Novo pr Si.mobilu XI.

Status
Tema ni odprta za nadaljno razpravo.

borovnica

Fizikalc
22. jul 2007
4.617
1
38
pod pogoji uporabe je tudi tale vpis,..

Predpogoj za aktivacijo in uporabo storitve Popolni signal je, da ima uporabnik na lokaciji, kjer želi uporabljati storitev Popolni signal, Si.mobilov fiksni internet z vsaj 500 kB prenosa.

b

KdoZ

Pripravnik
28. maj 2011
364
2
16
Je to tehnicna ali komercialna zahteva? Tehnicna dvomim da je. Prej komercialna. To pogojevanje storitev ni ravno ok. Ce potrebujem storitev A in moram zato vzeti se storitev B katero ne potrebujem mi ravno ni vsec.

tafrishnzelen

Pripravnik
4. sep 2007
260
0
16
na Hrvaškem ne bo šlo. Glej zadevo tako, kot če bi Simobil na Hrvaškem postavil svojo bazno postajo in fural svoj signal v tuji državi. no go. Zaenkrat je storitev možna samo na fiksnem internetu Simobila. sem pa prepričan, da se bo s časom zadeva "odprla" tudi na druge ponudnike.

KdoZ

Pripravnik
28. maj 2011
364
2
16
Gre se za 3 km cez mejo in signal simobil tam je. Tako da razen pravnega vidika drugih ovir ni. In ta fiksni internet je zgolj komercialni pogoj. Vsaj po mojem mnenju

KdoZ

Pripravnik
28. maj 2011
364
2
16
Mi lahko kdo razloži to bedarijo:

Mini retina 16GB cellular pri Bigbangu za 529 EUR brez vezave

http://www.bigbang.si/tablicni...cellular-555025

Simobil pa 629 EUR z vezavo 12 mesecev:
http://www.simobil.si/sl/inside.cp2?cid=475DCA3E-CA09-583C-2D53-4AB1970F8FF9&linkid=miContent

Ja, OK, SImobil ima na obroke. BB tudi.. tako da: simobil pokasira 100 EUR za tiste ki se vežejo 12 mesecev. Marsikdo ne vem, oz ne pozna cen in gre do operaterja v dobri veri, da je zadeva enaka oz cenejša kot v prosti prodaji. kar je tudi nekao logika. Tukaj pa je 100 EUR dražje. Pomojem je to čisto zavajanje in zadeva zrela za tržno inšpekcijo. kakšen komentar?

Simobil pa 629 EUR z vezano 1 leto.

map

Guru
6. jul 2008
7.848
1.961
113
najrajš na babi
To j že splošno znano, da je samo kreditiranje na obroke in da se telefonov pri operaterjih ne kupuje. vzameš nižjo naročnino na Simobil, pa kredit za iphone, pa prideš ene 20 procentov cenej skoz. Splača se tistim, ki potrebujejo fejst drage pakete (enote), pa da ga dobijo za 1 EUR. V kolikor so pa nesposobni, da si ne znajo prave cene pri uvoznikih pridobit je potrebno pa kompleten mendžment z delavci vred zamenjat. Edino kar velja pri S! je Bob. Maš poceni klice, brez "ugodnoszi", ki to niso, telefon kupiš sam. In to je to. Nateguni vglavnem. Kot da ti za tvojo zvestopo ne vem kaj nudijo. Nudijo ti oderuške cene in prst v rit. Na koncu se pa pritožuješ zaradi slabih uslug, te pa hočejo norega in neprilagojenega naredit. Ja zahodni (avstrijski) kapitalzem.

SE_P1i

Pripravnik
7. feb 2008
887
0
16
Glej, v Mercator greš tudi lahko v dobri veri, da boš dobil kislo smetano pri njih najceneje, pa vsi dobro vemo da ni tako
smile-1.gif

Nevem, kaj vas vse moti ta tržna politika operaterjev. Zarad mene tudi če je cena npr. Iphona 1500€ pri njih... če oni mislijo, da je tako prav, bo najbrž tako prav. Hvala bogu, obstaja internet, obstaja Google, da si vsi sami vse poiščemo primerjamo, in to je zame poglavitno.

Evo moj primer konkretno... cca. 1 leto sem bil njihov naročnik brez vezave pri njih, ker se je enostavno bolj splačalo kupit telefon v tujini v prosti prodaji. Zdej sem se pa cca 2 meseca nazaj spet vezal pri njih s telefonom, ker se mi je pač splačalo. In to je bistvo vsega.
cool-1.gif

Nazadnje urejeno:

frikenej

Pripravnik
19. nov 2010
723
5
18
Ljubljana
Citat:
Uporabnik KdoZ pravi:
Mi lahko kdo razloži to bedarijo:

Mini retina 16GB cellular pri Bigbangu za 529 EUR brez vezave

http://www.bigbang.si/tablicni...cellular-555025

Simobil pa 629 EUR z vezavo 12 mesecev:
http://www.simobil.si/sl/inside.cp2?cid=475DCA3E-CA09-583C-2D53-4AB1970F8FF9&linkid=miContent

Ja, OK, SImobil ima na obroke. BB tudi.. tako da: simobil pokasira 100 EUR za tiste ki se vežejo 12 mesecev. Marsikdo ne vem, oz ne pozna cen in gre do operaterja v dobri veri, da je zadeva enaka oz cenejša kot v prosti prodaji. kar je tudi nekao logika. Tukaj pa je 100 EUR dražje. Pomojem je to čisto zavajanje in zadeva zrela za tržno inšpekcijo. kakšen komentar?

Simobil pa 629 EUR z vezano 1 leto.

Če je opcija se pač ne vežeš, ker koristi zagotovo nimaš. To pa da SImobil s cenami pretirava je pa jasno kot beli dan. Pač najdeš drugo opcijo in fajn je da ta obstaja!

blazko

Majstr
21. sep 2007
7.448
426
83
No, pri operaterjih se splača vzeti tudi kak nov top model, ki pride ravno na trg. Tam je cena tudi z vezavo na "ljudske" pakete lahko 20% nižja od najnižje (tuje) na prostem trgu, plus to, da ga dobiš na 24 obrokov brez obresti.

Taista zadeva je čez pol leta že manj aktualna, ker cene na trgu padejo, pri operaterju pa ostanejo enake. Primer sta trenutni HTC M8 ali pred časom Xperia Z1 Compact.

sung

Pripravnik
10. dec 2011
323
0
16
drugace pa nihce ne sili k vezavi, samo omenjajo moznost vezave z aparatom ali popustom na racun

urby20

Majstr
14. jul 2010
3.148
357
83
Goriska
Jaz sem tudi sedaj izkoristil akcijo 2za1 ter vzel orto bombastik paket + vezava s popustom 2 leti in me bo sedaj prišlo eno leto samo 6€ na mesec, naslednje leto pa 16€.

Sem se ponovno vezal pri ponudniku po 4 letih, samo zaradi meni zelo ugodne trenutne ponudbe.

mimika

Pripravnik
8. feb 2008
703
0
16
Naslednji teden bi rabil mobilni net na hrvaškem (vsaj 1GB brez klicev in smsov).Obstaja kakšna opcija, kot je bila tista lani za 10€ ali bo potrebno tam eno sim nabavit - katero?

iMM

Fizikalc
9. okt 2010
1.240
2
36
To pa ni slabo. Če me spomin ne vara je v appu tudi HD stream, ampak deluje preko mobilnega omrežja tudi?

Lord_Raiden

Majstr
2. nov 2007
4.543
297
83
Jst sprobal in lepo za enkrat dela...Bo treba počakat do začetka prvenstva pa bomo pol kako več rekli
wink-1.gif

Status
Tema ni odprta za nadaljno razpravo.