Citat:
Uporabnik piagolo pravi:
MTL, že nekaj let v excelu vodim stroške ogrevanja. In po vsakoletnem 12 mesecnem seštevku trdim, da je stanje pred delilniki in sedaj cca. enako. Je pa res, da na prvi vtis dobi blokovec prijeten občutek, ko vidi manjši znesek za ogrevanje. Spregleda pa vse tiste dodatke, ki jih prej ni bilo na položnici videt in na te pa s pripiranjem nima vpliva. In , ko vidi kako priden je bil dobi še večjo motivacijo, da bi šparal. Češ še malo priprem in potrpim in sem na konju. No in za to nagrado bo dobil prst v .....
Ker, če preidemo na plačevanje na kvadraturo hočem, da se me razbremeni vseh tistih postavk, ki nimajo zveze s samim energentom.
Očitno so vas na suho nategnili, zato imaš takšne številke.
Ali pač si točno tam, da porabiš ravno toliko kot si prej.
Pri nas je bilo tako:
LETNI
CELOTNI STROŠKI ogrevanja pred vgradnjo kalorimetrov: cca 900 EUR
LETNI
CELOTNI STROŠKI ogrevanja po vgradnji kalorimetrov: cca 300 EUR
Jaz nimam nobenih dodatnih skritih stroškov fiksnih postavk, itd. Zgornje številke vse to VKLJUČUJEJO.
V kurilni sezoni 2014/2015 sem imel celotne stroške ogrevanja malo manj kot 400 EUR, kar seveda vključuje podražitve goriva, itd. Tistih 900 EUR je bilo 2011/2012.
Se pa ravno ustanavlja svet lastnikov kurilnice, ker si upravljalec določene stvari nekoliko po svoje razlaga in bomo to natančno preverili, tako da, če bo šlo po sreči, bi morali iti stroški še nekoliko dol (brez vpliva neumnosti v obliki najnovejšega pravilnika).
Še kot zanimivost: poraba energije NA BLOK pri nas je šla po vgradnji kalorimetrov dol za 25%. Torej je bil ta ukrep uspešen v zniževanju porabe in ostalem eko bullshitu. S tem novim pravilnikom, če bo veljalo tako, kot si razlagamo, bo šla poraba zagotovo gor. Torej se bo denar dobesedno metal skozi okna. Tako kot se je prej: sam imam že najmanj 10 let vgrajene elektronske regulatorje in optimizirano porabo in sem že pred merilniki starejše gospe in gospode na vsakem zboru lastnikov opozarjal in prosil, da naj zapirajo okna in naj zračijo parkrat na dan na polno za par minut. Odgovora (ob vsesplošnem posmehu, češ če sem nor) sta bila dva:
- zakaj bi mi šparali, če drugi ne
- ne morem biti v stanovanju, če nima lepo svežega zraka
Potem, ko so te iste osebe pokasirale tudi po 800+ EUR poračuna, naekrat ni bilo več nobenih težav z zapiranjem oken.