Novi Scenic

Hanzi

Guru
27. jul 2007
47.672
6.709
113
pri taščici
Se vecji bedak pa si ce kupis rabljena, amortizirana jajca. Potem pa sravfas pod kozolcem, pa nosis svoje olje pod kozolc... Ce ga sploh nosis in enostavno raje kar pozabis na menjavo in si ne delas se tega stroska.

Nazadnje urejeno:

Resolver

Fizikalc
18. jun 2008
1.836
0
36
Citat:
Uporabnik Roberto pravi:
Nihče se ne posmehuje. Ampak ti imaš pa res probleme z okolico. A si pomislil da če bi mogoče bil manj nestrpen in se prvenstveno brigal zase ne bi imel takih problemov z okolico in stigmatizacijo?

Pa da sem malo nesramen... ko sem bil v Nemčiji, bivša DDR sem opazil zanimivo stvar... tam je precej slabši standard kot v zahodnem delu, posledično se vidi tudi na voznem parku. In pazi to, Nemcev ni sram kupiti Dacie (kot nizkocenovnika) ali Fabie... pri nas te pa označijo za bedaka, če že Škoda, potem nujno Octavia... pa smo še precej pod standardom teh Nemcev.
Tako da moja in Hermanova trditev kar velja. Če ne zmoreš, ne kupi. Če kupiš, preveri celotno sliko čez dobo lastništva.

Pri nas je revščina (še) sramota. Dokler bo tako, se bodo kupovali avtomobili čez svoje zmožnosti.

TheBizz

Pripravnik
7. mar 2011
578
0
16
Se malo oddaljujemo od Scenica...

Skratka meni je zelo vsec in ravno 20" ga naredijo toliko posebnega da ze v startu izgleda popolno, priznam da grem na testno voznjo z grandom takoj ko pride v Slo. Je pa se nekaj, da ne bo samo negativnih stvari glede platisc... Ne bo potrebe po menjavi le teh za vecje in nepotrebnih vprasanj iz strani bolje polovice "ali je treba tega" 😁😁😁😁

hermann

Guru
19. mar 2014
9.655
6.517
113
Citat:
Uporabnik Resolver pravi:
Pri nas je revščina (še) sramota. Dokler bo tako, se bodo kupovali avtomobili čez svoje zmožnosti.

Zanimivo, jaz ne poznam praktično nikogar, ki bi kupil avto čez svoje zmožnosti, prej obratno.

Mogoče to velja za kašne manj izobražene in posledično manj uspešne osebke, ki svoj ugled in uspeh enačijo z avtom. In avtomobili so vse o čemer se znajo pogovarjat.

V Sloveniji je sicer avto bistveno bolj pomemben, ker praktično ni javnega prevoza. Od avtomobilov smo skoraj življensko odvisni. Kriva je tudi dokaj majhna gostota prebivalstva...

hermann

Guru
19. mar 2014
9.655
6.517
113
Prvič 20" izgleda solidno, drugič gume niso nič dražje kot običajne 17" in tretjič, renault se za takšne gume ni odločil zaradi izgleda ampak zaradi varčevanja z gorivom. Kar po domače pomeni, da so te gume cenejše od 17".

Roberto

Majstr
19. jul 2007
12.057
154
63
Doma
Zopet si zamudil priložnost biti tiho... Govor je bil o novih avtih.
Stara, zamortizirana jajca pa so lahko zelo poceni prevoz brez večjih stroškov, a ponavadi se izkaže da so jama brez dna.

Kaj si dežurni trol?

Resolver

Fizikalc
18. jun 2008
1.836
0
36
Citat:
Uporabnik hermann pravi:
Zanimivo, jaz ne poznam praktično nikogar, ki bi kupil avto čez svoje zmožnosti, prej obratno.

Mogoče to velja za kašne manj izobražene in posledično manj uspešne osebke, ki svoj ugled in uspeh enačijo z avtom. In avtomobili so vse o čemer se znajo pogovarjat.

V Sloveniji je sicer avto bistveno bolj pomemben, ker praktično ni javnega prevoza. Od avtomobilov smo skoraj življensko odvisni. Kriva je tudi dokaj majhna gostota prebivalstva...

Poglej povprečno plačo v Sloveniji in vozni park. Imaš podatek, kolikšen odstotek avtomobilov se kupi "na cash", koliko na kredo? Koliko ljudi da za avto več kot 9 neto plač? Koliko ljudi raje kupi starejšega passija ali veternico kot pa novo Dacio?

Izobrazba ne predstavlja (več) ločnice med revščino ali ne. Izobrazba nikoli ni veljala manj kot velja danes. Če si izobražen, še zdaleč ne pomeni, da si uspešen.

Se strinjam.

Glede Scenica: če bi ga kupoval, ga ne bi kupil ravno zaradi teh 20". Novotarije naj preizkušajo drugi. Hočeš komplet platišč za zimo in moraš plačati v zlatu. Hvala ampak ne.

Hanzi

Guru
27. jul 2007
47.672
6.709
113
pri taščici
Zakaj bi moral biti tiho?
Nekari so očitno zelo pametni, ker bodo "privarčevali" v življenjski dobi avtomobila dober % nabavne vrednosti avta. Jaki prihranek....
bonk.gif

map

Guru
6. jul 2008
7.848
1.961
113
najrajš na babi
hebemti in te vaše gume. 205/50/17 za običnega megana so od 120 naprej za neko spodobno znamko in ne za čunga lunga. Tak da cena gum je primerljiva z ostalimi v tem rangu. Ko bo pa še trilion proizvajalcev naredilo to dimenzijo bodo pa še cenejše.

Roberto

Majstr
19. jul 2007
12.057
154
63
Doma
Napačnemu se usajaš... 9 let sem vozil na 205/55x17 in se nisem usajal ob ceni 115€/kom. Imaš pa dežurne trole, katerim je še 80€ na gumo preveč...

cizy

Fizikalc
21. jul 2007
6.976
64
48
Zajeban pa tak kot da bi najmanj RR Autobiography v garaži mel, ne pa Kadjarja...
hysterical-1.gif

IbizaDriver

Guru
Osebje foruma
21. jul 2007
10.195
3.822
113
Kdo pravi da ni železnih felten?

20" EFFICIENCY WHEELS mit Stahlfelgen Radabdeckung "VORTEX"

bonk.gif

Hanzi

Guru
27. jul 2007
47.672
6.709
113
pri taščici
Citat:
Uporabnik Nenasiten pravi:
ker motor bi pa ti mel?
Poglej dve leti (in straejse) objave istega avtorja pa bos videl, da je sedaj plosco totalno okol obrnil. Pa se bojim da je se kje plosco okol obrnil. Kje jo pa se bo, se bom pa pustil presenetiti.
A ima renault tudi samo en motor (kot honda)?
evil.gif

Nazadnje urejeno:

Ledenko

Guru
18. jul 2011
2.552
927
113
Hanzi, pa ti veš, kateri motorji so na voljo pri Kadjarju? Po pisanju sodeč, bi rekel, da ne.

Hanzi

Guru
27. jul 2007
47.672
6.709
113
pri taščici
Ne vem, pa me niti ne zanima Ko me bo, bo alter to zagotovo prvi izvedel. . Vem pa da je kupil 1.6 motor zato da bo prisparal eno kavico na teden. Pa ceprav ga sicer avto stane skoraj kavico na uro.