Novi Tiguan (2016)

map

Guru
6. jul 2008
7.848
1.961
113
najrajš na babi
danes sem gledal enega, ko je tankal. Ni nevem kaka oprema, kolesa majhna itd. Vglavnem nič ekstra, kle mi je Hyundai veliko lepši. Sam bi zaradi prostornosti in cene v VAG grupi raje vzel golfa karavan alltrack al kaj je že tista dvignjena varjanta

hermann

Guru
19. mar 2014
9.655
6.517
113
hyundaiju je za moje pojme uspel z naskokom najlepši izdelek v tem razredu, mi je pa tudi tiguan čisto všeč

kako se pa peljeta itd. pa pojma nimam, to po mojem ni bistvenega pomena pri temu rangu vozil

mtl

Majstr
19. jul 2007
10.580
338
83
Kras
www.mtl.si
Citat:
Uporabnik Malecky pravi:
Se pravi isti drek kot prvi Tiguan.

Res me zanima na čem so kupci te kripe. Ni ugoden, ni udoben, ni zanesljiv nikakor ni prijeten za vozit....
Malo off topic: a nimas enega Tiguana v druzini, tako da bi lahko dobil odgovor iz prve roke, namesto da javno postavljas retoricna vprasanja?
confused-1.gif

Nazadnje urejeno:

Malecky

Majstr
10. sep 2007
11.435
409
83
Jap... ta primerek je bil malo zaljubljen v VW in je dejansko verjel, da bo tako opremljen hudo dober avto.

Zadovoljen je bil s službenim passatom 10+ let nazaj in prepričan v to famo, da so novejši VWji samo še boljši. Zdaj obžaluje nakup in ga ne ceni kaj prida. Mišljen je bil kot zadnji avto, dokler še lahko vozi pa ne vem če bo moja vest pustila. Bom probal še nekaj najti zanj.

YuGec

Fizikalc
18. avg 2007
2.801
0
36
V nedeljo sem videl v živo belega, v ponedeljek pa rdečega. Lahko samo rečem ojej. X1, ki ni dosti dražji, je precej lepši in se vozi odlično.

Malecky

Majstr
10. sep 2007
11.435
409
83
Potem še nisi videl novega... je zrasel.

Je manjši, samo ne veliko. Kdor kupi enega ali drugega ne rabi ravno ogromno prostora. Oba štorasta za smučat it npr.

cizy

Fizikalc
21. jul 2007
6.976
64
48
X1 ni dosti dražji? sDrive18d za 34k nima niti park senzorjev serijsko, še klima je roštilj, kje so šele led luči ali radarski tempomat kot ima Tiguan Highline za 31.750 serijsko, pa verjetno bi se še kaj našlo... Ko vse to namečeš v X1 razlika ni več tako zanemarljiva, razen mogoče za alter standard...

Malecky

Majstr
10. sep 2007
11.435
409
83
aaaa... LED zadnje luči so hud selling point.
hysterical-1.gif

Sploh zdaj, ko so zaradi dnevnih luči 90% vožnje izklopljene.

SJTV1

eV12
18. jul 2007
19.187
1.197
113
www.adriamedia.si
Citat:
Uporabnik Malecky pravi:
Potem še nisi videl novega... je zrasel.

Je manjši, samo ne veliko. Kdor kupi enega ali drugega ne rabi ravno ogromno prostora. Oba štorasta za smučat it npr.
Manjši in precej, precej dražji (kar sestavi v onfiguratorju z enakimi specifikacijami, pa boš videl razliko) ...

cizy

Fizikalc
21. jul 2007
6.976
64
48
Citat:
Uporabnik Malecky pravi:
aaaa... LED zadnje luči so hud selling point.
hysterical-1.gif

Sploh zdaj, ko so zaradi dnevnih luči 90% vožnje izklopljene.

Jaz sem v imel v mislih sprednje LED.
smile-1.gif

Malecky

Majstr
10. sep 2007
11.435
409
83
Pa res ni napisano zadaj, parkirne si napisal. se ti opravičujem.
roza.gif

Ne vem kako velik je novi Tiguan samo napram starim je novi X1 zelo podoben oz. ni prav nič razlike. Sklepam, da so tiguana povečali in to ne prav malo.

Cenovno pa noro če so res take cene in se jih držijo ja. Že en čas probam kupit rabljenega 328i pa so cene opremljenih v oblakih.

cizy

Fizikalc
21. jul 2007
6.976
64
48
Nevem sicer koliko je popusta pri bavarcih, ampak tole se odpelje za enih 26-27k (2.0 150ps, brez 4M), pa se mi zdi kar precej opreme, celo za alter standard.

2 bralni LED-lučki spredaj in 2 zadaj
4 aluminijasta platišča Kingston, 7 J x 18, samozatesnilne pnevmatike 235/55 R18
LED žarometi
LED sprednji žarometi
Tehnik paket
aktivni informacijski zaslon
digitalni merilnik
možnost različnih konfiguracij merilnikov
aluminijasta platišča Kingston
platišča 7J x 18
pnevmatike 235/55 R18
odpade Tyre Mobility Set
ambientna osvetlitev
2 LED bralni lučki spredaj in 2 zadaj
ambientna osvetlitev v vratnih letvah
dekorativni elementi "Dark Grid" za armaturno ploščo in vratne obloge spredaj
osvetljeni vstopni letvi spredaj
asimetrično deljiva, vzdolžno pomična in zložljiva zadnja sedežna klop z vzvodom za podiranje naslonjala iz prtljažnika
brez garniture za popravilo pnevmatik Tire Mobility Set
dekorativni elementi Dark Grid za vratne obloge
digitalni merilnik z možnostjo različnih konfiguracij(aktivni informacijski zaslon)
ekstra komfortna sprednja sedeža
eloksirane strešne letve srebrne barve
kaveljček za vrečke v prtljažniku
klimatska naprava Air Care Climatronic s 3-conskim uravnavanjem temperature, protialergenskim filtrom in dodatno upravljalno enoto zadaj
kromirane aplikacije na stikalu za nastavljanje zunanjih ogledal, stikalih za električni pomik stekel, notranjih vratnih kljukah in notranjih vratnih ročajih
kromirane obrobe stranskih stekel
ledvena opora za sprednja sedeža
notranji vratni kljuki spredaj osvetljani
odprtina za prevoz daljših predmetov v naslonjalu zadnje sedežne klopi
osvetlitev prostora za noge spredaj
osvetljeni kozmetični ogledali v senčnikih
osvetljeni sprednji vstopni letvi iz aluminija
poklopni mizici na hrbtni strani naslonjal sprednjih sedežev
poklopno naslonjalo sovoznikovega sedeža
predal pod sprednjima sedežema
predal s pokrovom pod stropom
radio Composition Media:
8" barvni zaslon občutljiv na dotik
izhodna moč 4 x 20 W
8 zvočnikov
CD-predvajalnik
reža za SD spominsko kartico
multimedijski vmesnik USB in AUX-IN
senzor približevanja zaslonu (ni na voljo v kombinaciji z Volkswagen Media Control in App-Connect ter Car Sick)
sistem za avtomatski vklop/izklop dolgih luči Light Assist
avtomatski vklop/izklop dolgih luči
sprednji meglenki s funkcijo statičnih smerno prilagodljivih žarometov
sprednji odbijač s kromirano letvijo na mreži odprtine za dovod zraka, sklenjena kromirana letev na zadnjem odbijaču
sredinski deli sedežnih prevlek iz mikrovelurja ArtVelours
stranska pragova s kromirano letvijo
tempomat z avtomatskim uravnavanjem razdalje in sistem za nadzor prometa Front Assist z mestno funkcijo zaviranja v sili
usnjen večfunkcijski trikrak volan s tipkama za upravljanje radia in telefona (za modele z menjalnikom DSG dodatno s prestavnima tipkama)
zadnje luči v tehniki LED, zatemnjene
zadnje steklo in stranski stekli dodatno zatemnjena
žepa na hrbtni strani naslonjal sprednjih sedežev

MrDaco

Guru
11. sep 2007
11.749
5.903
113
Vem DSG je 2800 dražji. Pa smo na 31600. Pa še nekaj minusa za metalik barvo, pa mislim da je doplačal rezervno kolo, pa rečmo 30000. Si šel delat predračun da je 26-27 ali kar tako iz glave?

Nazadnje urejeno:

cizy

Fizikalc
21. jul 2007
6.976
64
48
Citat:
Uporabnik MrDaco pravi:
Vem DSG je 2800 dražji. Pa smo na 31600.
Ta Tiguan katerega sem omenil jaz je 31.750 mpc po ceniku, pa ja ne boš rekel da je samo 150 eur. popusta oz. 900 če vkalkuliraš kovinsko barvo in rezervno kolo?
smile-1.gif

Ti verjetno govoriš za 4M izvedbo, jaz sem napisal brez 4M.

Ne rabim delati predračuna, ker vem v kakšnem okviru % se gibljejo popusti. Ok, 26k je mogoče malo močna brez posebnih vez, na cca. 27k se pa zagotovo da priti.