Nov mobilni radar:

vaginko

Fizikalc
2. sep 2007
10.870
36
48
Citat:
Uporabnik stardec pravi:
Citat:
Vozim po poredpisih kolikor se le da razen mimo cestniskih se ne peljem 40 km/h ker je lahko smrtno nevarno!
Saj lahko voziš tudi počasneje. To je MAXIMALNA dovoljena hitrost. Torej dolžan si hitrost prilagodit. Ampak ne navzgor. Navzdol.

ti si ne daš dopovedat da je to prenizka hitrost za avtocesto!!
bonk.gif

vaginko

Fizikalc
2. sep 2007
10.870
36
48
Citat:
Uporabnik Jest pravi:
Citat:
Uporabnik darjan pravi:
Kot rečeno, omejitev ni na 40, ampak 60.

Na tleh so samo oznake, ki pa niso veljavne po ZVCP.

A to pomeni, da so te oznake kot nekaksen okrasek tam? Ker se nedolgo nazaj (smo ze imeli vinjete) so jih sveze prebarvali
hysterical-1.gif
...

tut mene zanima zakaj cestna oznaka po ZVCP ne velja?
confused-1.gif

synthman

Fizikalc
22. avg 2007
7.226
0
36
Citat:
Uporabnik stardec pravi:
Citat:
Je treba betonske bloke in hišce odstranit in omejitev postavit na 130km/h.

Si za ali proti?
Sem za, ampak bom že počakal, da bodo to odstranili. Zakaj pa ti ne pospraviš svoje sobe redno?
Sicer pa moje mnenje.
Verjetno te hiške tam stojijo zato, ker je to idealno mesto za kontrolirat vinjete. Čas je pokazal, da še veliko ljudi nima vinjet in se radi švercajo. Ko se bo slovenski šofer discipliniral in vinjete lepo kupoval, takšna stroga kontrola ne bo več potrebna in hiške bodo pospravli.
Madona kako ste vsi pridni na račun drugih. Delo drugim največ kažete lenuhi in tisti, ki najmanj delate.
Svojo sobo kar redno pospravljam, mislim pa da je razumni rok da bi hišce odstranili že zdavnaj mimo. Mesec, dva bi bilo dovolj.

Ja zagotovo so tisti betonski bloki še vedno tam z razlogom. Glavni razlog pa je ta, da zaradi ovire>omejitve>radarja dobro kasirajo. In nič drugega. kasirajo pa tud zaradi kontrole vinjet, spet na račun naše varnosti, betonski blok sred avtoceste predstavlja nevarnost, kar dobro vedo tud na darsu in policiji, sicer ne bi postavili tam znaka za omejitev.

A lahko zdej pričakujemo da bodo še kje drugje na sredo avtoceste postavili prestavljivi betonski blok, znak za omejitev radar in policaje in darsovce? Se ti zdel tak način kasiranja sprejemljiv?
A je možno kontrolirat tud na izvozih, al pa tako kot v Avstriji, kjer niso nikoli imeli cestninskih? A ni bila prednost vinjet predvsem v tem, da ni treba zmanjševat na cestninskih, zdej se je pa izkazalo da je omejitev 40, tako kot prej skozi abc.

zajbel

Pripravnik
17. dec 2008
859
1
18
Citat:
Uporabnik vaginko pravi:
Citat:
Uporabnik stardec pravi:
Citat:
Vozim po poredpisih kolikor se le da razen mimo cestniskih se ne peljem 40 km/h ker je lahko smrtno nevarno!
Saj lahko voziš tudi počasneje. To je MAXIMALNA dovoljena hitrost. Torej dolžan si hitrost prilagodit. Ampak ne navzgor. Navzdol.

ti si ne daš dopovedat da je to prenizka hitrost za avtocesto!!
bonk.gif
Se zavedam, da te lahko kdo nasadi. Nasadi te pa TAK KOT SI TI, ko ne upošteva omejitev. Ampak, če gledaš ogledalo, potem večininoma ni težav. Če bi se pa ljudje držali pravil, pa ni nobene nevarnosti, da te kdo nasadi.

stardec

AlterTroll 2015
19. nov 2007
11.382
2.028
113
Citat:
Pa se ti zavedaš da se vedno nekdo pripelje za tako in tel lahko "nasadi" si popolnoma nedolžen in končaš v betonu na avtocesti?!
Se zavedam, saj zato pa miličarji stojijo tam z radarji, da te bedake polovijo in kaznujejo. Pa nekako ne marate teh radarjev. Zdaj vidiš, da so koristni tile radarji?

zajbel

Pripravnik
17. dec 2008
859
1
18
Citat:
Uporabnik vaginko pravi:

Bi te malo popravil: Voziš po predpisih, ko tebi paše vozit po predpisih. Torej NE voziš po predpisih in konec.

vaginko

Fizikalc
2. sep 2007
10.870
36
48
Citat:
Uporabnik stardec pravi:
Citat:
Pa se ti zavedaš da se vedno nekdo pripelje za tako in tel lahko "nasadi" si popolnoma nedolžen in končaš v betonu na avtocesti?!
Se zavedam, saj zato pa miličarji stojijo tam z radarji, da te bedake polovijo in kaznujejo. Pa nekako ne marate teh radarjev. Zdaj vidiš, da so koristni tile radarji?

niso koristni. Pa veš zakaj? Ker divjake še niso nikoli kaznovali! Pa se ti zdi tut normalno da se kar naenkrat sredi avtocesti pojavi neka betonska ovira? samo v tej banana republiki!

Nazadnje urejeno:

zajbel

Pripravnik
17. dec 2008
859
1
18
Citat:
Uporabnik synthman pravi:
Svojo sobo kar redno pospravljam, mislim pa da je razumni rok da bi hišce odstranili že zdavnaj mimo. Mesec, dva bi bilo dovolj.

Ja zagotovo so tisti betonski bloki še vedno tam z razlogom. Glavni razlog pa je ta, da zaradi ovire>omejitve>radarja dobro kasirajo. In nič drugega. kasirajo pa tud zaradi kontrole vinjet, spet na račun naše varnosti, betonski blok sred avtoceste predstavlja nevarnost, kar dobro vedo tud na darsu in policiji, sicer ne bi postavili tam znaka za omejitev.

A lahko zdej pričakujemo da bodo še kje drugje na sredo avtoceste postavili prestavljivi betonski blok, znak za omejitev radar in policaje in darsovce? Se ti zdel tak način kasiranja sprejemljiv?
A je možno kontrolirat tud na izvozih, al pa tako kot v Avstriji, kjer niso nikoli imeli cestninskih? A ni bila prednost vinjet predvsem v tem, da ni treba zmanjševat na cestninskih, zdej se je pa izkazalo da je omejitev 40, tako kot prej skozi abc.

Lepo, da se ti toliko gre za prometno varnost. Edino malo čudno se mi zdi to, da si na enem drugem mestu napisal, da pogosto voziš čez rdečo luč, ker nisi sposoben pred semaforjem ustavit. Bi bilo dobro najprej pred svojim pragom pomest, potem pa kritizirat še druge.

stardec

AlterTroll 2015
19. nov 2007
11.382
2.028
113
Citat:
Res škoda ker nisi ti in ostali dinamiki na darsu, ker vse veste o prometu in ker ste vsi tako pridni.
Citat:
Glavni razlog pa je ta, da zaradi ovire>omejitve>radarja dobro kasirajo.
Od mene ne kasirajo nič. Kako to?
Citat:
betonski blok sred avtoceste predstavlja nevarnost, kar dobro vedo tud na darsu in policiji, sicer ne bi postavili tam znaka za omejitev.
Potem je vse v redu.
Problem bi bil, če darsovci nebi označili nevarnosti.

Citat:
A je možno kontrolirat tud na izvozih, al pa tako kot v Avstriji, kjer niso nikoli imeli cestninskih?
Mi jih pa imamo, ker smo imeli cestnine. Čist uredu za kontrolirat vinjete. Pelješ lepo mimo hiške, kontrolor pa lepo čekira avte, če majo vinjete. Čist OK je to. Ni treba nič ustavlat če maš vinjeto.

stardec

AlterTroll 2015
19. nov 2007
11.382
2.028
113
Citat:
niso koristni. Pa veš zakaj? Ker divjake še niso nikoli kaznovali!
Kako to. Sintman pravi da pa samo kasirajo. Dejta se vidva z Sintmanom zment, al kasirajo, al ne!

vaginko

Fizikalc
2. sep 2007
10.870
36
48
Res škoda ker nisi ti in ostali dinamiki na darsu, ker vse veste o prometu in ker ste vsi tako pridni.

Od mene ne kasirajo nič. Kako to?

betonski blok sred avtoceste predstavlja nevarnost, kar dobro vedo tud na darsu in policiji, sicer ne bi postavili tam znaka za omejitev.

Od mene tut ne kako pa to?
bonk.gif

zmaga.gif

Mi jih pa imamo, ker smo imeli cestnine. Čist uredu za kontrolirat vinjete. Pelješ lepo mimo hiške, kontrolor pa lepo čekira avte, če majo vinjete. Čist OK je to. Ni treba nič ustavlat če maš vinjeto.
Pelješ mimo hiške pa te rampa udari? Zato jih je potrebno pospravit!

synthman

Fizikalc
22. avg 2007
7.226
0
36
Citat:
Uporabnik zajbel pravi:
Lepo, da se ti toliko gre za prometno varnost. Edino malo čudno se mi zdi to, da si na enem drugem mestu napisal, da pogosto voziš čez rdečo luč, ker nisi sposoben pred semaforjem ustavit. Bi bilo dobro najprej pred svojim pragom pomest, potem pa kritizirat še druge.
Če bi uvedli nazaj UZ in pospravili betonske bloke iz avtocest, bi še največ naredili za prometno varnost. Samo proračun bi trpel potem. Dokler država dobro služi na račun prekrškov in nesreč ne bo zainteressirana, da se zmanjša število teh.

Fe3

Thinc
13. avg 2007
1.054
16
38
55
Vzhodna Gorenjska
Če je speljal skozi s 150, še toliko slabše za stardecove teorije. Jaz sem mislil, da se je skantal.

Drugače pa obstaja tudi znak za priporočeno hitrost. Moder pravokotnik s številko. Hitrost se da prilagoditi razmeram primerno tudi v plus, ne samo v minus. Ampak tega znaka nikoli ne uporabljajo, ker se potem ne da kasirati.

mosseero

fizik´alc
3. sep 2007
20.001
10.753
113
kod Džej-Zija
Najvišja namerjena hitrost skozi cestninske postaje je bila čez 170 km/h, rekord pa je postavil en Italijan, ki je svojo drzno vožnjo tudi drago plačal.

SouthPark

Jas da nea vem?! Ka te je...
5. sep 2007
24.570
5
38
Klobukarjev dol
Občasno ja. Postavijo se na zaprti pas med vinjetami in tovornjaki. Kot po naključju je prav tam je na skoraj vseh cestninskih puščen en prazen pas vmes...

CupraR

Majstr
21. sep 2007
5.639
146
63
Citat:
Uporabnik darjan pravi:
A pri cestninskih merijo z laserji policaji ali kako?

Kar sm jst zasledu so mel enkrat (smer morje) Focusa parkiranega, za cestnino pa ustavlal. K sreč ni bilo nič (tm it 60 je res umetnost
grin1.gif
)