Novi Tiguan (2016)

MrDaco

Guru
11. sep 2007
11.750
5.904
113
Citat:
Uporabnik Malecky pravi:
Citat:
Uporabnik wilburxxx pravi:
Nek sem prebral pravilo katerega naj bi se v tujini držali in ta glasi da si lahko privoščiš nakup avta v vrednosti svoje letne plače. Seveda to pravilo za slovence ne velja.

Popolna glupost in prav nič "tuja" modrost.

KER???

Za moje pojme čisto prava logika, ki pa recimo navzdol ni omejena. Pokriješ se lahko toliko, koliko je deka dolga.

Nazadnje urejeno:

crnobog

Guru
29. apr 2009
3.455
1.910
113
Zakaj dacie. Pod 30 k imaš na voljo zelo, zelo konkretne naslednje karavane:
* Golfa / Octavio / Leona
* Astro
* Megana
* Focusa
* Mazdo 6
* Hyundai i40
* ... (Dodajte poljubno)

Govorim o močnejših dizlih, avtomatikih in gori opreme. V vseh je več prostora kot v SUV ih ranga Tiguan.

MrDaco

Guru
11. sep 2007
11.750
5.904
113
Citat:
Uporabnik CLIO15 pravi:
Ja pol bi 2/3 Slovencev vozilo Dacie

Recimo primer iz prve roke. Tip poštar na mopedu. Doma pred bajto pa zadnji Audi A4. Seveda ne znese, pa si človek omisli vikend dejavnost da zasluži še kakega stotaka.
Rezultat, od dela sfookan člouk, familjarne zadeve tudi zato ne preveč zgledne in to samo zato da je pred bajto A4.

hermann

Guru
19. mar 2014
9.655
6.517
113
pri povprečni slovenski plači okrog jurja lahko z letno plačo kupiš samo malo opimpano dacio logan karavan. ali pa dokkerja.

no ali pa cliota. za ta dnar dobiš spodobnega. tega je začuda itak največ po cestah.

MrDaco

Guru
11. sep 2007
11.750
5.904
113
Citat:
Uporabnik hermann pravi:
pri povprečni slovenski plači okrog jurja lahko z letno plačo kupiš samo malo opimpano dacio logan karavan. ali pa dokkerja.

no ali pa cliota. za ta dnar dobiš spodobnega. tega je začuda itak največ po cestah.

Se strinjam. Samo ljudje se ne moremo sprijaznit da smo reveži in navzven kažemo kot da imamo Austrijski standard. Za 4mi stenami pa vprašanje kaj se dogaja.
Seveda se tukaj pogovarjamo o novih vozilih, pri nas pa je itak ja bolje če kupišš 4 leta star wagen iz uvoza. Kdo se bo pa s Clioti vozil, ah bejž no.

Nazadnje urejeno:

hermann

Guru
19. mar 2014
9.655
6.517
113
moraš vedet, da večina je zamortiziranega uvoza. na ta način se tudi z jurjem da audija furat. dokler uboga.

Valhalla

Guru
17. dec 2007
4.530
1.129
113
To je švabski rek, če ni novinarska raca, še iz časov marke in sicer 12 plač za avto in 120 plač za nepremičnino. Preslikaj to na Slovenijo na 12 oz. 120 jurjev.
17758-icon_confused.gif

Ta rek še švaba ne sfolga, tud če je še od žene keš zraven, pa se novi in dražji avti še vedno kupujejo. Drugače je pa naloudan 150KM dizel po ceniku 35k, najdražji pa nekaj čez 41k. Nekje v rangu prej omenjenega A4
hysterical-1.gif

Naš oča proti Ateci kuka, bo kakšna 2, 3 jurje manj, pol se pa čez 10 let še jaz med SUV jajca vpišem.
grims-1.gif

Malecky

Majstr
10. sep 2007
11.435
409
83
Ma daj ne seri, to je tako posploševanje, da...
bonk.gif

Faktorjev je ogromno, pomemben je PROSTI denarni tok letni ali pa večletni. Če maš 1500€ pufa za bajto, ti tud 3k plača ne pomaga veliko do te kripce. Če ma pa neka familija z 2k vse urejeno pa jim ni potrebno nič od ust trgat, da 30k+ za avto dajo.

Poznam familije, ki ogromne dohodke zagonijo brez, da bi imeli za to kaj veliko za pokazat. Plačaš vrtec pa puf za en flat pa si lahko ob 1500€.

Na mesečno plačo računat nakupe ja...
bonk.gif
Pol noben s podpovprečno plačo v slo nima rešenega in ne bo nikoli mel hiše in stanovanja?

MrDaco

Guru
11. sep 2007
11.750
5.904
113
Seveda je posploševanje, ker je dejavnikov nebroj. Tisti z podpovprečno plačo pa imajo stanovanjski problem rešen samo s pomočjo prednikov (dediščina itd). Saj menda čarat ne znajo, ali pač?

Aja.. o čem je že tema... O nekem VWeju, priznam, sem sam zašel iz smeri.
smile-1.gif

Nazadnje urejeno:

Steve

Guru
13. avg 2007
9.963
1.845
113
Mogoce je en faktor tudi ta, da ima 90% slovencev stanovanje v lasti, svabi pa v vsaj 50% ne in mi lahko ta denar komot v avte tlacimo.

hermann

Guru
19. mar 2014
9.655
6.517
113
no jaz si bom vedno želel še bolj hudega stanovanja, ali pa več njih, tako da hudi vozovi zame odpadejo

Malecky

Majstr
10. sep 2007
11.435
409
83
Delaš tako malo (ur), da imaš res kaj od njega?

Mal ironično delat full za stanovanje, ki ga uporabljam za spat. Zanimivo je gledat omaro za cunje vredno 2-3k€. Sorry, mam raje avto, ki mi je všeč.
wink-1.gif

Je treba najprej ločit ljudi, ki jim je avto nekaj več kot prevozno sredstvo in tiste, ki kupijo Tiguana.
grin1.gif

Jabe

Guru
1. okt 2007
13.882
6.539
113
Citat:
Uporabnik Steve pravi:
Mogoce je en faktor tudi ta, da ima 90% slovencev stanovanje v lasti, svabi pa v vsaj 50% ne in mi lahko ta denar komot v avte tlacimo.

Bolje rečeno 10% jih plačuje najemnino. Drugim oči pa mami pustita skvatat v mansardi.

Nazadnje urejeno:

hermann

Guru
19. mar 2014
9.655
6.517
113
Citat:
Uporabnik Malecky pravi:

hja no, vsekakor preživim v stanovanju veliko večji del svojega življenja kot v avtu...

MrDaco

Guru
11. sep 2007
11.750
5.904
113
Sosedi ne vidijo kako omaro imaš v spalnici, in ali če spiš na udobnem jogi vložku, pravtako ne če se ukvarjaš s kakim hobijem, pravtako ne če udobno vležeš v masažno bano, verjetno ne vejo kam greš na dopust.

Vidijo pa "jaka kola" na parkirišču, ja to pa ja!
grims-1.gif

Pismo ljudje govorijo, kot da če imaš 30m2 strehe nad glavo, potem pa lahko ostanek keša komot vržeš v Eurospin trgovno in ves preostanek še za lizing avtomobila. Sem mislil da je ta šport aktualen južno od Kolpe pa vidim da ga je precej že južno od Karavank.

Nazadnje urejeno:

MrDaco

Guru
11. sep 2007
11.750
5.904
113
Citat:
Uporabnik Malecky pravi:

Je treba najprej ločit ljudi, ki jim je avto nekaj več kot prevozno sredstvo in tiste, ki kupijo Tiguana.
grin1.gif

Avto je zgolj prevozno sredstvo. Če nekateri enačite to kot kaj več in če si ne lastite znamk kot so Lambo, Ferrari, McLaren ipd, potem ja, avto JE prevozno sredstvo in nič drugega.

map

Guru
6. jul 2008
7.848
1.961
113
najrajš na babi
No dejstvo je, da smo slovenceljni res reveži proti kakim zahodnjakom ali severnjakom. Ampak zadnjih nekaj strani te teme, vidim, da je najbolj glasen, kako mu je 25k preveč, 19k pa čisto primerno, možakar z 2 plačama večje od povprečne, pa z apartmajem na morju, pa jamranjem, da bodo otroci brez koles, pa nevem česa še. Seveda, ker te en viken dol košta 150 EUR, z potnimi, življenjem, itd, pa še račune moreš plačat. Z 2 povprečnimi plačami, pa z doma urejenimi zadevami, brez krede za stan ali bajto, lahko komot furaš avto za 25. jurjev. seveda, če boš pa gnar metal v letne elitne počitnice za nekaj kilo EUR, pa smučanja v Wengnu za nekaj kilo EUR, potem pa ne gre.

Sam sem v podobni situaciji. Prihodki solidni, tudi nekaj kinte je na strani., lani se je kupu nov avto za 16 in drobiž. Ali kupit apartma v HR za 60k ali ne? Zaenkrat nisem dobenemu nič dolžen, z tistim apartmajem bom komu kej dolžan. sem pri 40 letih, pa če me kap trofi, ali res male otroke obremenit z takimi zadevami, da so lahko nepreskrbljeni, zato da se bom 2 dni na mesec mel fajn. Vsak sicer vsak ve zase, jest danes, v teh časih ne upam 50k krede vzet, posebej pa ne za hobi oz. luxus, še najmanj pa za avto.

Nazadnje urejeno: