Novi Peugeot 508

KillaKHAN

Guru
27. avg 2008
17.805
1.121
113
A je kdo že videl kakega od teh pugijev na cesti? Konec koncev je že več kot eno leto od predstavitve, pa ne morem rečt da sem ga že videl.

Se mi zdi da se isto napravljajo kot kmag z V60. Se pravi: "Pa kaj težite s temi limuzinami/karavani, glejte kolk SUV ov imamo"

Ja sem ga videl ene 2x. Je pa res da je mel en neko 508 registrsko ampak ni bil polepljen.

Meni zgleda top.

afroC

Majstr
6. jun 2009
2.771
351
83
Nekam počasen je - 180 konjev in 9 sekund 0-100 km/h? Pa je avto relativno lahek - tona in pol za D avtomatik v tem razredu ni veliko.

Zagotovo mu bolj pristoji bencinar, ki pa očitno začuda niso dobili na test... saj nismo l. 2005?! A niso dizli nekako out?

D_K

Duplek
24. sep 2007
3.047
833
113
Avto dobim najkasneje v petek.
Bencinarov skorajda ni na zalogi. 508 se pomoje sploh nebo dobro prodajal in ko prides v salon so vsi pri 5008 ali pa 3008 :)

PS. Zvezda je le zvezda, tud sam sem gledal CLA shootingbrake (super avto), ampak je bil "star" model. Nov (mislim da bo v jeseni), pa bi me prišel preveč.
Starih modelov pa ne kupujem.

Nazadnje urejeno:

PHOBiA

Guru
11. jul 2013
4.222
1.366
113
Saj je CLa meni osebno lep, sam ma se manj placa kot A.

Videl 508 crnega. Ze na dalec izstopa. Huda zadeva. Vsem vam nastrojencem proti 508 z izjavami, da hlga noben ne bo cez leto vec hotel pa da ne bo nic vec vreden. Poglejte malo za 3008 modelom. Niso to stari pezoji, ki jim je cena padla za 75% cim si prvic prdnil vanj.

Steve

Guru
13. avg 2007
9.963
1.845
113
Saj je CLa meni osebno lep, sam ma se manj placa kot A.

Videl 508 crnega. Ze na dalec izstopa. Huda zadeva. Vsem vam nastrojencem proti 508 z izjavami, da hlga noben ne bo cez leto vec hotel pa da ne bo nic vec vreden. Poglejte malo za 3008 modelom. Niso to stari pezoji, ki jim je cena padla za 75% cim si prvic prdnil vanj.

Vse kar je 3cm v luft dvignjeno in ima malo plastike okoli blatnikov drži ceno, ker raja pač te suviće trenutno najbolj kupuje.
Saj je napisal malo višje, vsi se gnetejo v salonu okoli teh gajbic. Torej preprosta logika visoko povpraševanje=visoka cena. Ni tu neke kvantne fizike zadaj

PHOBiA

Guru
11. jul 2013
4.222
1.366
113
Se strinjam. Odgovarjam samo na to, koloko pezo (novi modeli) drzijo ceno.

Pa tudi nov 208 je top top. Ni mu podobnega.

D_K

Duplek
24. sep 2007
3.047
833
113
Z avtom sem prevozil 100km (čas ni dopušlak več).

Za enkrat sem super zadovoljen. Večino pomislekov, oz slabih lastnosti sem se navadil, oz. se mi sploh ne zdijo slabe.
- temen strop: zgleda dosti boljše, kot da če bi bil svetel. V salonu ni dosti dnevne svetlobe, zato se mi je avto zdel takrat zelo temen. Zdaj to ni problem.
- ročka za tempomat za volanom je za preživet. (ni se mi zgodilo, da bi jo pomotoma zahaklal, ko sem tapkal blinkerje)

edina stvar, ki me resnično moti je odpiranje in zapiraje vrat. Ko vrata odpreš se nekak čudno odbijejo nazaj.
dodatno mi je mogože žal, da nisem vzel upgrade sound sistema in še kakšnega drugega bombončka. Amak zdaj je kaj je ;)

Motor (bencin 1.6 180km) je zadovoljivo močen in ima dovolj navora. (nimam pripomb)
Trenutna poraba po BC je 8.3 (večinoma mestna vožnja). Jutri začnem z avtocesto pa da vidim.

cappy

Guru
8. apr 2010
8.158
4.488
113
Z avtom sem prevozil 100km (čas ni dopušlak več).

Za enkrat sem super zadovoljen. Večino pomislekov, oz slabih lastnosti sem se navadil, oz. se mi sploh ne zdijo slabe.
- temen strop: zgleda dosti boljše, kot da če bi bil svetel. V salonu ni dosti dnevne svetlobe, zato se mi je avto zdel takrat zelo temen. Zdaj to ni problem.
- ročka za tempomat za volanom je za preživet. (ni se mi zgodilo, da bi jo pomotoma zahaklal, ko sem tapkal blinkerje)

edina stvar, ki me resnično moti je odpiranje in zapiraje vrat. Ko vrata odpreš se nekak čudno odbijejo nazaj.
dodatno mi je mogože žal, da nisem vzel upgrade sound sistema in še kakšnega drugega bombončka. Amak zdaj je kaj je ;)

Motor (bencin 1.6 180km) je zadovoljivo močen in ima dovolj navora. (nimam pripomb)
Trenutna poraba po BC je 8.3 (večinoma mestna vožnja). Jutri začnem z avtocesto pa da vidim.

A to si temnega tudi zunaj vzel?
Enega sem včeraj okrog 19 videl v Kranju. Huda zadeva, takoj opazil :)

• Všeč mi je
Reactions: D_K

D_K

Duplek
24. sep 2007
3.047
833
113
siva je, malo temnejša siva, ne klasišna metalik siva :)

Ta avto za moje pojme najboljše zgleda v beli barvi... ampak ma žena bel avto, pa nebi raje :) sej je lep, ko je čist.

DizzyReed

Shmoo
5. avg 2007
7.663
220
63
41
Ljubljana Moste
juretov.blog.siol.net
100x je treba isto povedat: izguba vrednosti je odvisna od ponudbe in povpraševanja. Če je avto, ki ga nihče noče, potem je cena rabljenih mizerna. Če je avto, ki ga vsi hočejo je cena rabljenih visoka. Moderni pežoji so precej iskana roba.

tale tvoja teorija ne pije vode. P508 in C5 je na cesti ogromno, pa se prodaja za zanimive denarje, je zelo dostopen. na drugi strani, recimo Prius, ker ta del res spremljam, pa jih je full malo in so nekoliko dražji. kako, če P508/C5 vsi hočejo, Priusa pa (očitno) nihče?

sajkek

Guru
16. mar 2008
35.483
10.724
113
čejih je malo so cene višje, to je fakt, čejih je ko solate boš za normalen denar prodal samo odlično ohranjenega ki bo izstopal iz množice..

IbizaDriver

Guru
Osebje foruma
21. jul 2007
10.195
3.822
113
Ne drži vedno. Nekaterim znamkam ljudje pač ne zaupajo, da bi se "dobro starale". Poglejte koliko je na cesti recimo prve generacije Octavie (v oglasih trenutno cca 50 avtov), koliko pa recimo Citroen Xantie (manj kot 10), pa se je ta prodajala dlje in v solidnih količinah. Kje so danes Peugeot 607, 406 in podobni? Citroena XM recimo praktično ni več na cesti (prodaja se eden), medtem ko je Passatov, Mercedesov in podobnih istih letnikov še kot trave in listja.

Stroški hitro zrastejo, pleh začne gniti, "kozolčarji" pa teh avtov ne poznajo tako dobro in grejo relativno hitro v stiskalnico.