Ok.- na kratko: kot sem rekel, načeloma zastopim. A če je to vaški vodovod, ki ga je zgradila vas (vaščani, jaz, kdorkoli) in uporablja vodo, ki teče mimo vasi. Po tvoji logiki naj bo draga, serjem zaradi tega enako. Torej, če porabim 200 kubikov poceni vode je na koncu vasi enako stanje, kot če porabim 50 kubikov in gre od mene zgoščeno sranje in se razredči z preostalimi 150 kubiki na koncu vasi.
Pa ne ciljam tukaj na greznico, ampak primer: Ker je zajetje nad bajto, naj plačujem isto kot v LJ ali podobnih primerih, kljub temu da gre polovico vode za zalivanje vrta in podobno. Če šparam in vrt zalivam z el. črpalko, potopljeno v potok, je vse v redu. Tukaj je poanta. Se strinjam, da je voda prepoceni, sploh tam kjer je ni. Če je pa lokalno gledano vode na pretek, se mi pa zdi odpuljeno podpirati kogarkoli za kraj, kjer mi pitna voda teče mimo hiše. Kot sem rekel, odplak od mene bo enako, le razlika je koliko bodo razrečne, pa še to lokalno. Na koncu vasi je zadeva popolnoma enaka, pa če šparam z vodo ali ne.
Naj država (če že skrbi za zdravje nekadilcev in kadilcev ter podobna sranja) poskrbi še za to, da na območjih, kjer ni vode, ne bo možno graditi. Ne pa da meni dvigate ceno, hkrati me pa želite poplaviti, da bo Lj rešena pod poplavami (tema zadrževalniki izpre cca mesec nazaj). Po eni strani naj plavam, po drugi strani pa hudo drago plačujem vodo. Kiss my nekaj.