Nova Honda Civic

INKVIZITOR

Archbishop
3. apr 2009
3.516
5
38
Dej ne seri...na podlagi česa pa?
Astra ima 9 motorjev na izbiro.
Golf 9
Skoda 8
Peugeot 7
Honda........2 waaaaaaau 2.....ne me jebat.
10 let staro pizdarijo in pa dizla s 120 konji....waaaaaau
25.000 fukneš, ce ne maras dizla imas.....caki mal......1 motor na izbiro....[cenzura] waaaaaaau

Matey

AlterZavarovalničar
6. sep 2007
33.753
15.809
113
Citat:
Uporabnik sgh pravi:
Citat:
Uporabnik mosseero pravi:
Zato se jo pa vrti do 9 jurjev in pol.

VTEC dragi moj fantek ! Spremenljivo gibanje ventilov! 2 ventila veliko navora malo konjev ,4 ventile veliko konjev manj navora !
VTEC do 4500 delata dva,da ima NAVOR potem zagrabijo vsi štirje da ima še konje !!

Tolk pametni pol pa take ven sekate? Pa da ne bo zdej še kak pametoval,da je to elektronika?
grims-1.gif

hysterical-1.gif

mr_

Guru
20. sep 2007
9.359
2.737
113
Mislim da je imel sgh vceraj Honda evening....flasa sakeja, vpisano honda v yt search, se malo alterja in je fun
smile-1.gif

Matey

AlterZavarovalničar
6. sep 2007
33.753
15.809
113
Je moral bit pa kar močan tist sake glede na to kakšne piše o vtecu, moram to že enkrat probat
aplauz.gif

D_K

Duplek
24. sep 2007
3.050
836
113
Citat:
Uporabnik alesn pravi:
No, ker smo že ravno pri Hondi. nekaj časa nazaj sem razmišljal o nakupu kravana in medtemi sem si ogledoval tudi Hondo Civic. Cena se mi zdi ok, prostornost je med boljšimi v razredu, tako da nisem ravno našel velikih pomankljivosti. Pa vseeno, zanima me, kaj recimo manjka temu avtu v primerjavi zcenovno primerljivimi karavani (Astra, Auris, Golf...). To me resno zanima, ker še nisem izbral avta, saj se še nisem odločil. Kje je ta Honda civic tourer slabša od konkurence? Pa pustimo obliko. mene ne moti
smile-1.gif
Na cestah jih je dejansko zelo malo, kar me res čudi. Je kriva le oblika?
http://honda.si/nova-vozila/civic-tourer/
http://www.avto.net/Ads/detail...rni%9Aka%20g...

Oblika: V človeški naravi je da človek nima rad velikih sprememb sploh ko je starejši. Zato nemci svojih avtov drastično ne spreminajo. Golf je pač golf. Honda pa honda, včasih jajca včasih kaj druga. S tem se iz modela v model spreminajo ciljno skupino kupcev.
Cena: Honda je cenovno placirana med reno/opel in audi/bmw. Predvidevam, da nekdo, ki skrampa skupaj za opla z vsemi popusti, nima dodatna 2-4 jurje oz. mu je škoda dat tolko za avto, ki ga ne pozna.

Ko sem sam nabavljal avto sem bil najbolj zagret za A3 sportback. bil je 3 jurje dražji od Honde Civic. Amak bi resno za 3 jurje več dobil manj avta. Tudi v civicu sem se boljše počutil, bolj prostoren, več opreme...

Kaj bo naslednji avto pa nimam pojma...

sgh

Fizikalc
19. feb 2014
2.644
0
36
Citat:
Uporabnik INKVIZITOR pravi:
Dej ne seri...na podlagi česa pa?
Astra ima 9 motorjev na izbiro.
Golf 9
Skoda 8
Peugeot 7
Honda........2 waaaaaaau 2.....ne me jebat.
10 let staro pizdarijo in pa dizla s 120 konji....waaaaaau
25.000 fukneš, ce ne maras dizla imas.....caki mal......1 motor na izbiro....[cenzura] waaaaaaau

Serješ zaradi tega ker misliš,da bi nekdo kupil Opelico,ker ima na izbiro 10 al 20 motrojev !

Jest recimo rabim okol 120 al 150 konjev in to je to ! Honda ima v civicu drugač 4 motorje

Torej povprečna uporaba je dovolj za 120 nekateri bi malo več 140 ali pa dizel 1.6 120 in REKORDNO najmanjšo porabo !

Sory ampak to je to,kaj hočeš ??

sgh

Fizikalc
19. feb 2014
2.644
0
36
Citat:
Uporabnik Matey pravi:
Je moral bit pa kar močan tist sake glede na to kakšne piše o vtecu, moram to že enkrat probat
aplauz.gif

Ti kar probaj,ampak nisem pa rekel,da bi moral imat vsak avto tako močan motor kot je type R z VTEC!
Za vsakdanjo vožnjo 2.0 150 je dovolj

Matey

AlterZavarovalničar
6. sep 2007
33.753
15.809
113
Probat moram sake, ne vtec. Ker 8v-16v preklopna tehnologija ventilov me ne gane. Ne rečem, če bi šlo za spremenjene oz. podaljšane hode ventilov, tisto bi pa bilo nekaj drugega
evil.gif

map

Guru
6. jul 2008
7.848
1.961
113
najrajš na babi
Stvar debate. Moja corsa 1.2 je v 11,5 letih naklepala 72k km, brez stroškov. 5 EUR je bilo mikrostikalo na daljincu in 15 EUR je bila volanska kugla. Tak da temu za kar je tak avto namenjen služi odlično. ne en in drug pa nista namenjena za klepanje po 100k km letno.

mtl

Majstr
19. jul 2007
10.580
338
83
Kras
www.mtl.si
Citat:
Uporabnik sgh pravi:
Citat:
Uporabnik map pravi:
Največja finta je, da je Honda svinjsko draga, sem odprl cenik za Jazza. Če hočeš avtomatsko klimo v tem avtku boš mogo odcolat celih 20k. Pa niso normalni.

http://honda.si/wp-content/uploads/2016/01/cenik-jazz-my16.pdf

Tak od oka 7jurjev dražje od konkurence. tako da razmaha te znamke pri nas ni na vidiku.

Svinjsko je tudi nepokvarljiva in dela brez stroškov.
Za sedem jurjev kupiš še pol avta zraven in imaš zastonj rezervne dele
grin1.gif

Ali pa plačaš pri bilokateri znamki garancijo za x let za jurja in te ne zanima, če se kaj kvari.

sgh

Fizikalc
19. feb 2014
2.644
0
36
Citat:
Uporabnik Matey pravi:
Probat moram sake, ne vtec. Ker 8v-16v preklopna tehnologija ventilov me ne gane. Ne rečem, če bi šlo za spremenjene oz. podaljšane hode ventilov, tisto bi pa bilo nekaj drugega
evil.gif

Te moram razočarat,ker ima dejansko prav podalšane hode in ne mislim o podrobnosti,ker itak že preveč nabijam,tko da mal pogooglaj
cheer.gif

Moj namen tukaj NI to da bi vsi kupili Honde ! Tudi ne trdim,da je vsaka Honda najbolša,ampak daleč od tega da bi bil avto neuporaben ali po nekaj letih za na dinos! Nasprotno,ker na cesti vidimo veliko starih Hond.Tudi lastniki so po večini zadovoljni!

Slovenski folk ima stalno ene in iste izgovore zakaj ne japonca,nekaj jih je že tako obrabljenih,da ti malo dvigne pritisk.

Dejmo se mal več pozanimat no,sej imate razne forume pa lastnike ki najbolj vedo kako je z določenim avtom
pozdrav.gif

map

Guru
6. jul 2008
7.848
1.961
113
najrajš na babi
Za 8 jurjev za primerjavo imaš že Dacio sandero, z klimo ESP, elektriko, itd, z 7 letnim jamstvom ali 100k km, kar letno znese 14,5 k km, da se pokrije jamstvo in kilometrina. Pa se lahk še baba na šiht vozi.

mtl

Majstr
19. jul 2007
10.580
338
83
Kras
www.mtl.si
Citat:
Uporabnik sgh pravi:
Citat:
Uporabnik Matey pravi:
evil.gif

Te moram razočarat,ker ima dejansko prav podalšane hode in ne mislim o podrobnosti,ker itak že preveč nabijam,tko da mal pogooglaj
cheer.gif
Sarkazem malo vključi
grims-1.gif

Citat:
Uporabnik sgh pravi:
Moj namen tukaj NI to da bi vsi kupili Honde ! Tudi ne trdim,da je vsaka Honda najbolša,ampak daleč od tega da bi bil avto neuporaben ali po nekaj letih za na dinos! Nasprotno,ker na cesti vidimo veliko starih Hond.Tudi lastniki so po večini zadovoljni!

Slovenski folk ima stalno ene in iste izgovore zakaj ne japonca,nekaj jih je že tako obrabljenih,da ti malo dvigne pritisk.

Dejmo se mal več pozanimat no,sej imate razne forume pa lastnike ki najbolj vedo kako je z določenim avtom
pozdrav.gif
Jaz nisem videl nobenega, ki bi trdil, da so Honde zanič in nevzdržljivi avti. Berem pa enega
grims-1.gif

mtl

Majstr
19. jul 2007
10.580
338
83
Kras
www.mtl.si
Citat:
Uporabnik map pravi:
Za 8 jurjev za primerjavo imaš že Dacio sandero, z klimo ESP, elektriko, itd, z 7 letnim jamstvom ali 100k km, kar letno znese 14,5 k km, da se pokrije jamstvo in kilometrina. Pa se lahk še baba na šiht vozi.
Pa ne moreš Dacie primerjat s Hondo, no.
uf-1.gif

Audija in morda Porša še, ne pa Dacie.
evil.gif

Matey

AlterZavarovalničar
6. sep 2007
33.753
15.809
113
Citat:
Uporabnik sgh pravi:
Citat:
Uporabnik Matey pravi:
evil.gif

cheer.gif

Ja no shit sherlock!
hysterical-1.gif

V štartu si pisal o vtecu pisal kot o preklopu delovanja zgolj dveh ventilov na vse štiri na cilinder ampak ne dvomim, da si kaj kmalu po tem pog00glal kako dejansko dela vtec. Jaz sem pa to veselo ugotavljal že cca. 13 let nazaj ob šraufanje neke B16A2mašine
smile-1.gif