Novi Passat

AvtoFun

Guru
29. dec 2007
18.412
2.425
113
Citat:
Uporabnik mr_ pravi:
Zakaj nihce ne pokomentira Mondea? Trenutno edini realen tekmec Passatu.

hysterical-1.gif
Se ti zdi da je novi Mondeo primerljiv z novim Passatom? Dobro pustimo zdaj velikost in "kao" enak razred? Ampak te vprašam še enkrat, se ti zdi po obliki, kvaliteti materialov od znotraj vsaj približno primerljiv? Novega Passata sem vozil in to kar lepo opremljenega. Zanj lahko rečem zgolj "zelo dobro za enega Passata", Mondea sicer nisem vozil, sem pa sedel v njem v enem izmed nakupovalnih centrov pri nas. Katastrofa. Pa v osnovi nisem nikoli bil proti Fordom, sploh ne proti Mondeu ali S-maxu....

PS:. da bom fer, Mondeo v katerem sem sedel ni bil ravno TOP opremljen, mislim pa da je bil po ceniku enih 27-28k. Sploh sedeži iz blaga so bili katastrofalni.

Nazadnje urejeno:

mr_

Guru
20. sep 2007
9.359
2.738
113
Ne, jaz cisto resno. Pa mi je cisto vseeno za pasata njegov imidz, siljenje navzgor itd. Ampak 20 oz.25 let nazaj je pac bila Sierra svetlobna leta pred Pasatom, vsaj oblikovno, no. Kakorkoli, kdo pa je tekmec, ce ne Mondeo. Vsaj v cenovno istem rangu.

Nazadnje urejeno:

AvtoFun

Guru
29. dec 2007
18.412
2.425
113
Pa kaki imidz? Nevem o cem govoris... niti me ne zanima preteklost, niti prihodnost, zanimajo me sedanji modeli, sedanje stanje. In ko sem sedel v Passatu sem se pocutil do neke mere "premium", ko sem pa sedel v Mondeu pa mi je slo na bruhanje, sorry.

Drifter

Fizikalc
22. jul 2007
1.167
14
38
Citat:
Uporabnik AvtoFun pravi:
Pa kaki imidz? Nevem o cem govoris... niti me ne zanima preteklost, niti prihodnost, zanimajo me sedanji modeli, sedanje stanje. In ko sem sedel v Passatu sem se pocutil do neke mere "premium", ko sem pa sedel v Mondeu pa mi je slo na bruhanje, sorry.

ne se trudit ker jim ne moreš dopovedat da nema veze značka preteklost cena whatever, če se kvari ali ne, ker dejstvo je da kot si napisal, se not počutiš premium, pa se lahko na glavo stavijo ostali
cool-1.gif

glede mondea in fordov nasploh pa vsaka čast tistemu ki si gre kupit novega in potem gleda to fordovsko plastično srebrno notranjost omfg ne morem verjet d si sploh upajo narest tk interior
crazy1.gif

ozze

Majstr
24. jul 2009
2.137
314
83
Citat:
Uporabnik Drifter pravi:
Citat:
Uporabnik AvtoFun pravi:

ne se trudit ker jim ne moreš dopovedat da nema veze značka preteklost cena whatever, če se kvari ali ne, ker dejstvo je da kot si napisal, se not počutiš premium, pa se lahko na glavo stavijo ostali
cool-1.gif

glede mondea in fordov nasploh pa vsaka čast tistemu ki si gre kupit novega in potem gleda to fordovsko plastično srebrno notranjost omfg ne morem verjet d si sploh upajo narest tk interior
crazy1.gif

pozdrav.gif

evo me. Sem kupil novega mondea pred štirimi leti (oprema titanum, trend notranjost pa tudi meni ni všeč). In prav vsak dan se z veseljem vsedem vanj. Lansko leto sem imel 3 dni novega superbja, in sem komaj čakal da se vsedem nazaj v mojega.
Okusi so različni

Nazadnje urejeno:

AvtoFun

Guru
29. dec 2007
18.412
2.425
113
Citat:
Uporabnik ozze pravi:
Citat:
Uporabnik Drifter pravi:
Citat:
Uporabnik AvtoFun pravi:

cool-1.gif

crazy1.gif

pozdrav.gif

evo me. Sem kupil novega mondea pred štirimi leti (oprema titanum, trend notranjost pa tudi meni ni všeč). In prav vsak dan se z veseljem vsedem vanj. Lansko leto sem imel 3 dni novega superbja, in sem komaj čakal da se vsedem nazaj v mojega.
Okusi so različni

Brez zamere ampak čist si pomešal zadeve, mešaš star in nov Mondeo, mešaš Superba s Passatom in še kaj... to je ravno tezava vecine, na podlagi preklosti sodite sedanjost. Mimogrede, prejsnji Passat mi je bil osebno za kozlat... nedolgo nazaj sem ga komaj malo navadil da lahko pac recem "ajde saj spet ni tako mimo, je nek kos avta"....

AvtoFun

Guru
29. dec 2007
18.412
2.425
113
Aja pa se glede Forda, doma imam Fiesto ki jo pretezno uporabljam za dnevno skakanje po mestu. V tem segmentu ni slaba, soliden avto.

I

Izbrisan uporabnik 474

Že čez 40 je neumnost, kaj šele 60... Pa če se 100x počutiš premium not...

mr_

Guru
20. sep 2007
9.359
2.738
113
Ta mi zmaga, da se pocutis premiuim.
smile-1.gif
Kaj to pomeni sploh? Kaj pa doma, ko se usedes na kavc, kaj moras imet, da se pocutis premium?
A se lahko premium oblecen clovek pocuti premium v nepremium avtomobilu? Kaj pa ce so samo cevlji premium?
Nazaj na temo. Pasat je malo dvignil lestvico, cez leto, dve, ne bo na njem nic premium. Bo pac le pasat.
Pa se o imidzu, ja pasat je imidz, za marsikoga, imidz srednjega razreda, ajde visjega. Razreda, ki ga vec ni. Je pa zagotovo loaded pasat best buy za sodobne nategune alla profesorji, politiki, zdravniki, ki imajo zelo, zelo skromne place in ne smejo kupit loaded A6, pol bi pac bili sumljivi, ne, bo pa pasat 4m, dsg, tdi, led... se vedno ok.
smile-1.gif

mdragan

Pripravnik
30. okt 2014
993
6
18
Imidz ima bmw (serija 7,x6),audi (a8,r8),mb(s class) in iz teh modelov znamka daje svoj imidz na vse ostale....vw takega avta enostavno nima...

Resolver

Fizikalc
18. jun 2008
1.836
0
36
Jaz bi izbral Mondea že zaradi petih vrat. Pa tudi sicer mi gre vedno bolj na smeh pri debatah o premium kakovosti materialov v notranjosti. In to pri avtomobilih srednjega razreda, kjer je tudi najslabši ok.

P.S.: Res me zanima, koliko tistih, ki izberejo Passata zaradi premium feelinga, ima doma Rolf Benz ali Lip Bled namesto Ikee in podobnih znamk.

mdragan

Pripravnik
30. okt 2014
993
6
18
To ne vem,poznam pa dosti takih ki gume kupujejo nexen,goodride ali fulda ali celo iscejo rabljene
grims-1.gif

Nazadnje urejeno:

XXXL

Guru
9. sep 2007
7.347
766
113
Ksz...
Kot vas berem tukaj, je večini pomemben ''premium'' izgled zaradi vaše okolice, obstajajo tudi ljudje, ki nočejo ''premium'' izstopati, hočejo pa ''premium'' udobje... In tak bo vzel Passata za 50K in ne nekoga od svete trojice.