Nova Honda Civic

Zanzibar

Majstr
16. sep 2007
1.065
123
63
Citat:
Ti nisi vtec kickaš, tako da ne razumeš . Itak dva ventila usekata, ko vtec kickne, prej pa lepo mirno čakata na kick.

hysterical-1.gif

INKVIZITOR

Archbishop
3. apr 2009
3.516
5
38
V tvojem prvem članku:

Britanska zavarovalnica Warranty Direct je iz vzorca 50 tisoč polic avtomobilov o pokvarljivosti sestavila lestvico desetih najzanesljivejših in desetih najmanj zanesljivih pogonskih agregatov v lanskem letu v Veliki Britaniji.

V tvojem drugem članku:

Honda Jazz je bila v samem vrhu najbolj zanesljivih vozil.

Zdej pa, še mal boš težil, pa ti bom povedal, kaj je reku od Kučana varnostnik
evil.gif

sgh

Fizikalc
19. feb 2014
2.644
0
36
Citat:
Uporabnik INKVIZITOR pravi:
V tvojem prvem članku:

Britanska zavarovalnica Warranty Direct je iz vzorca 50 tisoč polic avtomobilov o pokvarljivosti sestavila lestvico desetih najzanesljivejših in desetih najmanj zanesljivih pogonskih agregatov v lanskem letu v Veliki Britaniji.

V tvojem drugem članku:

Honda Jazz je bila v samem vrhu najbolj zanesljivih vozil.

Zdej pa, še mal boš težil, pa ti bom povedal, kaj je reku od Kučana varnostnik
evil.gif

V Nemciji zadovolni z HONDO

Honda
V Nemčiji prvič izbrana kot blagovna znamka, ki lastnikom prinaša največ zadovoljstva
08.08.2007

Honda se med avtomobilskimi blagovnimi znamkami prvič uvršča najviše na lestvici zadovoljstva lastnikov novih vozil po raziskavi indeksa zadovoljstva kupcev (CSI) v Nemčiji za leto 2007, ki jo je objavil J. D. Power and Associates v sodelovanju z revijo Auto Motor und Sport.

Raziskava, izvedena že šesto leto zapored, sloni na ocenah več kot 20.000 lastnikov vozil v Nemčiji po povprečno dvoletnem obdobju lastništva. Vključuje 27 znamk in 112 modelov. Lastniki navajajo podrobne ocene o svojih vozilih in trgovcih oz. servisih, ki zajemajo 77 lastnosti, zbranih v štirih skupinah merjenja zadovoljstva. Po vrstnem redu pomembnosti so to: kakovost in zanesljivost (30 %); všečnost vozila (25 %), ki vključuje zmogljivost, obliko, udobje in naprave; zadovoljstvo s servisnimi storitvami (23 %) in stroški lastništva (22 %), ki vključujejo porabo goriva, stroške vzdrževanja/popravil in zavarovanja.

Na lestvicah blagovnih znamk je Honda prvič uvrščena najviše in je dosegla rezultat zadovoljstva kupcev 848 indeksnih točk od 1000 možnih. Visoke ocene je dosegla pri vseh štirih ključnih meritvah.

“Od objave raziskave CSI za Nemčijo v letu 2002 je Honda stalno izboljševala svoj rezultat, tako tudi za pomembnih 10 indeksnih točk med raziskavama v letih 2006 in 2007,” je povedal Martin Volk, višji vodja razvoja pri J. D. Power and Associates v Evropi. “Toda tudi na najvišji ravni je še vedno mogoče kaj izboljšati in poskrbeti za izjemno pozitivne izkušnje svojih kupcev.”

Nagrajenci v vseh šestih segmentih, ki so bili zajeti v raziskavi, so:
• Toyota Yaris Verso (mali avtomobili)
• Toyota Prius (nižji srednji)
• Honda Accord (višji srednji)
• BMW 5 Series (executive/luxury)
• Toyota Corolla Verso (enoprostorci ali MPV)
• Honda CR-V (športni terenci ali SUV)

sgh

Fizikalc
19. feb 2014
2.644
0
36
Zadovoljstvo kupcev avtomobilov

Analitična družba J.D. Power & Associates je junija letos opravila raziskavo o zadovoljstvu nemških kupcev avtomobilov med 19.000 lastniki avtomobilov. Gre za lastnike v povprečju dve leti starega avtomobila. Zmagala je Honda, sledi ji BMW, tretja pa je Toyota.

Končna ocena je bila sestavljena iz več dejavnikov: 30 % je prispevala kakovost in zanesljivost avtomobila, 25 % privlačnost vozila, zadovoljstvo s servisnimi storitvami 23 % ter 22% stroški, ki so podali t.i. indeks zadovoljstva strank.

Na lestvici blagovnih znamk se je z 849 od skupno 1000 točk na prvo mesto uvrstila Honda, na drugem mestu je BMW z 845 točkami in z 844 na tretjem mestu Toyota. Na rep lestvice so se uvrstili Citroen, Kia, Suzuki in Chevrolet, vendar so vsi dosegli več kot 730 točk. Povprečno število točk je bilo 815, kolikor jih je osvojil Nissan, malenkost več pa Volvo (817).

Lestvica posameznih modelov je avtomobile razdelila v mini, nižji, nižji srednji, višji srednji, višji razred, med enoprostorce ter športne terence. V tej razvrstitvi avtomobilov je absolutni zmagovalec Toyotin Prius (888 točk), ki je veliko pohval prejel za svojo stroškovno učinkovitost, kakovost in zanesljivost. Z 870 točkami mu sledi Honda Accord, na tretjem mestu pa je pristal Toyotin Avensis (857). V kategoriji enoprostorcev je največ točk prejela Toyotina Corolla verso (841), med športnimi terenci si je z 845 točkami zmago pridobil BMW X3, med avtomobili iz mini razreda so lastniki najbolj zadovoljni s Toyotino Aygo (846). Honda Jazz je z 848 točkami zmagala v kategoriji nižji razred, Honda Civic pa z 850 točkami v kategoriji nižji srednji razred. V razredu višje se je za Priusom, Accordom uvrstila Avensis (857), v višjem razredu pa je največ točk prejel BMW X5 (843).

Nikjer med najboljšimi ni znanega Volkswagna, se je pa presenetljivo visoko uvstil Daihatsu. Vse bolj presenečajo japonske blagovne znamke, saj so med destimi najvišje uvrščenimi znamkami kar tri njihove znamke. Ni kaj, japonski avtomobili postajajo blagovna znamka, ki lastnikom prinaša največ zadovoljstva.

Raziskava zadovoljstva kupcev v Nemčiji (na lestvici do 1000 točk) (vir: J.D. Power).

Poročilo>>

Vir: J.D. Power & Associated, 20.6.2008
Vir J.D. Power
Datum 29.07.2008
Print

mistique

Guru
16. jun 2009
13.763
1.567
113
Emona / Carnium
311 konjev čim odpelje iz salona...

Tole na posnetku je modificiran jajček. Čas na posnetku ustavijo celo ravnino ob boxih prej. Torej vsaj 4 sekunde več, kar je že v rangu megana...
hysterical-1.gif

sgh

Fizikalc
19. feb 2014
2.644
0
36
Citat:
Uporabnik mistique pravi:
311 konjev čim odpelje iz salona...

Tole na posnetku je modificiran jajček. Čas na posnetku ustavijo celo ravnino ob boxih prej. Torej vsaj 4 sekunde več, kar je že v rangu megana...
hysterical-1.gif

Spet serješ klamfe! Ko boš tole prečekiral boš kaj druzga pogruntal? Drugače so na Nurburgring ustavili podiranje rekordov!

http://novice.najdi.si/predogl...vropskih-stezah

alesn

Pripravnik
19. jun 2012
391
12
18
No, ker smo že ravno pri Hondi. nekaj časa nazaj sem razmišljal o nakupu kravana in medtemi sem si ogledoval tudi Hondo Civic. Cena se mi zdi ok, prostornost je med boljšimi v razredu, tako da nisem ravno našel velikih pomankljivosti. Pa vseeno, zanima me, kaj recimo manjka temu avtu v primerjavi zcenovno primerljivimi karavani (Astra, Auris, Golf...). To me resno zanima, ker še nisem izbral avta, saj se še nisem odločil. Kje je ta Honda civic tourer slabša od konkurence? Pa pustimo obliko. mene ne moti
smile-1.gif
Na cestah jih je dejansko zelo malo, kar me res čudi. Je kriva le oblika?

http://honda.si/nova-vozila/civic-tourer/
http://www.avto.net/Ads/detail...rni%9Aka%20g...

map

Guru
6. jul 2008
7.848
1.961
113
najrajš na babi
Kriva je oblika in cena. Čeprav večinoma sediš v avtu in če se noter dobro počutiš je zunanjost nerelevantna. Za postavljat pred sosedi pa tak rabiš samo sveto nemško trojico, vse ostalo je podn. Mel sodelavec ta vesoljski civic, tisto taprvo vesoljsko serijo. Meni je bil všeč, veliki minus je bil, da je spredaj nizki, nasedeš na vsakem pločniku, pa sneg plužiš, ko so se druga vozila normalno peljala. Kolk so dejansko te tanovi nizki ne vem, predvidevam pa da isto.

sgh

Fizikalc
19. feb 2014
2.644
0
36
Citat:
Uporabnik INKVIZITOR pravi:
Poglej kolk je izbire motorjev pri Hondi, Astri in Golfu. Pa boš vidu...

Ja æe gledamo to potem ima opelica 1.0 1.2 1.4 1.6 1.8 2.o pa še dizelica !

No ja jest rabim samo enega na enkrat,pa tacga da dobr dela
hysterical-1.gif

Ti pa maš stare fore,izbira motorjev
uf-1.gif

sgh

Fizikalc
19. feb 2014
2.644
0
36
Citat:
Uporabnik alesn pravi:
No, ker smo že ravno pri Hondi. nekaj časa nazaj sem razmišljal o nakupu kravana in medtemi sem si ogledoval tudi Hondo Civic. Cena se mi zdi ok, prostornost je med boljšimi v razredu, tako da nisem ravno našel velikih pomankljivosti. Pa vseeno, zanima me, kaj recimo manjka temu avtu v primerjavi zcenovno primerljivimi karavani (Astra, Auris, Golf...). To me resno zanima, ker še nisem izbral avta, saj se še nisem odločil. Kje je ta Honda civic tourer slabša od konkurence? Pa pustimo obliko. mene ne moti
smile-1.gif
Na cestah jih je dejansko zelo malo, kar me res čudi. Je kriva le oblika?

http://honda.si/nova-vozila/civic-tourer/
http://www.avto.net/Ads/detail...rni%9Aka%20g...

Poglej Honda ti bo služila sigurno bolše kot Opelica in ostali. Imel boš na žalost naprej ali na veselje zmeraj Honde,ker boš enostavno zadovoljen.

Imel več Hond,tudi starejših,če mi ni kaj delovalo,potem kakšne metlice so ble znucane za šipo,ostalo vse bp!

Odločitev je tvoja,če pa poslušaš slovenske povprečne usekance na germane boš pa imel avto ko ti bo šel na jetra.

sgh

Fizikalc
19. feb 2014
2.644
0
36
Citat:
Uporabnik map pravi:
Kriva je oblika in cena. Čeprav večinoma sediš v avtu in če se noter dobro počutiš je zunanjost nerelevantna. Za postavljat pred sosedi pa tak rabiš samo sveto nemško trojico, vse ostalo je podn. Mel sodelavec ta vesoljski civic, tisto taprvo vesoljsko serijo. Meni je bil všeč, veliki minus je bil, da je spredaj nizki, nasedeš na vsakem pločniku, pa sneg plužiš, ko so se druga vozila normalno peljala. Kolk so dejansko te tanovi nizki ne vem, predvidevam pa da isto.

Današnji avtomobili so vsi bolj nizki,če rabiš višjega pa vzameš drug razred .

Torej avto ti je všeč in sosed zadovoljen,samo civic je bolj nizek od recimo germanov
sprasujem se.gif