Neznani zvok straši po vsem svetu!

tjuren

Fizikalc
19. nov 2007
2.440
1
36
Zakaj temo zgrešil? Pa ja me nočeš prepričat, da tegale nisem slišal včeraj?

Jaz ne verjamem v noben konec sveta, maji so v bistvu napovedali, da bomo doživeli eno hujših sončnih neviht, ki bi se v teoriji lahko končala tragično. To je vse. Dokler jaz nisem slišal tega zvoka, sem tudi ignoriral vse okrog njega.

GrandFelix

Fizikalc
15. feb 2011
1.453
0
36
Citat:
Uporabnik tjuren pravi:
Zakaj temo zgrešil? Pa ja me nočeš prepričat, da tegale nisem slišal včeraj?

Jaz ne verjamem v noben konec sveta, maji so v bistvu napovedali, da bomo doživeli eno hujših sončnih neviht, ki bi se v teoriji lahko končala tragično. To je vse. Dokler jaz nisem slišal tega zvoka, sem tudi ignoriral vse okrog njega.

Nazadnje urejeno:

Evrofil

Dopisnik z Bruslja
18. jan 2008
4.522
1
36
http://www.misteriji.net/forum/index.php?f=14&rb_v=viewforum bo bolj primeren forum.

Sicer pa, vidim da si se ze pofockal na youTube
smile-1.gif
Sicer pa - Razodetje 8 in 9:

8:
1 Ko je Jagnje odtrgalo sedmi pečat, je v nebesih za kake pol ure nastala tišina. 2 Videl sem, da je bilo sedmim angelom, ki stojijo pred Bogom, izročenih sedem trobent.
3 Nato je prišel drug angel in obstal pri oltarju, držeč zlato kadilnico. Dano mu je bilo veliko kadil, da bi jih pridal molitvam vseh svetih na zlatem oltarju, ki je pred prestolom. 4 In dim kadil se je po angelovi roki vzdignil pred Boga skupaj z molitvami svetih. 5 Nato je angel vzel kadilnico, jo napolnil z ognjem z oltarja ter jo vrgel na zemljo. In nastali so gromi in glasovi, bliski in potres.
Trobente
6 Sedem angelov, ki so imeli sedem trobent, se je pripravilo, da zatrobijo.
7 Zatrobil je prvi: in nastala sta toča in ogenj, pomešana s krvjo, ter se usula na zemljo. Zgorela je tretjina zemlje, zgorela je tretjina dreves in zgorela je vsa zelena trava.
8 Zatrobil je drugi angel: in v morje je bila vržena kakor velika ognjena gora. Tretjina morja se je spremenila v kri, 9 tretjina živih bitij, ki živijo v morju, je poginila, in tretjina ladij je bila uničena.
10 Zatrobil je tretji angel: in z neba je padla velika zvezda, plameneča kakor bakla, ter strmoglavila v tretjino rek in v izvirke vodá. 11 Zvezdi je ime Pelin. Tretjina vodá se je spremenila v pelin in veliko ljudi je umrlo od vodá, ker so ogrenele.
12 Zatrobil je četrti angel: in udarjena je bila tretjina sonca, tretjina lune in tretjina zvezd, tako da so za tretjino potemnele. Dan je bil ob tretjino svoje svetlobe in prav tako noč.
13 Nato sem videl in slišal orla, ko je letel po sredi neba in klical z močnim glasom: »Gorje, gorje, gorje prebivalcem zemlje zaradi preostalih glasov treh angelov, ki še morajo trobentati.«

9:
1 Zatrobil je peti angel: in videl sem zvezdo, ki je padla z neba na zemljo. Dan ji je bil ključ za žrelo brezna. 2 Odprla je žrelo brezna in iz žrela se je vzdignil dim kakor dim iz velike peči. Od dima iz žrela sta potemnela sonce in ozračje. 3 Iz dima so se usule na zemljo kobilice in dana jim je bila oblast, kakršno imajo škorpijoni na zemlji. 4 Rečeno jim je bilo, naj na zemlji ne škodujejo ne travi ne zelenju ne drevju, ampak samo ljudem, ki so brez Božjega pečata na čelih. 5 In ni jim bilo dano, da bi jih pobijale, ampak da so jih pet mesecev trpinčile. Njihovo trpinčenje pa je bilo kakor trpinčenje škorpijona, kadar piči človeka. 6 V tistih dneh bodo ljudje iskali smrt, a je ne bodo našli; želeli bodo umreti, a smrt bo bežala od njih.
7 Kobilice so bile na pogled podobne konjem, pripravljenim za boj. Na glavah so nosile nekakšne zlate vence, njihovi obrazi pa so bili kakor človeški obrazi. 8 Lase so imele kakor ženske, njihovi zobje pa so bili kakor levji. 9 Imele so nekakšne železne oklepe, hrum njihovih perutnic pa je bil kakor ropot bojnih voz z mnogimi konji, ki drvijo v boj. 10 Imele so repe, kakor jih imajo škorpijoni, in žela. V repih so imele moč, da pet mesecev škodujejo ljudem. 11 Za kralja nad sabo so imele angela brezna: po hebrejsko mu je ime Ábadon, po grško pa Apolíon.
12 Prvo gorje je minilo. Glej, za tem prihaja še dvojno gorje.
13 Zatrobil je šesti angel. Tedaj sem zaslišal glas, ki je prihajal od štirih
vogalov zlatega oltarja, ki stoji pred Bogom. 14 Rekel je šestemu angelu, ki je imel trobento: »Odveži štiri angele, ki so privezani ob veliki reki Evfratu!« 15 Odvezal je štiri angele, ki so pripravljeni čakali na uro, dan, mesec in leto, da pomorijo tretjino ljudi. 16 Število konjeniških trum pa je bilo dvesto milijonov;
slišal sem njihovo število. 17 Konje in jezdece sem v prikazni videl takole: jezdeci so imeli oklepe ognjene, hijacintove
in žveplene barve. Glave konj so bile kakor glave levov, iz gobcev pa so jim bruhali ogenj, dim in žveplo. 18 Od teh treh nadlog, od ognja, dima in žvepla, ki so jim bruhali iz gobcev, je bila pomorjena tretjina ljudi. 19 Moč konj namreč tiči v njihovih gobcih in v njihovih repih. Njihovi repi pa so podobni kačam, imajo glave in z njimi škodujejo.
20 Drugi ljudje, ki jih te nadloge niso pokončale, se niso odvrnili od početja
svojih rok. Niso nehali moliti demonov in malikov, zlatih in srebrnih, bronastih, kamnitih in lesenih, ki ne morejo ne videti ne slišati ne hoditi. 21 Niso se odvrnili ne od svojih umorov ne od svojih čaranj ne od svojega nečistovanja ne od svojih tatvin.

Evrofil

Dopisnik z Bruslja
18. jan 2008
4.522
1
36
Sorry, sem pricakoval, da si ti:

"I heard this sound 6:30 in Slovenia today at 9 O'clock in the morning!!!!! It was very loud, and i was shocked!!!! The day before I was watching this clip on YT, and i was thinking: Yeah right.... And today, when I woke up I sat in front of TV and suddenly this noise from outside . I Ran outside and i was just standing there and hearing the strange noise. It was so creepy!!!!

wwwwwwoow 13 hours ago"

Ne vem kaj si slisal, ampak, dajmo ne pripisovat nekih nadnaravnih/skrivnostnih lastnosti vsaki stvari?
smile-1.gif
Ref: http://en.wikipedia.org/wiki/Occam%27s_razor

tincelj

Pripravnik
1. okt 2008
430
0
16
obalca
podobne zvoke slišim vsak dan iz Luke. žerjavi za kontejnerje. in na začetku sem res mislila da so tripodi iz war of worlds (al kaj je že un film)
smile-1.gif

tjuren

Fizikalc
19. nov 2007
2.440
1
36
V človeški naravi je, da ga stvari zanimajo oz. da išče odgovore na vprašanja. Jaz sem pač sklepal, da je tole res lahko zvok kot posledica sončnih neviht, ki se v tem trenutku tudi dejansko dogajajo. Meni se niti ne zdi tako nelogična razlaga. Od vsega kar sem prebral je pač še ta teorija, da se nekaj dogaja s samim jedrom, da se je sicer to že zgodilo, ampak ni bilo tako močno.

O nezemljanih nisem niti pomislil, tako, da me prosim ne enači s paničarji. Me pa vsekakor zanima kaj si boš mislil TI, če boš tole slišal v prihajajočih dneh. Tudi jaz sem najprej pomislil, da gre en avto z wooferjem mimo, pa sem potem dal TV potihem, odprl okno in se čudil. Identičen zvok. Malo bobni, potem pa začne tudlit. No ja, lahko pa je mel sosed to posneto in si je sposodil dobro ozvočenje samo zato, da je mene nategnil. Najbolj preprosta in nelogična razlaga, kajne?

Ne najdem pa enega znanstvenega linka, ki govori o tem kako lahko valovanje vpliva na električno energijo.

jest5

Guru
18. avg 2007
26.153
-8.771
113
Citat:
Uporabnik tjuren pravi:
maji so v bistvu napovedali, da bomo doživeli eno hujših sončnih neviht, ki bi se v teoriji lahko končala tragično.
In kje si pa to neumnost pobral?

Sicer pa me prav zanima razlaga, kako in zakaj naj bi se slišalo sončne nevihte
hysterical-1.gif

P.S. Koliko nenavadnih zvokov se bo slišalo v prihodnjih dneh, ko je napovedana močna burja
grin1.gif

jest5

Guru
18. avg 2007
26.153
-8.771
113
Citat:
Uporabnik tjuren pravi:
Očitno ne smem verjet čisto nobeni stvari, ki jo preberem:
http://delo.si/druzba/znanost/soncna-nevihta-bi-lahko-zmotila-oskrbo-z-elektriko.html

Pa pustimo maje, tudi sam ne verjamem v kaj podobnega. Vsekakor pa bi bil vesel razlage alterjevcev - kaj hudiča sem slišal? Je bil mar res sosed z ozvočenjem?
Znova. Maji so napovedali sončeve nevihte? To si namreč malo prej trdil.

Slišal si pač nek ropot. To je vse.
In ne, to ni bil zvok sončeve nevihte in ni bil zvok iz jedra Zemlje

tjuren

Fizikalc
19. nov 2007
2.440
1
36
No ja, planetarno poravnavo so napovedali, pa še to so falili. Pa saj pravim, da pozabi maje.

Nek ropot, ki je na las podoben tem na youtubu...To sem slišal ja. Zakaj pa je podoben pa je drugo vprašanje.

jest5

Guru
18. avg 2007
26.153
-8.771
113
Citat:
Uporabnik tjuren pravi:
No ja, planetarno poravnavo so napovedali, pa še to so falili. Pa saj pravim, da pozabi maje. .

Če smo že pri tem, tudi planetarne poravnave niso napovedali.
Maji niso napovedali NIČ. Čisto nič.
Vse bedaste napovedi, ki se kotalijo naokoli so le plod domišlije določenih premaknjenih osebkov.

tjuren

Fizikalc
19. nov 2007
2.440
1
36
Citat:
Uporabnik alexx_ pravi:
ker si to zelel slisat. domisljija ne pozna meja
smile-1.gif

Če ti hodiš zadet spat ne pomeni, da tudi jaz hodim. Jaz samo pravim, da sem slišal identičen zvok so ti na youtubu, ti in ostali boste pa razložili maj to je. Kjer jaz živim hrupa ponoči ni

alexx_

nekaj v tem stilu
11. maj 2007
4.237
45
48
ok. ali vesoljci ali znak da se nekaj dogaja v zemljini notranjosti in bo zadeva letos zrela za odpis, tako kot so napovedali maji. happy?

Commodore

Fizikalc
14. jul 2008
1.980
40
48
Seveda niso nicesar napovedali, to je pac zgolj njihov koledar, ki ga zdaj raznorazni sarlatani in folk z razlicnimi interesi (mdr. tudi prodaja takih ali drugacnih neumnosti) "interpretira". Tako kot bi dejali, da bo racunalniski koledar iz 20. stoletja napovedal, da je leto 1999 (pardon, 99
smile-1.gif

Tile zvoki pa so - montaza ali pa v rangu "kristusa na toastu". Ce ni montaza, so cloveski mozgani tako nastimani, da vedno iscejo vzorce v kaosu. Vedno. In jih potem razlagajo, kakor pac v danem trenutku pase. Raje ne pomislim, koliko umetnin sem v otroskih letih videl na stropu, ki ni bil raven (sprican omet ali kakorkoli se temu ze rece). Pa je bil samo strop s popolnoma nakljucnim ometom.
grin1.gif