NOTE 4

SimonS

Pripravnik
25. feb 2012
338
11
18
Tiste tri fizične tipke si lahko nastaviš, da se ti pripeljejo s kota zaslona (levo,desno,gor,dol). S tem lahko brez problema brskaš z eno roko (Vsaj mislim da, vsaj Nexus 5 ma dober grip), pa je vseeno ali si desničar ali levičar.

Nazadnje urejeno:

ovca

morfy
Osebje foruma
18. jul 2007
5.881
3
38
37
Cvičkova dežela =)
www.alter.si
A ti vseen, kot nexus user, mal bučk prodajaš ? V smislu, da dobiš posodobitev isti dan
smile-1.gif
?

Lahko ti povem, kot bivši uporabnik N5 in N7; posodobitve mi je aparat ponudil sam od sebe 3 oz. 4 dan po uradnem releasu
smile-1.gif

Ok, če primerjamo z Samsungom, lahko rečeva, da je to skor "isti dan", pa čeprav ni
wink-1.gif

Zakaj samsung dobi tolk kasneje ?
A veš, kako gredo drugače novi OS-i ven ? Najprej Google nardi update za svoje (Nexus) naprave. Ko je ready-steady, ga pushnejo na svoje naprave, istočasno pa pošljejo novo verzijo drugim odjemalcem Android OS-a. In pol se more Samsung, LG, u-name-it spravt, pa gor namestit svoj TouchWiz, pa ves ostali šoder. In sorry, če jim to glih ne rata nardit v enemu tednu. Da ne govorimo, da imajo naprave, kupljene preko S! in M@ svoj šoder gor naložen in je treba še to notr implementirati. Zato je pa najboljš takoj naložit drug Os, clean (kšna nemčija al pa kej tazga), pa boš dobil update kak teden, mesec pred drugimi
smile-1.gif
Meni res ni želja, da mam Mobilno TV, M-komunikator in ostalo sranje od M@ naložen gor.. Če bom rabu, si bom naložu...

Hecno, ane, da je na popolnoma vseh androidih lahko to gor naložen, edino na Nexusis pa ne, ker jim G. Google na dovoli :p

@en višje : Pri Note serijah imaš možnost določit, a si levičar al desničar, pa ti potem celotno pomembno zadevo pomanjša tako, da dosežeš z enim prstom (dialer, unlock meni, sms, etc...).

Edit: Typo

Nazadnje urejeno:

SimonS

Pripravnik
25. feb 2012
338
11
18
Ne, nobenih bučk ne prodajam. Ko Google izda posodobitev, mam jo jaz še isti dan gor. Če ti znaš samo kupiti Nexusa, pa pol pametovat, mi je vseeno. Ti pač čakaš OTA update, jaz si ga potegnem dol, pa še skoraj isto uro po release inštaliram. Torej še isti dan.

Kako se izdajajo OS verzije različnih proizvajalcev, pa si upam reči, da vem več kot ti. In tu še zmeraj ni treba opravičevat Samsunga, da svoj Tuchwiz tlači gor po pol leta. Drugi prizvajalci so mnogo hitrejši. Zadnja faza npr. TS - proizvajalec pa skoraj več ni pomembna. Ker TS samo določi, katere APP-je hoče imeti v svoji verziji, proizvajalec naloži, se potrdi z obeh smeri in leti na OTA. Na HTC M7 je bilo zaradi tega mogoče kak teden zamika. Te TS APP pa lahko vse brez problema samo brišeš.

Aja, pa da vsaj malo pohvalim Sam. 5.0 bo neuradno na Note 4 in SGS5 konec novembra oz. sredi decembra. To pa zato, ker so se malo potrudili so naredili že delujoč Tuchwiz na 5.0 Preview. Tako da malo poštimajo malenkosti, pa bo.

Nazadnje urejeno:

Oktopusy

Fizikalc
3. apr 2011
1.678
42
48
Note4 kupljen preko Telekoma nima gor prednaloženega nobenega Telekomovega šodra

Piccadilly

Fizikalc
22. dec 2009
1.715
68
48
Mal fovš. Ampak bo treba zdržati na dvojki še nekaj časa, ravno sedaj bom odplačal zadnji obrok dvoletnega aneksa. Boli da 2ka ne bo dobila Android L podpre.

Pakul

Fizikalc
18. sep 2007
3.306
46
48
ksz.

Jaz sem se v petek malce igral s kolegovim, čisto frišnim. Vredu zadeva. Kar me še vedno moti pri Samsungu je, da ima relativno ozek kot zajema pri fotkanju, pa ni mi jasen zakaj ozadje telefona ni mehko tako kot je recimo S5. To me je najbolj presenetilo in sem bil mal razočaran, ker s5 mi zaradi tistega "mehkega" ozadja res dobro deluje v roki in je tudi oprijem mnogo boljši. Tko da to res škoda, glede na to, da je že kovinski ob strani. Drugače pa izredno lep in odziven. Zanimivo mi je bilo tudi to, da je recimo slika na ekranu bo zajemanju fotke mnogo slabše kvalitete kot potem končno zajeta.

Nobody

is perfect.
18. jul 2007
7.038
30
48
Ozek kot fotografiranja je problem v 16:9 resoluciji. Naj si prestavi na 4:3

Pakul

Fizikalc
18. sep 2007
3.306
46
48
ko je že moj predhodnik odogovil, problem je v goriščnici, ki jo Samsung uporablja. Ampak dober, to je nekaj kar verjetno 90% ljudi ne bo opazilo ali motilo
smile-1.gif
Mislim, da sem enkrat nekje zasledil Samsung uporablja ekvivalent 35mm formatu, goriščnico 32mm, kar je pa kar ozka zadeva.

IbizaDriver

Guru
Osebje foruma
21. jul 2007
10.195
3.822
113
Bo držalo ja. Moj Note 3 zajame opazno ožji kot slike kot prejšnji Galaxy S3.

Nobody

is perfect.
18. jul 2007
7.038
30
48
Citat:
Uporabnik Pakul pravi:
ko je že moj predhodnik odogovil, problem je v goriščnici, ki jo Samsung uporablja. Ampak dober, to je nekaj kar verjetno 90% ljudi ne bo opazilo ali motilo
smile-1.gif
Mislim, da sem enkrat nekje zasledil Samsung uporablja ekvivalent 35mm formatu, goriščnico 32mm, kar je pa kar ozka zadeva.

Jaz sem naprej pomislil na 4:3 zaradi tega, ker mi je glih včeraj foter jamral kak ma slabi kot zajema na Galaxy S4 in sem videl, da ima nastavljeno na 16:9.

Primus

Fizikalc
23. avg 2007
1.721
84
48
Osrednje Slovenska
1drv.ms
Citat:
Uporabnik Pakul pravi:Zanimivo mi je bilo tudi to, da je recimo slika na ekranu bo zajemanju fotke mnogo slabše kvalitete kot potem končno zajeta.

Sem bil včeraj v Cytiju in se malce igral s kamero na Note4 ter bil kot ti, rahlo razočaran, saj sem glede na OIS pričakoval več, vsaj glede na kamero v S5.

FOTKI

Ker so me zanimale ravno fotke v slabih svetlobnih pogojih, sem v centru, v kotu, na Samsungovem kotičku, istočasno in z enakimi nastavitvami (in nasploh pod istimi pogoji) posnel par fotk z Note4 in S5, ter jih iz Nota prenesel na mojega S5, nato pa jih doma "analiziral" in bil kar malo razočaran nad štirico, ker sem od OIS pričakoval več.

afroC

Majstr
6. jun 2009
2.771
351
83
KSZ:

jaz sem imel N4 v rokah, pa me v primerjavi s pred-predhodnikom N2 ne navduši. Zato ostajam na N2, v Avstriji se novega dobi za dobi za 299 EUR (brez LTE). Deal desetletja po mojem mnenju.

Nazadnje urejeno:

Fusion

Fizikalc
1. okt 2007
13.448
3
38
Citat:
Uporabnik Primus pravi:
Citat:
Uporabnik Pakul pravi:Zanimivo mi je bilo tudi to, da je recimo slika na ekranu bo zajemanju fotke mnogo slabše kvalitete kot potem končno zajeta.

Sem bil včeraj v Cytiju in se malce igral s kamero na Note4 ter bil kot ti, rahlo razočaran, saj sem glede na OIS pričakoval več, vsaj glede na kamero v S5.

FOTKI

Ker so me zanimale ravno fotke v slabih svetlobnih pogojih, sem v centru, v kotu, na Samsungovem kotičku, istočasno in z enakimi nastavitvami (in nasploh pod istimi pogoji) posnel par fotk z Note4 in S5, ter jih iz Nota prenesel na mojega S5, nato pa jih doma "analiziral" in bil kar malo razočaran nad štirico, ker sem od OIS pričakoval več.

imel sem priložnost probat testni ali celo "developerski" model in je S4 delal boljše slike. Slika na N4 je sicer bila ostra "kot britev". Samo kontrasti in barve pa čisto sfaljene. Glede na vse hvale o kameri, gre očitno za neke razlike med prodajnimi in testnimi napravami.
Tko, da bi ti priporočal, da probaš še kakšnega ki se dejansko prodaja.

Pakul

Fizikalc
18. sep 2007
3.306
46
48
Če se je igral z njim v cityparku potem je bil to prodajni model na Samsungovem štantu.

Fusion

Fizikalc
1. okt 2007
13.448
3
38
Si siguren, ker na teh telefonih laufa nek predstavitveni OS. Sicer je kao polnofunkcionalen, samo če ga pa ne tipkaš, pa začne neki po svoje kazat. Sej mogoče je razlika samo v SW.