pri starših sta dve skrinji (včasih ob kolinah še omara) stare vse več kot 15 let. povrh vsega se elektrika troši tudi za črpanje vode (cca 2kw motor) ki pač laufa recimo pol ure na dan (10 črpanj po 3 minute), nekaj kmetijskega orodja (poleti puhalnik 7kw) in ostala drobnarija. Je pa res da se elektirke zelo malo porabi za ogrevanje, kuhanje...) Položnica je cca 35 evrov.
Ni pa nič čudnega da imajo nekateri toliko stroška z elektriko, saj imajo razvestljen vrt kot las vegas cele noči(po možnosti z navadnimi žarnicami) , računalnik,luči itd tudi ne poznajo stikala....
Če nimaš močnih porabnikov potem mislim da je 3x20A obračunska moč polna kapa za gospodinjstvo. s tem pa si še vedno v 2.tarifi, ki je kar nekaj cenejša od 3. stopnje (3x25,kar imamo pri nas doma).
Me prav zanima koliko bom imel jaz strošek elektrike ko bova enkrat stalno v garsonjeri. trenutno je nekaj pod 20 evri. Je pa res da je v njem samo star hladilnik (rade končar)laufa (najbrž je malo plina ker se vsakih slabih 10 minut vklaplja za 5 minut), vsake toliko časa pa preživiva (predvsem kak vikend),kjer se zalaufa še steklokeramika, MW,pralni, likalnik...
Sem pa sedaj ko imam še net začel vse standby uporabnike izklapljat če me več dni ni tam. Ne vem zakaj bi okoli 10 uporabnikov kurilo elekrtiko če me ni tam.
v kopalnici (brez okna) sem velikokrat pustil prižgano luč, zato sem si omislil senzorsko, ki sedaj poskrbi, da samo takrat gori ko sem notri (pa še nekaj minut po mojem odhodu).
Rad bi samo e zamenjal reflektorske žarnice z varčnimi, ampak kaj ko jih ne dobiš (mislim da je oznaka R50), dobijo pa se samo E27. No pa saj zvečer sem raje bolj v temi tako da mi največkrat 2-4x 40 W zadošča za razvestilitev 20m2 velike garsonjere