Citat:
Uporabnik dejan_ pravi:
Citat:
Uporabnik fikus pravi:
Poznam zadevo iz lastnih izkušenj.
Pet let sva z očetom metala najemnika iz naše hiše.
Če sva se približala naju je napadel s sekiro, v naju metal predmete.... policija je pa rekla, da naj se ga raje umikava, da nama res ne bo kaj naredil....
Hišo pa je v tem času toliko uničil, da je bila praktično samo še za podret.
Tak sistem imamo in kdor mislil, da bo na veliko služil z oddajanjem stanovanj izven centra mest, se zelo moti.
Sta se zgleda res pustila jebat. Jaz sem možakarja pisno obvestil kdaj se mora izseliti. Na dan dogodka sem prišel ob 9:00 pred vrata kot sem obljubil, mu predlagal, da gre raje sam ven, kot da mu pomagam. Cunje in potovalke sem mu postavil pred vrata, zamenjal ključavnico in to je bilo to.
Je imel še neke ideje da bi vzel ven svojo opremo, ki jo je pripeljal, iz stanovanja in kleti pa ni šlo. Si zamudil datum, ne gre več.
Tko da se da to rešit, samo moraš to reševat brez popuščanja.
Vidiš takega kot si ti bi moral poznat, pa bi bil problem hitro rešen.
Če sva midva z očetom prišla je prišel nad naju s sekiro in sva samo letela stran, ko sva vložila izvršbo za izpraznitev hiše, ker ni plačeval najemnina, sva mislila, to je preprosta in jasna zadeva, nekje v pol leta do največ leta ga bo itak država izselila.
Pisno se ga obvestiti pa itak ni dalo, ker ni sprejemal nobene pošte, mu pa navaden občan ne more poslati takega pisma kot ga lahko država v modri kuverti, ki se v 15tih dneh avtomatično šteje za prevzeto.
Po petih letih
smo šele na vseh stopnjah uspeli zmagati, nam je pa še danes dolžan čez 30.000 evrov, če mi kdo da kakšnega jurja za vse dosedanje stroške, mu z veseljem prodam terjatev.
Po vseh izgubljenih tožbah je pa fotra s koritom za rože po glavi in je šel na urgenco po osem šivov...
Kaj je pa dobil za kazen, eno leto pogojnega zapora torej nič, ker je bil pa brezposeln mu ni bilo treba plačati niti stroškov postopka niti kakšne odškodnine...
Take probleme smo imeli z najemnikom, da sploh ne upam ničesar več oddajati, ker imamo z oddajanjem praktično več stroškov kot pa, če je hiša prazna in kdor kupuje stanovanje zato, da bo potem služil z oddajanjem, ni pri zdravi pameti.