Nov mobilni radar:

KillaKHAN

Guru
27. avg 2008
17.805
1.121
113
Citat:
Uporabnik Fe3 pravi:
Ne, sori, ni mi jasno, zakaj je treba že pol kilometra pred cestninsko voziti 60. Vsaj ne kadar ni gužve. In tudi med tistim betonom se zlahka pelje tudi hitreje. Prav tako bi lahko prepovedali inkasantom, da se sprehajajo med tistimi kioski. Narobe pri vsem tem je to, da nekdo misli, da če si sam ne upa peljati hitreje, da je to potem kar nevarno za vse.

seveda se da, samo z vsakim kilometrom, se pač poveča verjetnost, da se bo nekdo skantal, in ko se z 80+ skantaš v betonski blok, to pač ne bo pozitivno vplivalo na nataliteto slovenskega naroda, da pa se da peljat tud 150 skozi cestnino, je pa vsaj en že dokazal, njemu so pa potem policaji povedali, da se oni ne strinjajo s tako hitrostjo

pa jaz sem med alter dinamiki divjaki, da ne bo pomote...

samo, če jaz, ob dežju, ko zapeljem skozi cestnino in sem že mimo, dam gas na mojih garah, in že grem postrani, pa imam 100ps na 1500kg..., tam ni dovolj, da se samo podre cestnine, tud asfalt je treba položit

mmc

Pripravnik
10. mar 2009
281
0
16
Citat:
Uporabnik KillaKHAN pravi:
samo, če jaz, ob dežju, ko zapeljem skozi cestnino in sem že mimo, dam gas na mojih garah, in že grem postrani, pa imam 100ps na 1500kg..., tam ni dovolj, da se samo podre cestnine, tud asfalt je treba položit

Delo se samo nalaga kajne. Čez čas bo potrebno zapret cesto za nekaj časa, da sčistijo stekla, prebarvajo betonske stebre, zamenjajo streho...
Mogoče bi bilo najbolje da za začetek podrejo te bivše cestninske postaje? Omejitev pa naj ostane (kot je pač v tunelih) dokler ne porihtajo še asfalta...

synthman

Fizikalc
22. avg 2007
7.226
0
36
Citat:
Uporabnik darjan pravi:
Sem ziher, da so že prvi dan pokasirali več, kot so plačali.
Dars je radarje kupil, denar od kazni je pa šel v proračun, torej ne k tistemu, ki je radarje kupil.
A po taki logiki lahko tud rdeč križ sme kupit radarje, namesto da bi denar dal pomoči potrebnim ljudem?

synthman

Fizikalc
22. avg 2007
7.226
0
36
Citat:
Uporabnik stardec pravi:
Citat:

Kje na svetu si že videl, da bi na sred avtoceste ceste postavili betonski blok, ki ovira promet in ni v nobeni drugi funkciji, ker ovira promet postavijo še omejitve za omejitvijo pa policaja z radarjem radar ki veselo kasira?

Vsak, upravljalec ceste, ki mu je vsaj malo do prometne varnosti bi oviro sred ceste odstranil.
Žeže, ampak najprej je treba te bloke odstranit pol pa hitreje vozit. Policaj ni na cesti zato, da bo betonske bloke nosu. Dokler te ovire na cesti obstajajo je treba vozit počasi. A ti bi obratno?
Čudno, da postavijo znak pred oviro, knede?
Policaj ni zato, da bi bloke nosil, je pa tam zato, da napiše kazen tistim, ki ovir na avtocesti ne odstranijo.

Postavi ti oviro na cesto, pa boš videl, ne bodo postavili znaka pred oviro, ampak tebi zasolili kazen.

Če bi šlo državi za varnost, bi te ovire, zaradi katerih je na avtocesti omejitev 40km/h že zdavnaj odstranili. Ker pa se jim gre za denar pa te ovire ostajajo na račun naše varnosti, da lahko mastno kasirajo.
Državni uradniki živijo od takoprisluženega denarja, mar jim je par mrtvih več ali manj letno. Kvečjemu se bo poznalo pri izplačilu pokojnin.

stardec

AlterTroll 2015
19. nov 2007
11.382
2.028
113
Ne, policaj je tam zato, da TEBI napiše kazen, če ne boš upošteval znakov in druge signalizacije. In tle se ti sekiraj! Darsovci se bodo sekiral pa za svojo kazen, če je to tako, da bi z kakšnim odlokom že morali odstranit te, kot ti praviš, ovire. Zame to niso nobene ovire.
Uglavnem ti se drž postavljenih znakov, pa ne boš imel problemov s policijo, darsovci se bodo držal pa svojih pravil, če nočejo kazni plačvat.
Čist simpel.

Citat:
Če bi šlo državi za varnost, bi te ovire, zaradi katerih je na avtocesti omejitev 40km/h že zdavnaj odstranili.
Če je ovira pravilno in dovolj označena, je za varnost čist uredu poskrbljeno. Ti samo upoštevaj to signalizacijo pa boš varno vozu.
Za cestne norce in bedake pa ne bo nikol dovolj varnih cest.

Nazadnje urejeno:

Fe3

Thinc
13. avg 2007
1.054
16
38
55
Vzhodna Gorenjska
En cepec je res dokazal, da če si smotan sta ti tista tista dva metra premalo, vsak dan pa tisoči dokazujejo, da sta dovolj.
Vsi se zdaj obešajo na tisti primer.
Kupi si boljše gume. Jaz z 1500kg/110KM nimam problemov. (Enzo s potenzo.press)
In sploh kar se te problematike tiče se zelo strinjam s Synthmanom.

Nazadnje urejeno:

mmc

Pripravnik
10. mar 2009
281
0
16
Citat:
Uporabnik Fe3 pravi:
Kupi si boljše gume. Jaz z 1500kg/110KM nimam problemov. (Enzo s potenzo.press)
Ce vozis 10, 40 ali 100 km/h se nic ne zgodi. Ce bos pa agresivneje bremzal, manevriral levo/desno ali pospeseval na mokrem, pa tvoja potenza.press ne bo nic pomagala.

synthman

Fizikalc
22. avg 2007
7.226
0
36
Citat:
Uporabnik Fe3 pravi:
En cepec je res dokazal, da če si smotan sta ti tista tista dva metra premalo, vsak dan pa tisoči dokazujejo, da sta dovolj.
Tud tisti cepec je dokazal, da sta tista dva in še malo metra dovolj, saj se pri 150km/h ni zaletel ampak lepo pripeljal skozi. samo radar ga je ujel.
Sicer pa tud ni povsem jasno, kje točno ga je pomeril radar. Točno pri hišci ali 300m prej?

Kako pa luknjo v karavanškem tunelu zadanemo z 80km/h?

synthman

Fizikalc
22. avg 2007
7.226
0
36
Citat:
Uporabnik stardec pravi:
Darsovci se bodo sekiral pa za svojo kazen, če je to tako, da bi z kakšnim odlokom že morali odstranit te, kot ti praviš, ovire. Zame to niso nobene ovire.
Zate možno da to niso ovire.
Očitno pa je upravljalec ceste ugotovil, da tisti betonski bloki SO ovire, zato je tud omejitev zmanjšal na 40km/h,
JA in ovire so še tam in bodo še dolgo tam, ker država rada vidi nevarne ovire na cesti (sicer bi jih že zdavnaj odsranili) , ker na račun naše varnosti...torej prekrškov in nesreč dobro služi.

Tisti odsek bi postal bolj varen, če bi betonske bloke odstranili, ampak država raje vidi tam nevaren odsek, saj z njim dobro kasira. Za varnost jim pa ni mar, če se bo kdo ubil bodo pa še pri penziji prišparali.

synthman

Fizikalc
22. avg 2007
7.226
0
36
Citat:
Uporabnik KillaKHAN pravi:
seveda se da, samo z vsakim kilometrom, se pač poveča verjetnost, da se bo nekdo skantal, in ko se z 80+ skantaš v betonski blok, to pač ne bo pozitivno vplivalo na nataliteto slovenskega naroda,
A da bi tist betonski blok odstranili pa ni možno?

stardec

AlterTroll 2015
19. nov 2007
11.382
2.028
113
Citat:
Očitno pa je upravljalec ceste ugotovil, da tisti betonski bloki SO ovire, zato je tud omejitev zmanjšal na 40km/h,
Pol je vse u redu. Torej lepo vidiš omejitev 40 pomeni, da zadeva špila za normalne šoferje.
Citat:
ker na račun naše varnosti...torej prekrškov in nesreč dobro služi.
Na meni nič. Če pa na tebi služi, si si pa čist sam kriv, ne država. Država ti je to lepo označla kolk pelji, das ne boš plačal in naredu nesrečo, če si pa ti bolj pameten od nje, pa plačuj.
Citat:
Tisti odsek bi postal bolj varen, če bi betonske bloke odstranili, ampak država raje vidi tam nevaren odsek, saj z njim dobro kasira. Za varnost jim pa ni mar, če se bo kdo ubil bodo pa še pri penziji prišparali.
Kako to, da pa prej ni bil to nevaren odsek, ko si moral cestnino plačat? Zdaj, ko ti pa ni treba več cestnino plačat, je pa nevarno? Torej cestnine nazaj, vinjete pa v kanto. Sem za.

vaginko

Fizikalc
2. sep 2007
10.870
36
48
Kako to, da pa prej ni bil to nevaren odsek, ko si moral cestnino plačat? Zdaj, ko ti pa ni treba več cestnino plačat, je pa nevarno? Torej cestnine nazaj, vinjete pa v kanto. Sem za

Betosnki bloki prej niso motili ker je hitrost skozi znašala 10 km/h v koloni
bonk.gif
Sedaj se tam skozi pelješ s hitrostjo 40 km/h in si v nevarnosti. Zakaj? Ker razni stardeci divjajo skozi, ker ne vidijo talnih oznažba da je omejitev in že imaš stare ljudi za zadnjim delom avtomobila ki hupajo in so živčni!

stardec

AlterTroll 2015
19. nov 2007
11.382
2.028
113
Citat:
Betosnki bloki prej niso motili ker je hitrost skozi znašala 10 km/h v koloni Sedaj se tam skozi pelješ s hitrostjo 40 km/h in si v nevarnosti. Zakaj? Ker razni stardeci divjajo skozi, ker ne vidijo talnih oznažba da je omejitev in že imaš stare ljudi za zadnjim delom avtomobila ki hupajo in so živčni!
Torej je treba hitrost zmanjšat na 10km/h? Sem za.

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
52.933
6.977
113
Kot rečeno, omejitev ni na 40, ampak 60.

Na tleh so samo oznake, ki pa niso veljavne po ZVCP.

vaginko

Fizikalc
2. sep 2007
10.870
36
48
Citat:
Uporabnik stardec pravi:
Citat:
Betosnki bloki prej niso motili ker je hitrost skozi znašala 10 km/h v koloni Sedaj se tam skozi pelješ s hitrostjo 40 km/h in si v nevarnosti. Zakaj? Ker razni stardeci divjajo skozi, ker ne vidijo talnih oznažba da je omejitev in že imaš stare ljudi za zadnjim delom avtomobila ki hupajo in so živčni!

verjetno si edini ki tako razmišlja! Kaj pa če jih podremo ker se ne rabijo več saj imamo vinjete?
grims-1.gif

synthman

Fizikalc
22. avg 2007
7.226
0
36
Citat:
Uporabnik stardec pravi:
Je treba betonske bloke in hišce odstranit in omejitev postavit na 130km/h.

Si za ali proti?

stardec

AlterTroll 2015
19. nov 2007
11.382
2.028
113
Citat:
verjetno si edini ki tako razmišlja! Kaj pa če jih podremo ker se ne rabijo več saj imamo vinjete?
Saj si ti reku, da je 10km/h varno, 40km/h pa ne..
Zakaj se ne odstranijo, pa vprašaj na DARS ne tukaj. Verjetno obstaja nek razlog. Mogoče bodo celo cestnine nazaj uvedli. In dokler se ne odstrani tega betona in hišk, veljajo oznake na in ob cesti. Simpel in nemoteče za normalne voznike. Mene nič ne moti tisto..
Ti vidiš samo druge in kažeš s prstom na druge, če kaj ne opravijo in ne delajo prav. Zakaj pa ti ne voziš po predpisih?

stardec

AlterTroll 2015
19. nov 2007
11.382
2.028
113
Citat:
Je treba betonske bloke in hišce odstranit in omejitev postavit na 130km/h.

Si za ali proti?
Sem za, ampak bom že počakal, da bodo to odstranili. Zakaj pa ti ne pospraviš svoje sobe redno?
Sicer pa moje mnenje.
Verjetno te hiške tam stojijo zato, ker je to idealno mesto za kontrolirat vinjete. Čas je pokazal, da še veliko ljudi nima vinjet in se radi švercajo. Ko se bo slovenski šofer discipliniral in vinjete lepo kupoval, takšna stroga kontrola ne bo več potrebna in hiške bodo pospravli.
Madona kako ste vsi pridni na račun drugih. Delo drugim največ kažete lenuhi in tisti, ki najmanj delate.

vaginko

Fizikalc
2. sep 2007
10.870
36
48
10 km/h je bilo dobro v prejšnjem sistemu cestninjenja danes je 40 km/h ravno zaradi prepočasne vožnje na avtocesti nevarno! Tega tebi ne bom mogel dopovedat ker se po avtocesti premalo voziš in nimaš toliko izkušenj kot nekateri!

Zakaj pa ti ne voziš po predpisih?
Vozim po poredpisih kolikor se le da razen mimo cestniskih se ne peljem 40 km/h ker je lahko smrtno nevarno!

stardec

AlterTroll 2015
19. nov 2007
11.382
2.028
113
Citat:
Vozim po poredpisih kolikor se le da razen mimo cestniskih se ne peljem 40 km/h ker je lahko smrtno nevarno!
Saj lahko voziš tudi počasneje. To je MAXIMALNA dovoljena hitrost. Torej dolžan si hitrost prilagodit. Ampak ne navzgor. Navzdol.