Nore najemnine v Ljubljani

fikus

kaktus
23. apr 2008
2.528
14
38
Res krasna parcela, brez vodovoda, elektrike, sredi gozda pod daljnovodom, pa najbrž še brez urejene dovozne poti....
bonk.gif

Na koncu te bi zaradi vsega navedenega in dodatnih prevoznih in potnih stroškov stalo še več kot, če kupiš kaj normalnega sredi urbanega okolja.

fikus

kaktus
23. apr 2008
2.528
14
38
Citat:
Uporabnik jtfc pravi:
Pa ti ne veš, da so sedaj taki starčki iskani.

Ta današnja mularija samo igrice doma nabija, drka pa pri kakih animejih čudnih.

Starčki iskani
wink-1.gif

Iskan je samo denar.
50-100 evrov dodatnih na dan plus plača, pa lahko že prav spodobno živi.
Problem je, ker gre pri 95% takih, ves denar za drogo in ima potem še manj kot nič.

Če je pa pametna kot ena moja sovaščanka pa lahko s takim načinom življenja skoraj obogati.
Brez dneva delovne dobe živi kot carica...

Fadil

pimpL
20. jan 2010
8.977
7.314
113
Citat:
Uporabnik Viper_XxL pravi:
Jaz imam tudi takšno sosedo, brez dneva delovne dobe.... baba res ve zakaj jo ima
smile-1.gif

Daj Johannesu naslov, da ga pomolzejo še na Štajerskem

guardy

Guru
3. avg 2007
8.486
1.051
113
Obišči stran
Hm, ne vem, gledam stanovanja po šiški, enosobna, tam okoli 35 kvadratov, pa je samo eno pod 100 jurjev... Večina okoli 120+...
Se to prodaja za najem? Ker nekako ne vidim smisla da daš take denarje za 35 kvardatov, plus tega da so vsa stara vsaj 30+ let...

Šiška

fikus

kaktus
23. apr 2008
2.528
14
38
Kdor plača 120 jurjev na obrobju Ljubljane, za to, da bo potem oddajal enosobno stanovanje je velik mučitelj samega sebe.
To se mu do smrti ne povrne...

Oddajal bo pa lahko za slabih 300 evrov mesečno, pa še veliko srečo z najemnikom mora imeti.
Ker nimamo urejene države in lahko traja tudi pet let, da spraviš najemnika iz svojega lastnega stanovanja.

Kdor pa da 120 jurjev za enosobno stanovanje zase, je pa tudi en cepec, raje naj kupi avtodom za 70 jurjev pa bo verjetno živel stokrat lepše kot v nekem bloku...

fikus

kaktus
23. apr 2008
2.528
14
38
Citat:
Uporabnik Viper_XxL pravi:
Jaz imam tudi takšno sosedo, brez dneva delovne dobe.... baba res ve zakaj jo ima
smile-1.gif

In takih sploh ni malo.
Sem se pa pogovarjal z eno, ki zadevo res odlično pozna in mi je povedala, da vsaj 95% teh punc klavrno konča v drogah....

Še zdaleč ni smisel življenja denar, kot eni mislijo...

dejan_

Guru
23. maj 2012
2.456
2.176
113
Citat:
Uporabnik fikus pravi:

Ker nimamo urejene države in lahko traja tudi pet let, da spraviš najemnika iz svojega lastnega stanovanja.

Samo komentar na tale del. Da se vse če se hoče, ti povem iz lastnih izkušenj.
Je pa treba človeku lepo razložit, kakšne so lahko posledice, če se misli zajebavat.

fikus

kaktus
23. apr 2008
2.528
14
38
Poznam zadevo iz lastnih izkušenj.

Pet let sva z očetom metala najemnika iz naše hiše.
Če sva se približala naju je napadel s sekiro, v naju metal predmete.... policija je pa rekla, da naj se ga raje umikava, da nama res ne bo kaj naredil....

Hišo pa je v tem času toliko uničil, da je bila praktično samo še za podret.

Tak sistem imamo in kdor mislil, da bo na veliko služil z oddajanjem stanovanj izven centra mest, se zelo moti.

guardy

Guru
3. avg 2007
8.486
1.051
113
Obišči stran
Citat:
Uporabnik fikus pravi:
Kdor plača 120 jurjev na obrobju Ljubljane, za to, da bo potem oddajal enosobno stanovanje je velik mučitelj samega sebe.

Oddajal bo pa lahko za slabih 300 evrov mesečno, pa še veliko srečo z najemnikom mora imeti.

Kdor pa da 120 jurjev za enosobno stanovanje zase, je pa tudi en cepec, raje naj kupi avtodom za 70 jurjev pa bo verjetno živel stokrat lepše kot v nekem bloku...

Obrobje ljubljane? 300€? Najdi mi za tak denar sedajle za najem stanovanje v tem okolišu
wink-1.gif

dejan_

Guru
23. maj 2012
2.456
2.176
113
Citat:
Uporabnik fikus pravi:

Če sva se približala naju je napadel s sekiro, v naju metal predmete.... policija je pa rekla, da naj se ga raje umikava, da nama res ne bo kaj naredil....

Tak sistem imamo in kdor mislil, da bo na veliko služil z oddajanjem stanovanj izven centra mest, se zelo moti.

Sta se zgleda res pustila jebat. Jaz sem možakarja pisno obvestil kdaj se mora izseliti. Na dan dogodka sem prišel ob 9:00 pred vrata kot sem obljubil, mu predlagal, da gre raje sam ven, kot da mu pomagam. Cunje in potovalke sem mu postavil pred vrata, zamenjal ključavnico in to je bilo to.

Je imel še neke ideje da bi vzel ven svojo opremo, ki jo je pripeljal, iz stanovanja in kleti pa ni šlo. Si zamudil datum, ne gre več.

Tko da se da to rešit, samo moraš to reševat brez popuščanja.

ynos

Vremenko
18. jul 2007
24.415
3.805
113
davorinm.wordpress.com
Citat:
Uporabnik guardy pravi:
Citat:
Uporabnik fikus pravi:

Obrobje ljubljane? 300€? Najdi mi za tak denar sedajle za najem stanovanje v tem okolišu
wink-1.gif

x2

Je bližje 500 eur, če imaš srečo...

fikus

kaktus
23. apr 2008
2.528
14
38
Citat:
Uporabnik guardy pravi:
Citat:
Uporabnik fikus pravi:

wink-1.gif

Če vzameš za obrobje Ljubljane Brezovico, Vodice, Medvode, Mengeš, Domžale, Kamnik,... potem se da kaj najti za 300 evrov.

fikus

kaktus
23. apr 2008
2.528
14
38
Citat:
Uporabnik dejan_ pravi:
Citat:
Uporabnik fikus pravi:

Sta se zgleda res pustila jebat. Jaz sem možakarja pisno obvestil kdaj se mora izseliti. Na dan dogodka sem prišel ob 9:00 pred vrata kot sem obljubil, mu predlagal, da gre raje sam ven, kot da mu pomagam. Cunje in potovalke sem mu postavil pred vrata, zamenjal ključavnico in to je bilo to.

Je imel še neke ideje da bi vzel ven svojo opremo, ki jo je pripeljal, iz stanovanja in kleti pa ni šlo. Si zamudil datum, ne gre več.

Tko da se da to rešit, samo moraš to reševat brez popuščanja.

Vidiš takega kot si ti bi moral poznat, pa bi bil problem hitro rešen.
Če sva midva z očetom prišla je prišel nad naju s sekiro in sva samo letela stran, ko sva vložila izvršbo za izpraznitev hiše, ker ni plačeval najemnina, sva mislila, to je preprosta in jasna zadeva, nekje v pol leta do največ leta ga bo itak država izselila.
bonk.gif

Pisno se ga obvestiti pa itak ni dalo, ker ni sprejemal nobene pošte, mu pa navaden občan ne more poslati takega pisma kot ga lahko država v modri kuverti, ki se v 15tih dneh avtomatično šteje za prevzeto.

Po petih letih
bonk.gif
smo šele na vseh stopnjah uspeli zmagati, nam je pa še danes dolžan čez 30.000 evrov, če mi kdo da kakšnega jurja za vse dosedanje stroške, mu z veseljem prodam terjatev.

Po vseh izgubljenih tožbah je pa fotra s koritom za rože po glavi in je šel na urgenco po osem šivov...
Kaj je pa dobil za kazen, eno leto pogojnega zapora torej nič, ker je bil pa brezposeln mu ni bilo treba plačati niti stroškov postopka niti kakšne odškodnine...

Take probleme smo imeli z najemnikom, da sploh ne upam ničesar več oddajati, ker imamo z oddajanjem praktično več stroškov kot pa, če je hiša prazna in kdor kupuje stanovanje zato, da bo potem služil z oddajanjem, ni pri zdravi pameti.

fikus

kaktus
23. apr 2008
2.528
14
38
Citat:
Uporabnik ynos pravi:
To ni obrobje, ampak okolica Ljubljane.

Drži, ampak avto pa dejansko rabiš skoraj enako kot ga rabiš v Šentvidu, Rudniku, Fužinah.

Se pa sprašujem zakaj bi človek sploh najemal enosobno stanovanje za 500 in več evrov, ko pa lahko za kakšnih 10.000 evrov kupiš nek rabljen avtodom in raje živiš v njem, skoraj kjer ti paše.