Nov predlog ZVCP

timecop

Fizikalc
22. jul 2007
1.312
0
36
Citat:
Uporabnik alkoholik pravi:
kazni so za ovce. višje kazni pa podpirajo samo imbecili ki privoščijo vsem najslabše... naj sosedu krava crkne...

za varnost v prometu etc se da narediti največ z izobraževanjem...

Sam sebe ne moreš kontrolirat, pa nezavedno delaš prekrške, morda bo psihiater pomagal morda tudi ne...
sprasujem se.gif

Za varnost bomo pa največ naredili z vzgojo ja, bomo počakali, da se totalno zabluzena in egoistična generacija, brez osnovne kulture v vsakdanjem življenju, prevzgoji. Spoštovanja do soljudi te morajo starši naučit v najzgodnejših letih, ne pa država, samo če so že starši moroni imamo pa problem in takih je vsako leto par deset % več!

Jado

SCANIA, na uro ziher 140
21. maj 2008
15.631
211
63
Kranj
Včeraj sem šel do izole in toliko tovornjakarjev nisem videl že dolgo časa. Pa sem mislil, da jih je na gorenjski AC veliko. Kako sem se motil.

Da o upoštevanju hitrosti, varnostne razdalje in pravilo prehitevanja ( SPLOH na levem pasu NIMAJO KAJ DELATI
jezen.gif
) ne govorim.

Nazadnje urejeno:

Simon_Vi

KIYUNDAI fan
8. maj 2007
8.128
2
38
Citat:
kazni so za ovce. višje kazni pa podpirajo samo imbecili ki privoščijo vsem najslabše... naj sosedu krava crkne...

mimogrede: ali imajo USA ali kitajska kaj manj umorov, ubojev posilstev ker imajo najhujšo možno kazen -> usmrtitev kot mi ki imamo max 15 let zapora?

Sam podpiram višje kazni in upravičeno...po zadnji statistiki, je bilo v letu 2009 manj , kot 200 mrtvih na cesti. In upam trditi, da tudi zaradi povišanja katni ! ! In če sem zaradi tega po tvoje imbecil naj pa bom, briga me...
Izobraževanje, drži, samo to velja absolutno samo na dolgi rok....to pa v tem času ne bo šlo, ker imamo tako vlado. Malo poglej v osnovno šolske knjige, pa boš videl, kaj se učijo... V tej državi že dolgo ni samospoštovanja in spoštovanja do drugih.

Vsi zaničujete in se posmehujete Kitajcem, jaz podpiram njihov kazenski postopek, ki vključuje tudi strelni vod. Je jasen pokazatelj, kaj se lahko naredi barabam, posiljevalcem, mafijcem...Pri nas...15 let ( če mu dokažejo) po 7 letih je pa zunaj in dela piz..arije naprej.

YuGec

Fizikalc
18. avg 2007
2.801
0
36
Kazni niso razlog, da je manj mrtvih na cesti, ampak k temu pripomorejo tudi novo odprti avtocestni odseki.

Koliko smrtnih žrtev se zgodi zaradi hitrosti 150 oz. 160 km na uro (namesto 130km na uro) na avtocesti? Upam si trditi, da ne več kot 1%. Omenjam to hitrost, ker se mi zdi idealna potovalna hitrost.

Simon_Vi

KIYUNDAI fan
8. maj 2007
8.128
2
38
Citat:
Uporabnik YuGec pravi:
Kazni niso razlog, da je manj mrtvih na cesti, ampak k temu pripomorejo tudi novo odprti avtocestni odseki.

Največ zaslug za to imajo večje kazni...Največ nesreč je na regionalkah in praktično pred "domačim pragom".

[/QUOTE] Koliko smrtnih žrtev se zgodi zaradi hitrosti 150 oz. 160 km na uro (namesto 130km na uro) na avtocesti? Upam si trditi, da ne več kot 1%. Omenjam to hitrost, ker se mi zdi idealna potovalna hitrost.

[/QUOTE]

bonk.gif

YuGec

Fizikalc
18. avg 2007
2.801
0
36
Zakaj potem višajo kazni na avtocesti, če se največ nesreč zgodi na regionalkah, ki so tako ali tako v nezavidljivem stanju?
Ker je več prometa sedaj na avtocesti, ga je posledično manj na regionalki manj in s tem tudi nesreč. Logično!?

Kaj ti ni jasno? Da imamo omejitev 10km višjo kot je bilo to v času stoenk?!
bonk.gif

Simon_Vi

KIYUNDAI fan
8. maj 2007
8.128
2
38
Glej, kaj ti ni jasno, omejitev pomeni zgornja dovoljena hitrost. In 130 kmh na naših AC je prav tako. So le preveč prometne.

Glavne regionalke, ki so povezane z Ljubljano so tudi sedaj močno obremenjene, praktično nič manj, kot pred leti, prav nasprotno !

Primer: cesta Hrastnik - trbovlje- Litija - Lj...smrtna cesta, včasih ni bilo meseca, da se ne bi vsaj eden ubil...sedaj hvala bogu (treba potrkat) je folk bolj civiliziran.

Na tvoj zadnji stavek.....
bonk.gif

AndrejD

Guru
20. jul 2007
7.237
1.396
113
Citat:
Uporabnik Simon_Vi pravi:
Citat:

mimogrede: ali imajo USA ali kitajska kaj manj umorov, ubojev posilstev ker imajo najhujšo možno kazen -> usmrtitev kot mi ki imamo max 15 let zapora?

Sam podpiram višje kazni in upravičeno...po zadnji statistiki, je bilo v letu 2009 manj , kot 200 mrtvih na cesti. In upam trditi, da tudi zaradi povišanja katni ! ! In če sem zaradi tega po tvoje imbecil naj pa bom, briga me...
Izobraževanje, drži, samo to velja absolutno samo na dolgi rok....to pa v tem času ne bo šlo, ker imamo tako vlado. Malo poglej v osnovno šolske knjige, pa boš videl, kaj se učijo... V tej državi že dolgo ni samospoštovanja in spoštovanja do drugih.

Vsi zaničujete in se posmehujete Kitajcem, jaz podpiram njihov kazenski postopek, ki vključuje tudi strelni vod. Je jasen pokazatelj, kaj se lahko naredi barabam, posiljevalcem, mafijcem...Pri nas...15 let ( če mu dokažejo) po 7 letih je pa zunaj in dela piz..arije naprej.

Kot so ti že povedali so razlog za manj žrtev, na novo odprte Avtoceste in vinjete ne pa višje kazni.
Če nimaš ovc, ki bi delale prekrške ne moreš polniti proračuna, ampak tega se v sloveniji ni za bati.

YuGec

Fizikalc
18. avg 2007
2.801
0
36
Kaj ima veze Litija, Hrastnik itd. z avtocestami?!
confused-1.gif

Poglej regionalke v smeri, kjer so sedaj novo odprte avtoceste. Regionalke so čisto prazne! Sej te razumem, če se voziš celo leto samo po eni cesti, da ne opaziš razlik.

Glede na izjave, ki si jih dajal, da če vidiš koga, ki vozi več kot 130km/h, da se postaviš na prehitevalni pas itd., bi težko rekel, da varno voziš.
bonk.gif

timecop

Fizikalc
22. jul 2007
1.312
0
36
Citat:
Uporabnik YuGec pravi:
Kaj ti ni jasno? Da imamo omejitev 10km višjo kot je bilo to v času stoenk?!
bonk.gif

In v teh 10-ih letih se je fizika hitrosti močno spremenila?
smirk-1.gif

Dr_Strangelove

Fizikalc
1. nov 2007
3.073
2
36
www.pentagon.gov
Jap, celotni zakoni narave. Baje niti zakon o ohranitvi energije, več ne drži.
Pa kinetična energija ni več zmnožek mase in hitrosti na kvadrat, temveč le mase in hitrosti. Torej se pri trku današnjega povprečenega avtomobila vozečega pri 230 km/h in zaletečega se v betonsko steno, sprosti manj energije, kot pri trku stoenke pri 60 km/h 20 let nazaj.
zmaga.gif

Nazadnje urejeno:

Simon_Vi

KIYUNDAI fan
8. maj 2007
8.128
2
38
Citat:
Uporabnik YuGec pravi:
Kaj ima veze Litija, Hrastnik itd. z avtocestami?!
confused-1.gif

Poglej regionalke v smeri, kjer so sedaj novo odprte avtoceste. Regionalke so čisto prazne! Sej te razumem, če se voziš celo leto samo po eni cesti, da ne opaziš razlik.

Glede na izjave, ki si jih dajal, da če vidiš koga, ki vozi več kot 130km/h, da se postaviš na prehitevalni pas itd., bi težko rekel, da varno voziš.
bonk.gif

Primer ceste iz zasavjea, preko Litije v Ljubljano je bil primer ceste, ki je imenovana cesta smrti. na tej cesti so se še pred kratkim pobijali , kot za stavo, sedaj se je umirilo, upam trditi na račun visokih kazni ! A ti moram vse dobesedno napisat ?! Še enkrat to je primer ceste, ki pa NIMA nobene veze z AC....

Nikoli nisem rekel, da se postavim na prehitevalni pas, če nekdo vozi 130 kmh z namenom, da ga oviram pri hitri vožnji !!!

KillaKHAN

Guru
27. avg 2008
17.805
1.121
113
Citat:
Uporabnik Dr_Strangelove pravi:
Jap, celotni zakoni narave. Baje niti zakon o ohranitvi energije, več ne drži.
Pa kinetična energija ni več zmnožek mase in hitrosti na kvadrat, temveč le mase in hitrosti. Torej se pri trku današnjega povprečenega avtomobila vozečega pri 230 km/h in zaletečega se v betonsko steno, sprosti manj energije, kot pri trku stoenke pri 60 km/h 20 let nazaj.
zmaga.gif

če že tako strašno pišeš, potem pa še napiši, v kakem času se je sprostila energija pred 30 leti, ko si se zaletel s stoenko pri 120 in v kakem času se zdaj , ko se zaletiš z novim avtom pri 120

ThaShizznitt

Fizikalc
13. jan 2008
4.781
4
38
Tisti, ki so za povisanje kazni, so isti kekci kot tisti, ki imajo moc to narest. To pa vemo kasni "pravicnezi" so. Ce bi nam voznikom ponudili vsaj eno pisto, kjer bi lahko pritiskal svojo kripo kolikor bi hotel, bi jih se razumel. Tko pa sam neki cuzajo denar pod pretvezo, da se jim gre za stevilo mrtvih na cesti...a dej no, prosm lepo. Zlender ze desetletje tupi eno te isto, pa se zmer sam zakolje.....ker se nic ni spremenilo. Ce folk vid v nekomu, ki pelje po avtocesti 160 nevem kasnega kriminalca.....je sam za odstrel. Ker ko je prometa na avtocesti ogromno, se itak vec kot 100 ne da peljat. ce je pa dokaj prazna cesta s pa z lahkoto peljes 180. Js verjamem, da en v Marutiju obsoja druge, ker sam ne more tok hitr.....in se v unih jajcih pocuti ogrozenega.

timecop

Fizikalc
22. jul 2007
1.312
0
36
Citat:
Uporabnik ThaShizznitt pravi:
, se itak vec kot 100 ne da peljat. ce je pa dokaj prazna cesta s pa z lahkoto peljes 180. Js verjamem, da en v Marutiju obsoja druge, ker sam ne more tok hitr.....in se v unih jajcih pocuti ogrozenega.

Dirkališče je treba plačat, torej, ko te bodo štrafnili za vožnjo čez 130 vzemi to kot vstopnino, ne kot kazen.
priden.gif

KillaKHAN

Guru
27. avg 2008
17.805
1.121
113
Citat:
Uporabnik timecop pravi:
Citat:
Uporabnik ThaShizznitt pravi:
, se itak vec kot 100 ne da peljat. ce je pa dokaj prazna cesta s pa z lahkoto peljes 180. Js verjamem, da en v Marutiju obsoja druge, ker sam ne more tok hitr.....in se v unih jajcih pocuti ogrozenega.

Dirkališče je treba plačat, torej, ko te bodo štrafnili za vožnjo čez 130 vzemi to kot vstopnino, ne kot kazen.
priden.gif

jaz sicer ne jemljem AC kot dirkališče, samo eventuelne kazni pa si enostavno preračunam, letno naredim po AC nekje 15000km, če vozim po omejitvah, imam povprečno hitrost nekje 110km/h kar pomeni - 136 ur na AC, če vozim do 160, mam povprečno potem okrog 140km/h kar znese - 107 ur, je potem 29 ur manj, zračunaj si kolk je to denarja, mene na AC še niso štopali, pa vseeno za vsaj 1x letno že s to razliko v urah pokrijem

timecop

Fizikalc
22. jul 2007
1.312
0
36
Citat:
Uporabnik KillaKHAN pravi:
jaz sicer ne jemljem AC kot dirkališče, samo eventuelne kazni pa si enostavno preračunam, letno naredim po AC nekje 15000km, če vozim po omejitvah, imam povprečno hitrost nekje 110km/h kar pomeni - 136 ur na AC, če vozim do 160, mam povprečno potem okrog 140km/h kar znese - 107 ur, je potem 29 ur manj, zračunaj si kolk je to denarja, mene na AC še niso štopali, pa vseeno za vsaj 1x letno že s to razliko v urah pokrijem
Ko boš enkrat na ročnih 4x4, ali pa ko boš nekoga spravil na ročnih 4x4 in te bo na mrtvo stožil, se bova pa pogovorila o teh 29 urah prihranka in jih ovrednotila.

Zanimiv pogled na vrednost življenja...
rolleyes-1.gif