Nokia E71 in njene male skrivnosti

Pbutec

100. registrirani uporabnik
20. jul 2007
15.160
3.630
113
Marlbor
Ker je e71 takorekoč vsemogočni telefon, na katerega se da vsega vraga namestiti, me zanima če lahko telefon deluje kot fax naprava. Torej pošiljanje in prejemanje faxov (kot datoteka seveda). Iskal sem po spletu, pa so v glavnem neke plačljive zadeve, katere niso niti cenovno konkurenčne niti ne vem če delujejo.

Gibljem se namreč po terenu in bi bilo fajn, če lahko sprejemam fax kar v žep. Gledal sem tudi eno napravo, neke vrste mobilni fax in tiskalnik, v katerega vtakneš sim kartico, vendar je cena okrog 1000€.

MadMitch

Fizikalc
29. sep 2008
6.163
0
36
Citat:
Uporabnik Pbutec pravi:
Ker je e71 takorekoč vsemogočni telefon, na katerega se da vsega vraga namestiti, me zanima če lahko telefon deluje kot fax naprava. Torej pošiljanje in prejemanje faxov (kot datoteka seveda). Iskal sem po spletu, pa so v glavnem neke plačljive zadeve, katere niso niti cenovno konkurenčne niti ne vem če delujejo.

Gibljem se namreč po terenu in bi bilo fajn, če lahko sprejemam fax kar v žep. Gledal sem tudi eno napravo, neke vrste mobilni fax in tiskalnik, v katerega vtakneš sim kartico, vendar je cena okrog 1000€.

Pred časom je to imel Simobil kot dodatno storitev, zadeva je super delovala. Dobil si še eno številko, na katero si dobival fakse, ki si jih lahko potem prepošiljal drugam, takrat telefoni še niso bili take zverine, tako da je bilo to to, mogoče se da zdaj še kaj več.

Drugače je pa rešerša z guglnam vrnila kar nekaj zadetkov, enega celo za 8$, ki baje sploh ni slab, Cortado, samo ne vem, če ni samo za pošiljanje.

Obstaja še ena rešitev, na PC namontiraš WinFax od Symanteca in mu nastaviš, da naj ti faxe dostavlja na e-mail. Preverjeno dela.

Nazadnje urejeno:

Moongoose

Pripravnik
12. apr 2008
718
1
16
41
Citat:
Uporabnik Jernej pravi:

Je možno, da je kartica odšla v večna lovišča?

Sicer pa zelo čudni simptomi...
confused-1.gif

Naredil hard reset na telefonu ter formatiral spominsko kartico (spotoma pa še namestil anjnovejši firmware) in zaenkrat zadeva deluje brez problema (vključno s garminom in ANtSNESom). Možno da je res bil kak problem v kartici (uporbljam še vedno tisto, ki sem jo dobil zraven telefona), čeprav ne vem kaj. Če bi bil v telefonu disk bi sumil na bad sektorje, samo na kartici se pa ne more samo del spomina pokvarit ali pač?

tonin3

Zelenc'
23. dec 2009
5
0
1
Seveda se lahko okvari del kartice. Sistem zapisovanja je enak kot pri računalniku (FAT, MBR, NTFS...)

bostjank

Pripravnik
22. maj 2008
88
7
8
Ali pa poskusiš tole: aFax (preusmerjanje faksov v e-predal in pošiljanje e-sporočil na faks številke).

Potem bo pomembno samo to, kako zadovoljen boš z uporabo e-pošte na mobilniku.

Nazadnje urejeno:

Moongoose

Pripravnik
12. apr 2008
718
1
16
41
Citat:
Uporabnik tonin3 pravi:
Seveda se lahko okvari del kartice. Sistem zapisovanja je enak kot pri računalniku (FAT, MBR, NTFS...)

Videš tega pa nisem vedel, sem mislil da ko gre kartica gre cela fuč, ne pa samo del. mogoče je res delkartice potem pokvarjen, bom moral stestirat.

Aja pa glede najnovejšega softwara za e71, ki sem ga potem dal gor...glede na prejšnjo verzijo ki sem jo uporabljal (200.ne vem naprej...precej stara verzija uglavnem) ne opazim nekekga napredka, mi je pa zelo nadležno da so spremenili kateri znak se prikaže ko pritisneš tipko za oklepaje...zelo nadležno.

x5x

600.registrirani uporabnik
22. avg 2007
2.662
9
38
Ljubljana- okolica
Mi zna kdo povedat kako se nastavi( oz kak programček) da se opravila in zaznamki v koledarju prenesejo na deskop(da mi jih prikaže za 1 teden ali mesec vnaprej)
hvala

Titan1

Pripravnik
30. dec 2009
94
3
6
Pozdrav še z moje strani.Sem nov uporabnik vašega foruma in vam bi vsem skupaj kot prvo zaželel Srečno in predvsem zdravo
Novo leto 2010 ter da bi se vam uresničile vse želje.
Sedaj pa k mojemu problemu z Nokio E71.Doma imamo tri Nokie E63 ter mojo E71.Problem je pa v tem da ko se jaz normalno
prek domačega brezžičnega omrezja povežem na internetni radio mi v meniju ponudi iskanje internetnih radijskih postaj ko pa
kliknem na bilo katero opcijo recimo išči postaje po zvrsti glasbe ali išiči po državah se mi brezžična povezava takoj prekine.Na
ostalih telefonih pa dela normalno.Imam pa naložen zadji firmwre 400.21.013.Imam pa naložen gor tudi brskalnik Opera mobile
pa z brsksnjem po spletu teh težav ni.Je pa res da telefon nimam tako dolgo in z starim firmwarom niti nisem probal internetnega
radia ampak sem telefon takoj nadgradil.Drugače pa z telefonom nimamn nobenih težav.

Desty

Pripravnik
2. jul 2009
613
0
16
desty.biz
Danes sem updatal Ovi Suite za PC in sedaj je enkratno. Ta nova verzija mi je povozila vse driverje nameščene na računalniku za E71 in sedaj so tudi na windows updateu neki čudni in mi nikakor ne uspe telefona spariti s PCjem
frown-1.gif

miha013

Fizikalc
20. jul 2007
5.204
0
36
42
lj
Po nadgraditvi SW mi ne deluje sporočilo o prejetem e-mailu in internet radio mi ne deluje več kot poprej. Ker je v novem SW radio že predhodno naložen se ga ne da odstraniti, preko OVI trgovine pa niti ne sneti verzije, ki bi to povozila.

Kakšna rešitev/alternativa?

kazamurnik

Fizikalc
3. avg 2008
1.604
5
38
Poskusi še enkrat naložit novi SW...mislim da ima opcijo če hočeš spet na novo naložit obstoječi SW......probat ni greh.

Titan1

Pripravnik
30. dec 2009
94
3
6
Jaz sem naložil ponovno SW pa internrtni radio tut nedela zgleda da mora nek bug bit v softwaru.

starsky

Pripravnik
9. apr 2009
78
0
6
Danes sem na svoji e71 opazil zanimivo zadevo:

Telefon lepo na mizi, čez ekran potuje ura&datum, ko pa vzamem telefon v roke in hočem odklenit tipkovnico, se pokaže prazen/bel ekran, na njem pa opozorilo "vstavite kartico SIM". Če vzamem baterijo in sim kartico ven, dela spet vse normalno. To se mi je v enem popoldnevu naredilo 2x. Na telefon nisem v zadnjem času nalagal ničesar. Tudi metanja ali padanja na tla ni bil nikoli deležen. Ima kdo idejo, kaj bi lahko bilo to oz. se je komu že zgodilo podobno?