Neurja 2008

Tenforest

Guru
3. sep 2007
5.808
560
113
42
povsod malo
Jaz živim zelo blizu dveh strelovodov (cerkevni in sosed) in dobesedno od 2 do 6h nisem mogel zaspat ker je udarilo 18 strel v turn ali pa k sosedu
jezen.gif
noro je bilo.

stieber

čebinar
1. sep 2007
17.258
3
38
Murgle
Citat:
Uporabnik karantanka pravi:
Nisem vsega brala ampak me zanima če je med Alterjevci kdo ki je doživel v teh dneh to grozo. Lahko bi bil primeren kandidat za našo dobrodelno akcijo, ki se pripravlja nekaj postov višje.

Jaz sem doživel to grozo, dobrodelno akcijo pa raje pripravite za koga drugega, saj nisem utrpel prav nič škode.

stieber

čebinar
1. sep 2007
17.258
3
38
Murgle
Citat:
Uporabnik dekca pravi:
Citat:
Uporabnik Tjasa pravi:
To ne moreš verjet, komaj se je mal zjasnilo, že prihaja spet nova runda sivih oblakov, prej je zmanjkalo toka... Ma človek ne ve več, kaj bi. Evo, je že zagrmel.
Dobivate, kar smo že preživeli. Ni bilo sile
cool-1.gif

Prihaja nekaj bolj črnega s severa...
frown-1.gif

Tlaloc se jezi, ker ne verujemo vanj...

Slovenet

Guru
21. jul 2007
4.461
575
113
44
Še vedno Rdeči revirji
KSZ...

Danes zjutraj je bilo pri nas noro. Od 15 manjka petih do ene petih so strele treskale v nekaj sekundnih razmakih.
Toča je sesula vse kar je bilo na drevesih. Toča je letela skoraj bolj vodoravno kot navpično, pa še zrna so bila neke čudne oblike. Po balkonski ograji je rešetalo, da se ni dalo spati. Skratka grozno
frown-1.gif

Garfildd

Guru
24. jul 2007
6.407
4.979
113
Ja... ne bom se kitil z tujim perjem, fotko je naredil sodelavec iz svoje strehe ( ki jo je celo polovico ostalo ). Smo bili danes gor in smo naredilili čistilno akcijo, pospravili cegle in vse kar je razmetalo okrog, nemoreš verjet kako je ene bajte odprl - dobesedno.

Ironija je da je bilo takšno neurje sicer za malo manj škode, točno na današnji dan pred 14 leti...

Prov žalostno je vid... drugače je gor kot v raju ampat tole je bil pa pekel, upam da jih ima večina zavarovano in da jih zavarovalnice ne bodo preveč nategovale...

predator

Fizikalc
20. jul 2007
5.141
0
36
Ausland
V Novi Gorici toča velika kot jajce? Lahko kdo potrdi to
crazy1.gif

V Lj v Fužinah pa kot lešnik?

Nazadnje urejeno:

DizzyReed

Shmoo
5. avg 2007
7.666
221
63
42
Ljubljana Moste
juretov.blog.siol.net
v LJ nič posebnega (vsaj v Mostah), morda omembe vredna strela, ki je usekala v sosednji blok, ter nekaj malega toče, drugače je pa samo pral - pogled mimo okna je bil tak, kot bi nekdo iz zgornjega nadstropja iz škafa zlival vodo.

kar se tiče Kamnika, glede tornada - so bili vrtinci, kot je omenjeno, se pravi nekakšne vrste tornado bi ratal, če ne bi imeli takšnega razgibanega terena. samo kaj ti to nuca, če je pa vseeno vse polomilo ...
tongue-1.gif

@Predator: možno je, bilo je kar kakšnih 5 minut toče, a v Mostah, tu pri mali Petrolovi pumpi, je bila drobčkana.

Nazadnje urejeno:

franci

Fizikalc
19. jul 2007
1.797
1
38
49
LJ
No, vprašanje, kaj je res, je pa baje v GO fajn lilo. Sodelavko je mama iz GO klicala in povedala da ne more v blok. Poplavljeno
crazy1.gif

redorange

Fizikalc
6. avg 2007
1.283
0
36
45
terra rossa
bojanm.blog.com
V gorici je bla toča.
Pri zavarovalnici je policija usmirja avtomobile, ker je bila taka vrsta. To je bilo okrog 15 ure.

Je pa bila še hujša toča v Šempetru pri Gorici, v velikosti jajc pravijo (čeprav se mi zdi malo pretirano, verjetno je bila kot oreh velika).
Sem po delu šel domov in se folk vozi z razbitimi šipami.
Tisti ki smo bili takrat v go imamo pa verjetno prav vsi pobunkane avte.

Pri nas (kras 20km iz gorice) je že ponoči ob 3 padala toča in je šel cel vrt u maloro.

Nazadnje urejeno: