Nokia E52

Cawo

Fizikalc
Osebje foruma
25. jul 2007
2.867
19
38
Probaj še odstranit spominsko kartico in prižgati telefon.

plexix

Fizikalc
10. sep 2007
908
153
43
Zdravo!

Poskusil vse. Danes dobil novega, sedaj se bom verjetno malo igral, da ga usposobim.

Stari ni dal več živlenja od sebe.

Lp,

Junij

Zelenc'
21. jan 2010
4
0
1
Tudi moja E52 je crknila. Po treh dneh uporabe se je 2x sama od sebe ugasnila in se je ni dalo prižgati 2-3 ure, ko je crknila 3jič je crknila za vedno. Kupil sem jo pred 5 dnevi in naj bi bila po besedah prodajalca že iz nove dobave.

Morda kdo ve, kako ločiti E52 iz "stare" in "kao nove" dobave?

EDISON

Zelenc'
4. jul 2008
7
0
1
velenje
Citat:
Uporabnik Junij pravi:
Tudi moja E52 je crknila. Po treh dneh uporabe se je 2x sama od sebe ugasnila in se je ni dalo prižgati 2-3 ure, ko je crknila 3jič je crknila za vedno. Kupil sem jo pred 5 dnevi in naj bi bila po besedah prodajalca že iz nove dobave.

Morda kdo ve, kako ločiti E52 iz "stare" in "kao nove" dobave?

Od prodajalca zahtevaj dobavnico
evil.gif
šala
Če si jo kupil pr mobitelu je verjeno nova saj je le ta naročil da se stare zaloge aparatov pošljejo nazaj in ko so zadevo porihtali so jih poslali nazaj v prodajo. Sicer pa je ni starejša od 8 dni zadevo reklamiraj s strani stvarne napake in zahtevaj novega sicer odvisno od prodajalca če ti bo takoj zamenjal dejstvo pa je da ti po zakonu pripada nov aparat ali vračio kupnine in storno aneksa enako velja za ostale operaterje.

Veliko sreče!!

EDISON

Zelenc'
4. jul 2008
7
0
1
velenje
Mene zanima predvsem nekaj drugega na spletni strani ovi.com oz. na: www.files.ovi.com imamo možnost, če se registriramo da sheramo datoteke s svojega kompa edina napaka je to da ti shera cel računalnik js bi pa recimo dal samo določene datoteke oz disk.

Se je mogoče kdo ukvarjal s tem in pozna rešitev?

Za odgovor se vnaprej zahvaljujem

EDISON

Zelenc'
4. jul 2008
7
0
1
velenje
Citat:
Uporabnik plexix pravi:
KSZ:

Ali je mogoče prekopirati imenik Nokia E51 -> Nokia E52 tako, da prenese tudi skupine, prav tako pa tudi nastavitve za ton zvonenja?

Hvala in Lp,

JA z cellbrite mašino

lp

plexix

Fizikalc
10. sep 2007
908
153
43
Zdravo!

Fajn, samo še bi rabil razlago, kaka mašina je to to.

Sicer pa sem to uredil tudi z backupom in restorom v OVI-ju.

Lp,

Junij

Zelenc'
21. jan 2010
4
0
1
Citat:

Sicer pa je ni starejša od 8 dni zadevo reklamiraj s strani stvarne napake in zahtevaj novega sicer odvisno od prodajalca če ti bo takoj zamenjal dejstvo pa je da ti po zakonu pripada nov aparat ali vračio kupnine in storno aneksa enako velja za ostale operaterje.

Bi bilo lepo, pa na žalost ni tako. Pri uveljavljanju stvarne napake ni 8 dnevni rok od nakupa nikjer naveden. Velja pa, da mora potrošnik obvestiti prodajalca v 2 mesecih od nastanka stvarne napake, nato pa mora prodajalec potrošnika v 8 dneh obvestiti o svoji odločitvi (menjava, vračilo, servis). Glej:

http://www.ti.gov.si/si/pogosta_vprasanja/vsa_vprasanja/vprasanje_00150/

Skratka, če te želi trgovec zafrkavati - ti ne bo priznal stvarne napake in bo poslal zadevo na servis, kjet te spet lahko 45 dni zajfrkavajo, šele nato lahko zahtevaš vračilo oz. menjavo.

Zgoraj opisano ne velja za prodajo po pošti oz. internetu (tam je 14 dnevni rok za vračilo).

Mobitelova uradna politika je, da menjajo le v 24 urah od nakupa (kar je malo težko izvedljivo, če ti aparat crkne po treh dneh). Potem pa si prepuščen na milost in nemilost trgovca - ali bo priznal stvarno napako ali ne.

Skratka aparat sem vrnil prodajalcu, sedaj moram počakat 8 dni, da vidim, kako se bodo odločili.

Nazadnje urejeno:

darinkoman

Pripravnik
29. feb 2008
319
0
16
Trgovec te ne more zafrkavati, ker ni pristojen za ugotavljanje upravičenosti iz naslova stvarne napake. Zato se aparat pošlje zastopniku oz. pooblaščenem servisu na ugotavljanje. Če kdo zafrkava je to servis.

Junij

Zelenc'
21. jan 2010
4
0
1
Citat:
Uporabnik darinkoman pravi:
Trgovec te ne more zafrkavati, ker ni pristojen za ugotavljanje upravičenosti iz naslova stvarne napake. Zato se aparat pošlje zastopniku oz. pooblaščenem servisu na ugotavljanje. Če kdo zafrkava je to servis.

Imaš popolnoma prav. Morda sem se napačno izrazil. Hotel sem reči to, da je praksa v različnih Mobitelovih trgovinah različna: nekaterim uporabnikom so zaradi pogostih napak E52 brez vprašanj takoj zamenjali kar v trgovini, kjer so aparat kupili, druge pošiljajo na servis. Glede na to, da je telefon, ki ni bil prav poceni, in glede na to, da sem ob nakupu tudi sklenil pogodbo s precej višjo naročnino, kot sem jo imel do sedaj, bi bili lahko malo bolj fleksibilni. Sploh ker večine dodatnih storitev iz paketa sedaj ne morem uporabljati (prenos podatkov itd.), ker nimam primernega telefona.

EDISON

Zelenc'
4. jul 2008
7
0
1
velenje
Citat:
Uporabnik Junij pravi:
Citat:

Sicer pa je ni starejša od 8 dni zadevo reklamiraj s strani stvarne napake in zahtevaj novega sicer odvisno od prodajalca če ti bo takoj zamenjal dejstvo pa je da ti po zakonu pripada nov aparat ali vračio kupnine in storno aneksa enako velja za ostale operaterje.

Bi bilo lepo, pa na žalost ni tako. Pri uveljavljanju stvarne napake ni 8 dnevni rok od nakupa nikjer naveden. Velja pa, da mora potrošnik obvestiti prodajalca v 2 mesecih od nastanka stvarne napake, nato pa mora prodajalec potrošnika v 8 dneh obvestiti o svoji odločitvi (menjava, vračilo, servis). Glej:

http://www.ti.gov.si/si/pogosta_vprasanja/vsa_vprasanja/vprasanje_00150/

Skratka, če te želi trgovec zafrkavati - ti ne bo priznal stvarne napake in bo poslal zadevo na servis, kjet te spet lahko 45 dni zajfrkavajo, šele nato lahko zahtevaš vračilo oz. menjavo.

Zgoraj opisano ne velja za prodajo po pošti oz. internetu (tam je 14 dnevni rok za vračilo).

Mobitelova uradna politika je, da menjajo le v 24 urah od nakupa (kar je malo težko izvedljivo, če ti aparat crkne po treh dneh). Potem pa si prepuščen na milost in nemilost trgovca - ali bo priznal stvarno napako ali ne.

Skratka aparat sem vrnil prodajalcu, sedaj moram počakat 8 dni, da vidim, kako se bodo odločili.

Če servis ne odgovori v osmih dneh ali gre za stvarno napako in ti kot ponavadi posodobijo SW oz nekaj popravijo in pošljejo telefon nazaj, sicer če ni star več kot osem dni odkar si ga ti oddal na servis tko sam pogledajo da res "nagaja" in ti pošljejo odgovor v nasprotnem primeru je to prikrivanje stvarne napake in po poslanem dopisu dobiš novega.

alesi1

Zelenc'
23. jan 2010
1
0
1
Sam je pa smešno kaj se tukaj nazadnje pogovarjamo. Kaj bomo nardil, ko bo telefon crknil.
Sramota za Nokio, Teleray in prodajalce aparata, da telefona ne popravijo do te mere da bo rešen tovarniških napak. Iz zanesljivih virov sem izvedel, ker se slučajno zanimam za nakup, da je zelo velika možnost da bom moral dat aparat na servis. Če bi Nokia kaj dala na svoje ime, bi komplet zaloge umaknili iz prodaje in jih zanesljivo zrihtal, pa jih niso! Oni mirno nategujejo folk. In Nokia naj bi veljala za neko zgledno firmo kako boljšo kot SE, Samsung, Lg... Pomoje so zreli za inšpekcijo
In potem ti na simobilu rečejo, da tudi če crkne telefon v osmih dneh, ti ga ne zamenjajo, vrnejo denar, ali prodajo drug telefon, ampak dajo na servis, ker oni pač niso strokovnjaki za ugotavljanje stvarne napake. To je že res, ampak dobro vejo, da telefon praktično 100 procentno crkne v nekaj dneh, tednih!

plexix

Fizikalc
10. sep 2007
908
153
43
Zdravo!

Men je crknil 4 dan po prejetju. Klical na Mobitel, rekli da naj pridem in dobim takoj drugega.

Ni pa bila neka podobna napaka, ampak je telefon enostavno zaštekal, javil da je pomnilnik poln, ampak ga nisem več spravil k sebi.
Niso nič komplicirali.

Sedaj, nova, dela 8 dan BP, baterija vzdržala od prvega polnjenja 6 dni, s tem, da sem se kar dosti igral in uporabljal.

Lp,

pikovit

Pripravnik
3. feb 2008
402
2
16
53
kamnik
Živjo.Jaz imam tudi eno vprašanje.Meni pa na novemu E52 ne dela GPS.Ali je že kdo imel podobno težavo?Hvala.

tratnjak

Fizikalc
10. maj 2009
1.020
32
48
Citat:
Uporabnik pikovit pravi:
Živjo.Jaz imam tudi eno vprašanje.Meni pa na novemu E52 ne dela GPS.Ali je že kdo imel podobno težavo?Hvala.

kolega, ki se je prevec igral s telefonom je isto uspel onesposobit gps- pomagal je sele hard reset telefona (*#7370#) in potem je cudezno spet delal GPS.

preden sprobas to poglej, da si backupiras telefonske in ostalo - potem pa naredi restore samo telefonskih in prvo probaj gps, preden se dalje igras

pikovit

Pripravnik
3. feb 2008
402
2
16
53
kamnik
GPS je začel delovati-očitno je bil problem prvi zagon GPS-a.Prvič mora dobiti signal 4 satelitov,za naprej pa so dovoloj trije.

krava

Majstr
5. sep 2007
3.666
340
83
www.kacnje.eu
KSZ

Žena ima tole Nokio E52. Se komu sanja kako nastaviti Gmail na e-mail?

Vpišem e-naslov, vpraša še za geslo ... nato pa pravi, da se ni uspelo. Kje pa so kakšne IMAP/POP3 nastavitve in ostalo?