Noč Modrijanov

Gatto

Guru
19. jul 2007
18.747
896
113
tu in tam
image253.gif

Ti, ti ti moja rožica
hysterical-1.gif

EmptyHead

Pripravnik
15. apr 2013
889
1
18
Citat:
Uporabnik mosseero pravi:
Citat:
Uporabnik wildude pravi:
Citat:
Uporabnik Gatto pravi:
Modrijani..kam smo padli, da je napol narodno-turbofolk skupina tako popularna, kot so bili nekoč Pankrti ipd.. folk sploh ne ve, kaj je taprava muzka...kot na balkanu.
rolleyes-1.gif
Nikamor nismo padli. Na srečo smo po dolgem času dobili kvalitetno glasbeno zasedbo, ki zna odigrati in odpeti še kaj drugega kot svojo primarno glasbo.

Daj daj. Poslušal 1x neprostovoljno. So špilali komad Plavega orkestra in je Blaž tako fušal, da je bilo že prav boleče za ušesa.
crazy1.gif

Na njegovem mestu jaz niti ne bi pel južnih komadov, oni pa naj igrajo, če jim je všeč.

EmptyHead

Pripravnik
15. apr 2013
889
1
18
Ljudje očitno radi to poslušajo: http://nikazorjan.si/?skladba=po-dezju ... drotanje, ki sploh več danes ne morejo delati muzike brez da nabijajo basi ... Škoda edino, da Niki piše pesmi ta debilni ray, ki je besedilo res out, edino dobro odpoje ta nika. Zadnje cajte pa tak že vse pesmi nastajajo s tako glasbeno podlago, samo da se drota. Pop pevke, kot so Rihanna, Shakira, Britney itd, so danes še neke dance izvajalke. Očitno danes več nekaterim tu gor ne vsede v ušesa nobena druga muzika kot ta, da se nabija v tri krasne. Ko pa greš na veselice, pa mladina za šankom čebuli pa gledajo kako drugi plešemo, ker oni ne znajo plesati, zato ker poslušajo take dance pesmi, v katerih lahko sam plešeš oz nekaj skačeš v luft pa mahaš okoli z rokami, kot da si na kakšnih tabletah.
smile-1.gif

R0KY

Guru
30. apr 2010
3.830
715
113
Podpovprecna muzka za ovce in cost nic druzga... Slak im avsenik sta za modrijanje, kar je Queen za pop design...

Hanzi

Guru
27. jul 2007
48.187
6.989
113
pri taščici
Podobnega mnenja so bili o avseniku in slaku pred pol stoletja. Zato pa sta bila zunaj bolj uspešna kot doma (avsenik je imel za več kot leto naprej koledar popolnoma popisan).
Očitno so v tujini še večji glasbeni bedaki kot smo mi.
Firbec me matra zakaj ne grejo v stožice, v tujino. Imajo modrijani kakšne hude turneje po tujini že?

Nazadnje urejeno:

EmptyHead

Pripravnik
15. apr 2013
889
1
18
Slaka več ni, Slavko Avsenik je že v pokoju ... Ne moreš obstati s časom, tako kot stari kmetje, ki hvalijo samo tiste stroje, škorpiva in vse ostalo, kar je bilo 50 in več let nazaj, vse kar pa je danes, pa ni več nič vredno ... Pojdi s cajtom naprej.

Kakor koli gledaš na Modrijane, ti ne boš nikoli napolnil dvorane oz jo razprodal, pa še, Modrijani so s svojimi pesmimi "omogočili" da mularija, ki je prej poslušala tisto elektronsko sranje, rap, tehno, house itd, da zdaj še oni poslušajo normalno glasbo.

Drugače pa mi je čisto VSEENO kaj si vsi ostali mislite o Modrijanih, jaz vem, da take žurke na veselicah ne naredi noben bend, kot jo naredijo modrijani, in nikjer ni boljše veselice in noči, kot tam, kjer igrajo Modrijani. Noč Modirjanov je prirejen za RTV, drugače pa moreš priti na vrtno veselico, ko igrajo, pa boš videl razliko.

EmptyHead

Pripravnik
15. apr 2013
889
1
18
Citat:
Uporabnik Hanzi pravi:
Podobnega mnenja so bili o avseniku in slaku pred pol stoletja. Zato pa sta bila zunaj bolj uspešna kot doma (avsenik je imel za več kot leto naprej koledar popolnoma popisan).
Očitno so v tujini še večji glasbeni bedaki kot smo mi.
Firbec me matra zakaj ne grejo v stožice, v tujino. Imajo modrijani kakšne hude turneje po tujini že?

Ja, pa s tem, da še oni nič slovenščine ne razumejo, ker je še naši prav ne razumejo.
wink-1.gif
Sicer pa so avseniki imeli zelo veliko pesmi v nemščini.

Ena najlepša avsenikova pesem, da se malo ponorčkaš svoji dragi preko fejsbuka :p

Pa nemška izvedba: https://www.youtube.com/watch?v=HK_WuYrSP9g

R0KY

Guru
30. apr 2010
3.830
715
113
Citat:
Uporabnik EmptyHead pravi:
Slaka več ni, Slavko Avsenik je že v pokoju ... Ne moreš obstati s časom, tako kot stari kmetje, ki hvalijo samo tiste stroje, škorpiva in vse ostalo, kar je bilo 50 in več let nazaj, vse kar pa je danes, pa ni več nič vredno ... Pojdi s cajtom naprej.

Kakor koli gledaš na Modrijane, ti ne boš nikoli napolnil dvorane oz jo razprodal, pa še, Modrijani so s svojimi pesmimi "omogočili" da mularija, ki je prej poslušala tisto elektronsko sranje, rap, tehno, house itd, da zdaj še oni poslušajo normalno glasbo.

Drugače pa mi je čisto VSEENO kaj si vsi ostali mislite o Modrijanih, jaz vem, da take žurke na veselicah ne naredi noben bend, kot jo naredijo modrijani, in nikjer ni boljše veselice in noči, kot tam, kjer igrajo Modrijani. Noč Modirjanov je prirejen za RTV, drugače pa moreš priti na vrtno veselico, ko igrajo, pa boš videl razliko.

Ja, seveda,. Komad na prvo zogo s tremi akordi, bos primerju z "elektronskim sranjem", recimo s kraftwerk al pa underworld. In ne, na modrijane ne bom prosovoljno sou nikoli, ker vsak irski band k v tork zvecer k igra v pubu, igra 5krat bolj kvalitetno glasbo... Ti, pa enkrat namest na veselico zavij na kaksen koncert uveljavljeih, pa vseeno ne tako zelo popularnih glasbenikov (v lj ima siska pa metelkova spodoben program, se bolje pa v kaksno evropsko metropolo) pa bos videl razliko. In ne, za razliko od avsenika, modriani ne bodo nikol uspesni v tujini. Slovenskim ovcam se pa seveda, da tako sranje prodat...

Numy

Majstr
1. jan 2008
9.861
395
83
Sicer mi je povsem vseeno za vse zvrsti glasbe, ampak nekatere vas očitno uspeh drugih močno boli, zabavno, nadaljujte prosim.

ThaShizznitt

Fizikalc
13. jan 2008
4.781
4
38
Kasn uspeh, ce posuljujejo po radiu non stop s temi modrijani? Vrjetn so sli do Damjana Murka pa ga urpasal, stari kako si ti posilu slovensko sceno? Pa jim je odpredaval....

Thrivial

Majstr
19. avg 2007
3.746
255
83
Citat:
Uporabnik ThaShizznitt pravi:
Kasn uspeh, ce posuljujejo po radiu non stop s temi modrijani?

Bo treba preklopit z Veseljaka in Gorenca, stric. Na ostalih radijih jih ni slišat.

pleXwriter

Majstr
3. avg 2009
3.385
315
83
Citat:

Ti ne veš kaj je dobra veselica, šmrkavec
grin1.gif

BuDi

Guru
6. sep 2007
7.609
3.974
113
Citat:
Sosednja tema je o Tomosu kolk je fajn
cheer.gif

EmptyHead

Pripravnik
15. apr 2013
889
1
18
Citat:
Uporabnik R0KY pravi:
Ja, seveda,. Komad na prvo zogo s tremi akordi, bos primerju z "elektronskim sranjem", recimo s kraftwerk al pa underworld. In ne, na modrijane ne bom prosovoljno sou nikoli, ker vsak irski band k v tork zvecer k igra v pubu, igra 5krat bolj kvalitetno glasbo... Ti, pa enkrat namest na veselico zavij na kaksen koncert uveljavljeih, pa vseeno ne tako zelo popularnih glasbenikov (v lj ima siska pa metelkova spodoben program, se bolje pa v kaksno evropsko metropolo) pa bos videl razliko. In ne, za razliko od avsenika, modriani ne bodo nikol uspesni v tujini. Slovenskim ovcam se pa seveda, da tako sranje prodat...

To, kar pvi video sem našel od teh tvojih kraftverkov pa underwooda ... In to je tebi ok? A si na kakih tabletah? Saj ni čudno, da se tako jaz in ti ne strinjava o dobri glasbi.

Pri prvih niti besede ne razumem kaj pojejo, pri drugih pa isto. In to je tebi ok? Človek ...

ovca

morfy
Osebje foruma
18. jul 2007
5.881
3
38
37
Cvičkova dežela =)
www.alter.si
Slavka ni več, ampak Avsenikovo tradicijo uspešno nadaljuje njegov vnuk, Sašo. In to zelo uspešno. Avseniki tko al tko nikoli niso ciljali na SLO
smile-1.gif

Modrijani pa, kokr vem, majo bookane špile za 3 leta naprej
evil.gif

R0KY

Guru
30. apr 2010
3.830
715
113
Citat:
Citat:
Uporabnik R0KY pravi:

To, kar pvi video sem našel od teh tvojih kraftverkov pa underwooda ... In to je tebi ok? A si na kakih tabletah? Saj ni čudno, da se tako jaz in ti ne strinjava o dobri glasbi.

<iframe width="420" height="315" src="https://www.youtube.com/embed/2P_YcJq1EWg" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

<iframe width="420" height="315" src="https://www.youtube.com/embed/69xUOO9Dyus" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

Pri prvih niti besede ne razumem kaj pojejo, pri drugih pa isto. In to je tebi ok? Človek ...

hysterical-1.gif

Na, da se bos mal izobrazil, anglesko upam da znas:
http://en.m.wikipedia.org/wiki/Kraftwerk
http://en.m.wikipedia.org/wiki/Underworld_(band)