kjer Si.mobil nima baznih jih postavlja na Telekomove stolpe. Velja za mesta in podeželja. So pa začeli s tem pred kratkim.

Tim

Pripravnik
9. sep 2007
81
2
8
Citat:
Uporabnik SvetIdej pravi:
Poravnava med Telekom in Si.mobil kot kaže vključuje tudi bazne postaje.

Kjer Si.mobil nima baznih jih postavlja na Telekomove stolpe. Velja za mesta in podeželja. So pa začeli s tem pred kratkim.

Po čemu sklepaš oz. kako veš to?

Hvala in Lp

SvetIdej

Majstr
20. dec 2011
4.032
353
83
www.svetidej.com
V Novem mestu je Si.mobil zagnal 3 nove bazne postaje, 95% sem prepričan da so na Telekomovih stolpih N096, N099 in N104
simobil-nm.png

V zadnjih mesecih se mi zdi, da gre Si.mobil množično na Telekomove stolpe (za začetek postavijo samo GSM).

Imam pa filing, da se je Si.mobil odpovedal nadgrajevanju omrežja UMTS. Imam občutek, da nadgrajuje le GSM in LTE.

Nazadnje urejeno:

SvetIdej

Majstr
20. dec 2011
4.032
353
83
www.svetidej.com
Seveda, samo na relaciji Si.mobil - Telekom se je sharanje v zadnjih mesecih povečalo za 3x.

V preteklosti se je delilo samo v vukojebinah, po novem tudi v mestih. Za Telekom ne vem, če bi kar tako te 3 bazne odprl drugim.

Nova S! NM110 v NM-ju je pa na Tušmobilovem stolpu.

medo10

Fizikalc
3. sep 2007
1.693
7
38
Kdaj bo pa kaka Tuseva na stolpih ostalih? Ni nic kaj intenzivno to. Denimo Podcetrtek, tuhinjska dolina, severna Primorska...

Dekster

MOBITEL PR
8. apr 2009
995
0
16
Ljubljana
Citat:
Uporabnik Emaster pravi:
Citat:
Uporabnik Sokol pravi:
Simobil s 15.12.2014 ukinja storitev Si.naIP zaradi tehničnih razlogov. To sem danes dobil po pošti kot naročnik storitve. Mislim pa, da so vzrok komercialni razlogi.
evil.gif

Obstaja kakšna alternativa? (skype in ostalo odpade, ker nisi dosegljiv s svojo številko). Menjava operaterja najbrž.

Viber aplikacija. Viden si s svojo telefonsko številko. Ni potrebno, da si logiran kot pri Skypu. Enostavno kličeš. Pomembno, da tudi druga stran ima nameščeno Viber aplikacijo. Obstajajo tudi podobne aplikacije, vendar je Viber zelo razširjena stvar, to enostavno ugotoviš, ko namestiš, v imeniku ko ti jasno pokaže kdo vse uporablja Viber in lahko tudi takoj neposredno kličeš.

P.S.
Ko namestiš aplikacijo vsi uporabniki, katere imaš v imeniku in že uporabljajo Viber avtomatično prejmejo obvestilo, da si se pridružil Viber skupnosti
wink-1.gif
.

Lp.

Ginginova

Guru
28. jul 2007
6.522
1.405
113
Še zmeraj velja zakonodaja EU in SLO. Torej nakup na daljavo in podobne kolobocije, kjer stranke lahko odstopijo od nakupa in zahtevajo tudi denar nazaj. Če ne prej, pa ko zajoka kak inšpektor in spiše še plačilni nalog.

Uporabna_Stran

Pripravnik
25. nov 2011
410
0
16
Ker je 2Mobile d.o.o. slovenska družba, zanjo velja ZVPot in 14 dnevni cooling off v katerem potrošnik, ki je kupil izdelek preko spleta, le tega lahko vrne, prodajalec pa mu povrne kupnino. Strošek poštnine plača sam.

geronimo

Fizikalc
9. sep 2007
2.442
73
48
Ne, če greš na postopek nakupa, torej klikneš BUY, ti piše spodaj "Once the order is completed, we can NOT change your information and can NOT provide refunds for any reason." v splošnih pogojih pa navajajo 14 dnevni čas za odstop od nakupa, zato sem vprašal kako gre to dvoje skupaj.

Jest

iPhone Guru
26. jul 2007
15.498
762
113
Medvode / Slovenija
www.mobile.si
Citat:
Uporabnik geronimo pravi:
Ne, če greš na postopek nakupa, torej klikneš BUY, ti piše spodaj "Once the order is completed, we can NOT change your information and can NOT provide refunds for any reason." v splošnih pogojih pa navajajo 14 dnevni čas za odstop od nakupa, zato sem vprašal kako gre to dvoje skupaj.

Aha... tam pa res pise drugace... :p

skitched-20150116-093437.png

Dekster

MOBITEL PR
8. apr 2009
995
0
16
Ljubljana
Citat:
Uporabnik borovnica pravi:
novo s Si.mobilom,..
članek tudi že na mobile.si

VISITOR SIM

Dobra stvar, ampak da mi je vedeti kdo vam je delal prevode
grin1.gif

Recimo za srbske tiruste;

"VisitorSIM ili SIM kartica za posetioce je oblikovana posebno za vas da možete da uživate u internetu tokom posete Sloveniji."

Menda je ...... formirana ali dizajnirana za vas..... ne pa oblikovana
bonk.gif
.

l.p. b

Lp.

Jest

iPhone Guru
26. jul 2007
15.498
762
113
Medvode / Slovenija
www.mobile.si
Citat:
Uporabnik Dekster pravi:
Citat:
Uporabnik borovnica pravi:
novo s Si.mobilom,..
članek tudi že na mobile.si

VISITOR SIM

Dobra stvar, ampak da mi je vedeti kdo vam je delal prevode
grin1.gif

Recimo za srbske tiruste;

"VisitorSIM ili SIM kartica za posetioce je oblikovana posebno za vas da možete da uživate u internetu tokom posete Sloveniji."

Menda je ...... formirana ali dizajnirana za vas..... ne pa oblikovana
bonk.gif
.

l.p. b

Lp.

Meni se zdi cisto OK... veliko bolje, kot ce bi uporabil tvoje predloge... Jaz to razumem, kot: "SIM kartica je zasnovana posebej za vas... " ...

Google translate to tudi lepo zna prevesti v "zasnovana"

Se primer te besede na hrvaski strani >> http://goo.gl/Mmdq0B

skitched-20150116-130748.png

smile-1.gif

Status
Tema ni odprta za nadaljno razpravo.