Noč Modrijanov

gloglo

Fizikalc
20. maj 2014
1.399
1
36
Koliko imajo zasedeno se da preverit, pokličeš managerja in ti pove prost termin...

Kako se sliši pa je predvsem odvisno od tega kakšno je ozvočenje... Če to dela najeta skupina, se ponavadi sliši zelo dobro, včasih pa je tudi na nivoju vaške veselice...

Kr se tiče managerja, pa Joža zna. Saj če pogleaš njegov status, veš da mu ne gre slabo.

I

Izbrisan uporabnik #488

Citat:
Uporabnik Gatto pravi:
Citat:
Uporabnik ovca pravi:
Modrijani imajo vse Noči modrijanov vedno razprodane. Lanske karte (za petek) so pošle v 7 minutah, letos v 3-4.

Sploh pa... Enemu taka muska paše, enemu pač ne
smile-1.gif
Res se ja..mularija se meče na ti, ti, ti, si moja rožica in podobno
tongue-1.gif

Saj to pa je tudi edini komad
hysterical-1.gif

lanos

Majstr
4. feb 2011
6.654
450
83
sej to je normalno (v Sloveniji). Večina društev oz. prirediteljev v današnjih časih ne more vedeti, če bodo prireditev v tekočem letu izpeljali. Če pa kter naroči tako drag ansambel za tri leta naprej, je pa neumen!!! Da je pa tolko neumnih za tri leta, pa ne verjamem.
Sem enkrat Avsenike poklical, pa smo zakoj našli termin za cca 1 mesec vnaprej. (pa za razliko od Modrijanov , veliko igrajo v tujini)
Pa da ne bo kdo mislil, da jih kritizram. Sploh ne, vsaka čast fantom, da so se lahko sploh tolko prodali.

mistique

Guru
16. jun 2009
14.112
1.890
113
Emona / Carnium
Citat:
Uporabnik gloglo pravi:
Takim rečem samo kapo dol. Sploh pa na takem trgu kot smo mi.

Majhen a nezahteven?

Kapo dol vsem tistim muskontarjem, ki so zmožni dolga leta iz večera v večer preigravati en in isti repertoar. To namreč počnejo slovenski muskontarji. Večkrat na teden nastopi (čage, poroke, diskoteke, lokali, veselice, iventi,...). Časa za avtorsko glasbo skoraj ni, volje tudi ne, ker kmalu ugotovijo, da če skup spacajo en komad (radijsko uspešnico), lahko od tega živijo 3/4 kariere.
Tko, od oka
evil.gif

lanos

Majstr
4. feb 2011
6.654
450
83
ni ne. Imajo kar nekaj. Ti poznaš samo ta komad. pa veretno še kterga, sam ne veš, da je njihov
smirk-1.gif

I

Izbrisan uporabnik #488

Rožico sem slišal ko jo je drsal keramičar 6pack

Goveje sicer ne poslusam

lanos

Majstr
4. feb 2011
6.654
450
83
Citat:
Uporabnik mistique pravi:
Citat:
Uporabnik gloglo pravi:

Majhen a nezahteven?

Kapo dol vsem tistim muskontarjem, ki so zmožni dolga leta iz večera v večer preigravati en in isti repertoar. To namreč počnejo slovenski muskontarji. Večkrat na teden nastopi (čage, poroke, diskoteke, lokali, veselice, iventi,...). Časa za avtorsko glasbo skoraj ni, volje tudi ne, ker kmalu ugotovijo, da če skup spacajo en komad (radijsko uspešnico), lahko od tega živijo 3/4 kariere.
Tko, od oka
evil.gif
Te časi so minili, da imajo slovenski muskontarji vsak vikend nastope. V tej poplavi narodnio zabavnih ansamblov, ni dela vsak vikend za vse. Še manj pa plačnikov. Imajo kar čas ustvarjat lastne skladbe, sam vsak pa ne more napisat dober komad. Pa še izvedba more biti dobra.
Mi gredo pa kar lasje pokonci, ko slišim kakšn trio, kvartet.... frajtonar.... bas ... kitara.... pa še mogoče kdo... ki žulijo narodnjake, ko pa zabavne igrajo, imajo pa vsi iste play backe. Samo kopirajo si jih. Nič izvirnosti..... še glasove in kakšne govorne napake hočejo oponašati.... brez veze.
Sem se enkrat pogovarjal z enim znanim ustvarjalem. Mi je rekel, da on že ve, kter komad je dober in bo šel v ušesa poslušalcem. In takšnega tudi več računa. Plačniki so pa seveda tisti, ki se dobr prodajajo. Začaran krog....

titov

Fizikalc
12. jun 2008
7.544
1
38
Jaz tudi ne, samo sem pa slišal že kar nekaj njihovih viž (na veseljaku, ki je prižgan pri starih starših), tisti, ki gre na koncert sigurno pozna te, če jih jaz, ki jih slišim mimogrede:

Sicer pa število ogledov wtf?

AndrejK

Fizikalc
7. sep 2007
1.279
3
38
SI
Citat:
Uporabnik titov pravi:
Jaz tudi ne, samo sem pa slišal že kar nekaj njihovih viž (na veseljaku, ki je prižgan pri starih starših), tisti, ki gre na koncert sigurno pozna te, če jih jaz, ki jih slišim mimogrede:
...

Sicer pa število ogledov wtf?

Tale je ena od boljših:

lanos

Majstr
4. feb 2011
6.654
450
83
ja.. to so vse njihovi komadi. Na spletu je tudi posnetek, ko igrajo Tino Turner. Sicer poje neka punca, ampak fantje jo pa kr dobro spremljajo.... tako da.... kapo dol (bi reku Katanc)

titov

Fizikalc
12. jun 2008
7.544
1
38
Ta je zgoraj napisana pod imenom "Spomin na pevca še živi", ja zelo dobra viža posvečena Kurt-u Cobain-u.

Alijen

Fizikalc
25. jan 2009
1.343
5
38
V goricah
Citat:
Uporabnik lanos pravi:
sej to je normalno (v Sloveniji). Večina društev oz. prirediteljev v današnjih časih ne more vedeti, če bodo prireditev v tekočem letu izpeljali. Če pa kter naroči tako drag ansambel za tri leta naprej, je pa neumen!!! Da je pa tolko neumnih za tri leta, pa ne verjamem.
Sem enkrat Avsenike poklical, pa smo zakoj našli termin za cca 1 mesec vnaprej. (pa za razliko od Modrijanov , veliko igrajo v tujini)
Pa da ne bo kdo mislil, da jih kritizram. Sploh ne, vsaka čast fantom, da so se lahko sploh tolko prodali.

Mi smo jih najeli, pa so nam tri mesece pred veselico odpovedali (najdi ti v tem času en dober kvaliteten ansambel) No vrnili so 2x aro, kar mi je sicer všeč ampak nekako jih povabili ne bomo več.

Kar se pa tiče teh ansamblov nasploh, pa vidim ogromno mladine, ki poslušajo house, trance, rock, _______ (vpiši poljubno) in se potem pride na veselico zavrtet.

Če kdo mene vpraša taki ansambli niso za zaprte prostore ampak za odprte place, kjer se da plesat,...

KillaKHAN

Guru
27. avg 2008
17.805
1.121
113
16. Avgust - Malo Mlačevo - gasilska veselica ob 20.00

21. Avgust - Celje, City center - prireditev ob 18.00

22. Avgust - Sora, festival kranjske klobase - veselica ob 19.00

24. Avgust - Liboje - veselica ob 15.00

30. Avgust - Žiri - gasilska veselica ob 20.00

31. Avgust - Predoslje - Prireditev Naj dan ob 16.00

To imajo na strani za avgusta napisano. Za naprej nimajo nič, ampak po mojem bodo s septembrom updejtali.

Apollo8

Mahoney
15. avg 2007
15.351
7.439
113
Ksz

Kot so meni razlozili (pa ne modrijani osebno) imajo dejansko rezervacije za vec let vnaprej. Do tega naj bi prislo tako, da so z nekaj drustvi podlisali pogodbe za vec let vnaprej za precej ugodno ceno (ko se niti niso bili tako uveljavljeni). In tako je prislo do tega bookinga za vec let vnaprej. Baje.

R0KY

Guru
30. apr 2010
3.830
715
113
Citat:
Uporabnik Hanzi pravi:
Se pravi imajo instrumentalne pesmi. Ko bodo po predvajanosti prehiteli Golico naj se javijo. Do takrat pa ima harmonika prednost. Pa naj roky in podobni kar hvalijo jih. Rezultati so važni, ne osebni občutek.
Men je lahko TOP skladba sveta noč zaigrana na orgle, pa ne bom zaradi tega govoril da vse ostalo da je zanič. Nekateri pa kar tako mislite očitno.

Seveda bos tele rezultate tlele nalepu... Ker tist mit poznamo vsi...

Drgac pa mal z premlevat: http://www.telegraph.co.uk/cul...op-history.html

Pa da se ne bova narobe razumela, tako avsenika kot slaka cenim, modrijanov pac ne...

EmptyHead

Pripravnik
15. apr 2013
889
1
18
Citat:
Uporabnik mistique pravi:
Citat:
Uporabnik gloglo pravi:

Majhen a nezahteven?

Tko, od oka
evil.gif

Zakaj komentiraš in se norčuješ iz modrijanov, če jih ne poslušaš oz. narodne nasploh, če bi ne bi govoril bederije, še manj pa poznal samo en njihov komad.
Bom rekel, boli me spodnji organ za te vaše kraftverke, pa ostale xy bende iz elektro, metala, house in ostala sranja, za katere moreš biti na tabletah ali norih gobah, da lahko to poslušaš! Tisti, ki poslušate to našteto glasbo, vas razumem, da se norčujete iz narodne glasbe, ker jas se bi tudi norčeval ... oz ta našteta glasba je vse prej kot glasba.