Nočni lajež

volk_S

Pripravnik
17. avg 2007
759
0
16
44
Zanima me, kako odvaditi psa od nočnega laježa? A res ne pomaga drugega, kot batine, glede na to da je zelo neposlušen in ga je nemogoče zdresirati?

FoxyLady

Pripravnik
7. jun 2008
436
0
16
Maribor/Ljubljana
Batine ziher ne bodo pomagale... Probaj najprej ugotovit vzrok, zakaj laja, in nato skušaj ta vzrok odpravit. Če je res da ga je strah, ga ponoči dajte nekam, kjer mu bo prijetneje. Recimo kaka garaža ali kaj podobnega.
Če pa laja na kake živali, ljudi, avte, karkoli kar se pač premika tam okoli, pol pa ga bo verjetno malo težje odvadit. Pač je čuvaj in opravlja svoje delo
smile-1.gif

dkivi

Pripravnik
4. jan 2008
835
0
16
ljubljana
ne vem zakaj misliš da bojo batine pomagale,pes se te bo zaradi tega kvečjemu bal in mogoče celo nekoč ko mu boš pokazal hrbet skočil za vrat.....kakor ti je že foxylady napisala,ugotovi vzrok in če ga vseeno po vsej sili želiš odvaditi laježa poizkusi z klikerjem in nagarado...ko bo lajal se postavi pred njega in mu ukaži tiho,ko bo utihnil mu daj posladek,nato ponovi vajo,ponovi vajo,ponovi vajo,kasneje mu ukaži brez posladka...odvisno od učljivosti psa bi se moral efekt pokazati že v kakih 2-3 tednih

Telefunken

Fizikalc
23. jul 2007
1.909
0
36
Eni imajo še v genih naših prapra dedov ko so vse po vrsti kar mlatili. Ker enostavno z lepo besedo niso znali.

FoxyLady

Pripravnik
7. jun 2008
436
0
16
Maribor/Ljubljana
Če pa ni tvoj pes, pol pa ga sploh nimaš kaj mlatit... Dober predlog je bil tud od dkivi-ja. Probaj z učenjem s klikerjem (oziroma naj poskusi njegov lastnik), in z vztrajnostjo se da ziher dosežt, da bo nehal lajat.

ggg

Fizikalc
8. avg 2007
5.698
4
38
kaj pa naredis, ce ni tvoj pes in ponoci zaradi njega ne mores spati. lastnik pa imbecil?

FoxyLady

Pripravnik
7. jun 2008
436
0
16
Maribor/Ljubljana
V bistvu nič kaj dosti ne moreš... Pač se nekak poskušaš pogovorit z lastnikom, naj ga poskuša utišati čez noč. Ker če njegov lajež moti tebe, potem verjetno moti tudi lastnika?

zomirp

Fizikalc
20. maj 2008
2.993
0
36
Lj - Vič
Citat:
Uporabnik ziggy pravi:
Nekje si dobiš močno ultrazvočno sireno. Se mu bo odtrgalo!

Ne vem, če to deluje.
Stric je imel pred leti res butastega psa (pa ne govorim tega zaradi nadaljnjega opisa).
Moj oče ima na isti parceli svojo hišo. In ta pes je vedno skakal na vsakega, ki je prišel in ga z blatom umazal - na stričevo največje veselje.
Po nekaj letih sem ga imel polno mošnjo in v Lovcu kupil drag ultrazvočni odganjalec psov. Na dan D je pes spet pritekel. Stisnil sem na gumb na napravi, to ščene pa je prišlo k meni, kot da imam priboljške zanj
uf-1.gif

testni_voznik

Pripravnik
21. jul 2007
880
0
16
Citat:
Uporabnik volk_S pravi:
Zanima me, kako odvaditi psa od nočnega laježa? A res ne pomaga drugega, kot batine, glede na to da je zelo neposlušen in ga je nemogoče zdresirati?
Poznamo problem in vzrok. Problem je neprilagojen pes pod mojim oknom na sosedovi parceli.Vzrok je pa lastnik s katerim stra se v mladih letih učila lajat...pes je pač fasal travmo in včasih mal povadi. Žal to počne tudi ponoči. Drug vzrok so mački, ki dotičnega psa vznemirjajo.
Imamo tudi rešitev. Psa se lepo "zaspi"...Do realizacije rešitve še ni prišlo....
10.gif

dkivi

Pripravnik
4. jan 2008
835
0
16
ljubljana
@testni voznik...pazi da ti ne boš nekoč komu šel na živce in te bo lepo uspaval...to kar imaš v mislih je pa kaznivo dejanje,ki se kaznuje z zaporom do 2 let...
ne vem zakaj se vedno spravljate na nič krive živali,a nimate jajc da bi se soočili z neprilagojenimi lastniki?tako mano a mano???
uf-1.gif

dkivi

Pripravnik
4. jan 2008
835
0
16
ljubljana
@janiS nisem imel v mislih uspavanja lastnika
wink-1.gif

sicer pa z dobrim odvetnikom,sklicevanjem na afekt zaradi neprespanih noči itd.,bi mogoče res odsedel samo kak let več
wink-1.gif

Nazadnje urejeno: