Citat:
Uporabnik srv pravi:
Citat:
Uporabnik kreden1 pravi:
Bi samo dodal, da odkar je v veljavi SEPA, so se zadeve glede čezmejnih plačil v evrih spremenile. Zdaj se plačila izvrši še isti dan oz. naslednji delovni dan.
Morda imaš glede SEPA prav, ampak v praksi ni tako (a delaš na kašni banki ?). Glavna dejavnost mi je (d.o.o.) poslovanje s tujino in v večini primerov gre tako: npr. client mi pošlje swift v torek (se pravi je nakazal pri svoji banki v torek), jaz dobim priliv na TRR v četrtek, včasih tudi petek. Morda moram zamenjati banko !? Ves promet je znotraj EU + ex Yu države.
SEPA velja samo za plačila v evrih znotraj EU + Norveška, Monako in še nekaj takšnih držav. Drugače pa ne delam v banki, imam pa tudi sam izkušnje z enakega položaja kot ti. Samo plačilo se sprovede kot je darjan napisal, takšni so tudi javno objavljeni urniki plačil pri bankah, vendar sem imel tudi primere, ko ni prišlo nekaj dni. Ugibam, da je takrat stranka oddala naročilo, ampak s kasnejšim datumom izvršitve. Mogoče je na plačilu kaj nenavadnega in banka potem to dodatno preveri, preden pošlje naprej. Ali pa morda stranka ni nakazala takrat, ko je rekla. Ugibam, ampak nam se je to dogajalo izključno pri poslovanju z Italijo. Kako hitro pa se sicer denar nakaže, ko ga ti pošiljaš kam po EU? Primerjaj to z urnikom tvoje banke, ampak po mojem bi se ga morali držati.
Sicer pa kakšen swift ti pošlje stranka? A ni swift koda identifikacija banke?
PS se opravičujem za offtopic