Nova Honda Civic

cizy

Fizikalc
21. jul 2007
6.976
64
48
Če so ti naviti motorji z navorom v rangu kafe mlinčka tako super, zakaj ima potem nova Type R(etard) 2.0 turbo motor?

sgh

Fizikalc
19. feb 2014
2.644
0
36
Citat:
Uporabnik cizy pravi:
Če so ti naviti motorji z navorom v rangu kafe mlinčka tako super, zakaj ima potem nova Type R(etard) 2.0 turbo motor?

A spet nekaj nabijaš,naviti mlinčki kafe rang !!

Hočeš povedati,da je mašina samo z turbino dobra??

RagnarZ

Fizikalc
17. feb 2016
936
174
43
Ja ker njegov Citrofail je mel najboljsi mozen motor 1.6 THP ki je bil znan po temu da je bulletproof. Podobno kot 1.2 TSI in 1.4 TSI

hermann

Guru
19. mar 2014
9.655
6.517
113
Citat:
Uporabnik sgh pravi:

seveda, avto brez turbine ni avto

čeprav priznam, da je bilo tiste honde veselje tiščat. ampak samo to - tiščat.

cizy

Fizikalc
21. jul 2007
6.976
64
48
Ne, dobra je mašina z navorom, zdaj pa če to doseže s turbino ali prostornino...

sgh

Fizikalc
19. feb 2014
2.644
0
36
Mašina je dobra kot prvo da dela BP ! Drugo poraba,šele potem moč. Če gledamo omejitve,potem ima že vsak avto dovolj konjev,kar je več je že bolj prestiž.

Ampak imel sem že veliko modelov Hond pa nikoli nisem pogrešal več navora.

Ja turbinca fajn zadeva,pa tudi draga zadevšna,ker veste da ne dela večno??

miha72

Pripravnik
29. jul 2008
848
1
18
Ljudje ne ločijo med navorom na kolesu in razporeditev navora ( linearnost) in navorom na motorni gredi. V podatkih je napisan samo maximalni navor samo na gredi in logično je, da potem pišejo bedarije.

Pomemben pa je navor na kolesu, ali pa moč na kolesu, sa je vseeno- no skoraj....

mr_

Guru
20. sep 2007
9.359
2.737
113
Sploh pa bo to z elektricarji postalo brezpredmetno. Razen večnosti. In smrtnosti.

shift

Guru
20. jul 2007
9.895
2.281
113
za šankom
Citat:
Uporabnik hermann pravi:
Citat:
Uporabnik sgh pravi:

seveda, avto brez turbine ni avto

čeprav priznam, da je bilo tiste honde veselje tiščat. ampak samo to - tiščat.

sej to,samo ko pomisliš kaj si dobil recimo leta 1994 v golfu si bil lahko vesel hondinih motorjev,ker recimo GTI 3 in 2.0 z 150KM je bil žalost(recimo 1.6 vti je imel 1s manj do 100) kaj šele 1.8 90 ali celo 75KM da o 1.4 60 ne izgubljamo besed,takrat je bil človek res vesel honde 1.4 90KM ,Vr6 pa vemo koliko je stal takrat

cizy

Fizikalc
21. jul 2007
6.976
64
48
Citat:
Uporabnik sgh pravi:
Mašina je dobra kot prvo da dela BP ! Drugo poraba,šele potem moč.

Kaj pa poraba olja?
evil.gif

Ker moder dim za VTI-jem, sploh pa za ESI-jem (poddimenzioniran hladilni sistem) je bil serijska dodatna oprema, kaj več se je pa tako skoraj ni dobilo.

zaseka

Guru
5. dec 2015
3.502
1.816
113
Prosim no, saj ne obstaja samo golf in honda?!?! Ze v osemdesetih si dobil v evropi budget avtomobile (hint> GT) na katere so si ga japonci lahko samo metali na roke.
hysterical-1.gif

Sprijaznite se, japonci so in vedno bojo samo kopirali. Lastnega razvoja nimajo nic, razen, ko gre za hibride. Te so pa za stare mame.
aplauz.gif

sgh

Fizikalc
19. feb 2014
2.644
0
36
Citat:
Uporabnik cizy pravi:
Citat:
Uporabnik sgh pravi:
Mašina je dobra kot prvo da dela BP ! Drugo poraba,šele potem moč.

Kaj pa poraba olja?
evil.gif

Ker moder dim za VTI-jem, sploh pa za ESI-jem (poddimenzioniran hladilni sistem) je bil serijska dodatna oprema, kaj več se je pa tako skoraj ni dobilo.

A ti to govoriš o 20 let starih Hondah ?? Pa mulcih ki jo nonstop priganjajo v blokado in doma delanih servisih?

Vti je bolj vzdržliva mašina kot od marsikerga polovico manj močnega germana !

sgh

Fizikalc
19. feb 2014
2.644
0
36
Citat:
Uporabnik zaseka pravi:
Prosim no, saj ne obstaja samo golf in honda?!?! Ze v osemdesetih si dobil v evropi budget avtomobile (hint> GT) na katere so si ga japonci lahko samo metali na roke.
hysterical-1.gif

Sprijaznite se, japonci so in vedno bojo samo kopirali. Lastnega razvoja nimajo nic, razen, ko gre za hibride. Te so pa za stare mame.
aplauz.gif

Žalost od tako nerazgledanega človeka! Kje živiš v butalah?

cizy

Fizikalc
21. jul 2007
6.976
64
48
Ko sem se zanimal za CRX-a, so bili stari precej manj kot 10 let s temi problemi, takrat so bili rabljeni po 2m tolarjev in navzgor. Jaz sem tudi prejšnjega Golfa servisiral doma, nonstop priganjal pa je poraba olja bila 0. Aja, pa navora je imel skoraj za 3 VTI-je, konjev pa za 2.
grin1.gif

mtl

Majstr
19. jul 2007
10.580
338
83
Kras
www.mtl.si
Citat:
Uporabnik mistique pravi:
Citat:
Uporabnik mtl pravi:
Citat:
Uporabnik zaseka pravi:
Lastnega razvoja nimajo nic, razen, ko gre za hibride. Te so pa za stare mame.
aplauz.gif
grin1.gif

http://honda.si/nova-vozila/nsx/
grims-1.gif

RS8
evil.gif

Ufff..za zadek so pa rekli: "naj ne bo podoben Astonu" (ampak jim ni uspelo)
hysterical-1.gif
Komentiral tehnologijo hibridov in ne oblike.
wink-1.gif

Čeprav meni ni ravno pretirano kopirajoča. Res pa je tudi, da zelo odstopa od predhodnice.

sgh

Fizikalc
19. feb 2014
2.644
0
36
Citat:
Uporabnik cizy pravi:
Ko sem se zanimal za CRX-a, so bili stari precej manj kot 10 let s temi problemi, takrat so bili rabljeni po 2m tolarjev in navzgor. Jaz sem tudi prejšnjega Golfa servisiral doma, nonstop priganjal pa je poraba olja bila 0. Aja, pa navora je imel skoraj za 3 VTI-je, konjev pa za 2.
grin1.gif

Ja jest ti verjamem navora je moral imet okoli 400 ,konjev pa 320 !! Da pa golfi nič olja ne rabijo pa vrabčki čivkajo pa v gostilnah je zmeri taka debata.

Sam pol pa vti tudi dela brez olja,ker jaz ga do servisa nisem nič dolival ??
sprasujem se.gif

sgh

Fizikalc
19. feb 2014
2.644
0
36
Citat:
Uporabnik mistique pravi:
Citat:
Uporabnik mtl pravi:
Citat:
Uporabnik zaseka pravi:
Lastnega razvoja nimajo nic, razen, ko gre za hibride. Te so pa za stare mame.
aplauz.gif
grin1.gif

http://honda.si/nova-vozila/nsx/
grims-1.gif

RS8
evil.gif

Ufff..za zadek so pa rekli: "naj ne bo podoben Astonu" (ampak jim ni uspelo)
hysterical-1.gif

Ali si ti blentav,ali pa nisi bil nikoli v očesni ambulanti?? A ti nisem že enkrat nalepil slike za primerjavo?? Kje je kakšna podobnost za božjo milo mater??

Ali ti grem čez vsak detajl avtomobila in to narišem,da je povsem drugačen in grd ko [cenzura]!! Edino kar malo zgleda so zunanje dimenzije in široka kolesa !
tongue-1.gif