zdaj je nekako takole: en uvozi avto za 20000, in plača recimo 1600, drug pa uvozi avto za 60000 in plača recimo 28000 in tukaj se ne strinjam sedaj.Nw govorimo o referendumskem vprašanju ampak da se svinjam ma oblasti da vedet, da je nekje meja. Recimo v Franciji so goreli avtomobili, ker je svinja na olasti hotela podražit bencin (če se prav spomnim) in je potem svinja razumel, da imajo ovce dovolj.
Tukaj pa ploskate večji obdavčitvi.
zdaj bo pa tako (glede na tvoje številke) eno uvozi avto za 20000 in plača recimo 3000 , drugi pa za 60000 in plača recimo 5000.... kar je sicer okej a na račun cenejšega, starejšega.. avta, to se mi ne zdi prav. Dmv naj recimo izpuste in rešeno, g co2 točka in to je to, en pa razrede pa take finte.. uvoaža se samo euro 6 avte in bolje. Ce se ze hocemo čisto okolje. Ampak pote prašičevec ne dobi dovolj.zdaj je nekako takole: en uvozi avto za 20000, in plača recimo 1600, drug pa uvozi avto za 60000 in plača recimo 28000 in tukaj se ne strinjam sedaj.
Točno to trdim že cel čas.zdaj bo pa tako (glede na tvoje številke) eno uvozi avto za 20000 in plača recimo 3000 , drugi pa za 60000 in plača recimo 5000.... kar je sicer okej a na račun cenejšega, starejšega.. avta, to se mi ne zdi prav. Dmv naj recimo izpuste in rešeno, g co2 točka in to je to, en pa razrede pa take finte.. uvoaža se samo euro 6 avte in bolje. Ce se ze hocemo čisto okolje. Ampak pote prašičevec ne dobi dovolj.
Kje si v tej temi videl kakšno ploskanje višji obdavčitvi?
a mi zna kdo povedat kaj se zgodi z v250 4 matic, 40k 2017
Podatke pa itaq boljše veš kot jaz
Pač kot vedno do sedaj je v ospredje prišla komunjazerska logika. Tisti, ki si želi nekaj več ga je treba pomendrati. Kaj ti bo avto s 300PS, če to hočeš daj najmajn celo slovensko letno povprečno plačo davka.
Pač kot vedno do sedaj je v ospredje prišla komunjazerska logika. Tisti, ki si želi nekaj več ga je treba pomendrati. Kaj ti bo avto s 300PS, če to hočeš daj najmajn celo slovensko letno povprečno plačo davka.
Koga ni motilo? Jaz sem bil en redkih, ki takrat ni onaniral na “bomo pojeb... tajkune” in sem opozarjal točno kaj se bo zgodilo. Pa nisem in verjetno nikoli ne bom imel takega avta.Dejte no ga srat. ČE daš 13k za avto, boš dal pa ša 100 eur za davek... Sej ne rečem da je ta davek dober, ampak če gre na nekaj kar je vsem avtom enako - se pravi co2; je vsaj fer.
Sej davek boš v vsakem primeru plačal, samo pakunga bo druga
Bolj fer kot pa za avto do 2500 cmm ni davka, pol pa takoj minimalno 8% na vrednost avta. to nima pa nobene logike... To vas pa ni motilo ane.