nova jedrska katastrofa!!

Utisevalec

Guru
12. nov 2007
16.181
4.147
113
Citat:
Uporabnik softi pravi:
gadafi ne more sklatiti..druge nevarnosti pa itak ni.

pa količina goriva je verjetno minorna v primerjavi z JE

Si prepričan?
grims-1.gif

Glede na ves denar in na dobre politične veze ni 3x za rečt da ima Gadafi kje skrito kar sodobno orožje, mogoče celo zahodnea izvora.

Količina goriva res ni kritična, ampak če se potopi ena taka ladja z vsem jedrskim arzenalom nekje v sredozemlju bo sevanje precej bolj zaznavno kot pa tist pičkin dim z japonske.

reality

Vudu lešinar
24. jul 2007
4.731
0
36
kot sem že v prvotnih postih povedal Japonci lažejo, nato so prišle še depeše... To vedo amerikanci že dolgo časa in tudi probleme so tavšali, podobne težave so imeli še pred cunamijem, ker so imeli kar nekej incidentov...ž

stvar je na 6 stopnji, zmeraj se zlažejo za 1 stopnjo.... in daleč pod kontrolo. Vedejo se podobno kot Rusi...... ki so lagali do konca.

XXXL

Guru
9. sep 2007
7.354
769
113
Citat:
Uporabnik Utisevalec pravi:
Jedrski reaktorji, ki se VOZIJO kot vojaški objekti v rangu 1000km od nas, večina jih je verjetno starejših od NEK!
confused-1.gif
Kaj pa je trenutno v sredozemlju od jedrske oborožitve?

stieber

čebinar
1. sep 2007
17.258
3
38
Murgle
Citat:
Uporabnik XXXL pravi:
Citat:
Jedrski reaktorji, ki se VOZIJO kot vojaški objekti v rangu 1000km od nas, večina jih je verjetno starejših od NEK!
confused-1.gif

Jedrska torpeda na podmornicah? Ajd, nevem, če jih imajo gor, verjetno ne, ampak nikoli ne veš...

Utisevalec

Guru
12. nov 2007
16.181
4.147
113
Citat:
Uporabnik XXXL pravi:
Citat:
confused-1.gif

Strateška jedrska oborožitev. Koliko, kje in kaj ti ne morem povedat ker podatki niso javni, so pa 100% na ameriških podmornicah nameščene jedrske konice in so 100% te podmornice tudi aktivne v sredozemlju (70% šanse je da se vsaj ena nahaja v jadranskem morju).

Pa recimo tu ni samo ZDA, francoska letalonosilka Charles de Gaulle ima potrjeno v svojem arzenalu tudi jedrske konice in letala namenjena "umazanemu" delovanju (ladja je anažirana za libijski problem). 100% so tudi angleži potopljeni v sredozemlju s svojim arzenalom.

Utisevalec

Guru
12. nov 2007
16.181
4.147
113
Citat:
Uporabnik stieber pravi:
Jedrska torpeda na podmornicah? Ajd, nevem, če jih imajo gor, verjetno ne, ampak nikoli ne veš...

100% imajo nuklearne bojne glave, ki pašejo na tomahake. Sej zato so bile te rakete tudi razvite, se jih pa trenutno uporablja za konvencionalne namene!
grin1.gif

doto

Fizikalc
25. jul 2007
3.175
0
36
Ni problem samo oborožitev, ne pozabit, da podmornice/ladje poganjajo tudi nuklearni reaktorji.

Utisevalec

Guru
12. nov 2007
16.181
4.147
113
Sem tudi že omenil, dejstvo je da če se ena taka podmornica ali letalonosilka ponesreči potopi (recimo da jo Gadafi zadane s torpedom v predel kjer se nahaja reaktor ali pa jedrska oborožitev) bo sevanje v sredozemlju precej višje od tistega pljunka na japonskem.

Utisevalec

Guru
12. nov 2007
16.181
4.147
113
Citat:
Uporabnik Floki pravi:
Citat:

(70% šanse je da se vsaj ena nahaja v jadranskem morju).

po kakšni enačbi je pa to izračunano ?
smile-1.gif

Na pamet glede na "dejstva" o razporeditvi jedrskih strateških sil, ki so prisotne v sredozemlju torej glede na velikost flote in glede na velikost jadranskega zaliva vs. celotnega sredozemskega morja je potem verjetnost taka kot sem napisal!
evil.gif

Bi bilo pa skoraj 100% da jedrske podmornice ni v slovenskem morju ... tja še ostale ladje z malce večjim vgrezom ne morejo!
grin1.gif

Apollo8

Mahoney
15. avg 2007
15.406
7.520
113
Citat:
Sem tudi že omenil, dejstvo je da če se ena taka podmornica ali letalonosilka ponesreči potopi (recimo da jo Gadafi zadane s torpedom v predel kjer se nahaja reaktor ali pa jedrska oborožitev) bo sevanje v sredozemlju precej višje od tistega pljunka na japonskem.

Pa ti si ze bil na kaki jedrski letalonosilki al pa podmornici? Pa videl kako je reaktor zasciten?

Jaz sem bil pa nisem videl. Ker tudi redki člani posadke vidijo zadevo ker je pač strogo varovana skrivnost. Je pa dejstvo da so pomislili na to da bi jih kdo napadel in so zadeve zavarovane. V svetu je bilo že nekaj primerov ko so se jedrske podmornice potopile pa ni prišlo do katastrof. Pa nekaterih nikoli niso dvignili.

Unih 70% si pa tako zelo iz glave povedal da kar boli. Lahk je tudi 90%, lahk je 50% itd... tudi odvisno od trenutnih razmer v določenem delu sveta. In glede na to da za določene podmornice še sami ne vedo kje točno so je naravnost smešno da ti operiraš s procenti. Sebi nižaš kredibilnost.

XXXL

Guru
9. sep 2007
7.354
769
113
Gadafi mora samo alter mal prebrat, pa pomete z vsemi, glede na info, ki jih dobi tukaj...

Utisevalec

Guru
12. nov 2007
16.181
4.147
113
Citat:
Uporabnik Apollo8 pravi:
Citat:

Pa ti si ze bil na kaki jedrski letalonosilki al pa podmornici? Pa videl kako je reaktor zasciten?

Jaz sem bil pa nisem videl. Ker tudi redki člani posadke vidijo zadevo ker je pač strogo varovana skrivnost. Je pa dejstvo da so pomislili na to da bi jih kdo napadel in so zadeve zavarovane. V svetu je bilo že nekaj primerov ko so se jedrske podmornice potopile pa ni prišlo do katastrof. Pa nekaterih nikoli niso dvignili.

Unih 70% si pa tako zelo iz glave povedal da kar boli. Lahk je tudi 90%, lahk je 50% itd... tudi odvisno od trenutnih razmer v določenem delu sveta. In glede na to da za določene podmornice še sami ne vedo kje točno so je naravnost smešno da ti operiraš s procenti. Sebi nižaš kredibilnost.

Zaščiten že zaščiten, nisem rekel da ni, samo to ne pomeni da je bolje imeti reaktor na bojni ladji kot pa vkopanega in zabetoniranea na kopnem (je varnostna razlika kar velika se ti ne zdi?). Koliko jedrskih podmornic oz. letalonosilk so pa že potopili med bojem? Nobene! Sodobne bombe oz. rakete, ki naj bi potopile ladjo so tudi naredile evolucijo in danes prebit 1m debelo jekleno steno ni noben problem. Ko pa enkrat raznese par ton eksploziva pod debelim oklepom pa je jasno, da se jedrskemu materialu ne piše nič dobrega.

Glede procenta koliko jedrski konic in reakotrjev imamo v jadranu sem napisal (še enkrat) na pamet, ker tega razen par članov posadke in pa po potrebi tudi ameriški predsednik, nihče ne ve! Ker je ravno point strateških jedrski podmornic v temu da nihče ne ve kje so! So pa 100% v sredozemlju ker so vedno bile, sedaj ko opravljajo pa še malce bolj konvencionalne naloge pa sploh.

On topic, paničarji kako kaže v Fukušimi, podatki so zadnje čase bolj skopi?
tongue-1.gif