Citat:
Uporabnik MrDaco pravi:
Ja kaj čmo. Država je odkrila tržno nišo. In na nesrečah nes nedolžnih občanov polni državni proračun. Me zanima kako je to rešeno v tujini, pa besedo tujina ne mislim predele južno od Kolpe..
počasi bodo tudi v tujini ugotovili, da je to dober zaslužek. samo ne gre to naenkrat, saj tud pri nas podvojijo kazni le vsakih par let.
Zaenkrat pa so policaji severno od nas vsaj po mojih izkušnjah precej bolj življenski, jim več pomeni varnost kot kaznovanje. Našim se pa gre samo za denar, varnost jim je zadnja skrb.
Citat:
Uporabnik MrDaco pravi:
To je čisti primer kako je Yugoslovanska miselnost še vedno vkoreninjena v naš sistem.
Prav nasprotno. V Yugi se policaji tega inkasantstva niso šli. Pa tud kazni niso bile izključno denarne. Je pa folk navajen tiho bit in vse potrpet, kar oblast s pridom izkorišča. pa še prepričal so mnoge od vas, da so kazni prenizke in da bodo še višje reševale nevemkaj... kar se je še vedno izkazalo za laž. Postopno uvajanje strahovlade bi se reklo.
Citat:
Uporabnik MrDaco pravi:
Tudi moj žlahtnik je padel z mopedom (poštar), ker mu je spodletelo na pesku na cesti. In seveda kiv ni Nigrad (oziroma tisti ki skrbi za prevoznost naših cest) ampak on. Kazen za neprilagojeno hitrost je dobil mislim da okol 200 eur.
Če bi bil tvoj žlahtnik policaj, bi bil gotovo kriv Nigrad. Ko so se pred leti pri Torovem skantali policaji zaradi poledice, tud ni bla kriva neprilagojena hitrost. To je tud edinkrat, da sem slišal da je kriv kdo drug in ne voznik. No mislim da ostali navadni udeleženci takratnega večkratnega træenja pa na odškodnino še čakajo.
Citat:
Uporabnik MrDaco pravi:
To je podoben primer, kot če bi na sred avtoceste bila veliiiika skala. Seveda bi se par ljudi na njej ubilo in krivc bi bil kdo drug kot neprilagojena hitrost, nikakor pa ne Dars, ki je opravitelj avtoceste in dolžan skrbeti za njegovo varno prevoznost.
Še napiši, da DARS skale ne bi umaknil, ampak pol km pred njo postavil omejitve, 100, 80, 60, 40, za skalo pa bi se skrili policaji z radarjem in kaznovali prehitre voznike. Saj, skala na cesti predstavlja nevarnost, pa je treba peljat počasi. Za lažjo predstavo si poglej BIVŠE cestninske. Pa besedo "skala" zamenjaj z "betonski blok" sredi avtoceste. Nič ne kaže, da bi jih nameravali odstranit. Le zakaj bi jih, saj jim prinašajo denar.. mnogo denarja, jah varnost pa ...koga od odgovornih to briga? Saj ne bo dars ali policija kriva če pride do nesreče. tako kot nedavno pri Torovem.
.