Nemške začasne tablice

gorazdo

Pripravnik
6. avg 2007
323
1
18
Ljubljana
115€ so bile julija ja. Zelena karta
prepis (kupoval od händlerja) pa 56 al 54€.

---edit
izračun DMVja sem čakal 2 delovna dneva (Lj šiška), razgradnjo bom verjetno plačal naknadno, ker še ni (bila) znana vrednost točke (kilograma); na homologacijski karton (brez plačanega DMVja tja ne moreš) sem čakal 2 delovna dneva (LPP, baje to zdaj delajo tudi drugje - AMZS itd...)

Nazadnje urejeno:

Shipman

Fizikalc
18. okt 2007
1.561
0
36
smatram da ne kupuješ avto za 500 evrov, pol bi pa neki kompliciral zarad 20-30 evrov. še obrnu se ne boš, že jih boš tam skadil za prigrizek, kavo itd. razen če boš mel launchbox od doma. 15-dnevne so sicer čist dovolj

Narodnjak

Majstr
20. jul 2007
10.328
301
83
39
Ljubljana
slo homologacija je 100 eur še vedno?

eko. taksa je bila včasih bivših 14sit/kg avta

a ni tko da če ne plačaš dmvja in eko.takse ne moreš na homologacijo?

PS: a so ti v šiški za dmv gledali ceno na pogodbi al so šli gledat po cenitvi ?

Narodnjak

Majstr
20. jul 2007
10.328
301
83
39
Ljubljana
Citat:
Uporabnik Shipman pravi:
smatram da ne kupuješ avto za 500 evrov, pol bi pa neki kompliciral zarad 20-30 evrov. še obrnu se ne boš, že jih boš tam skadil za prigrizek, kavo itd. razen če boš mel launchbox od doma. 15-dnevne so sicer čist dovolj

res je, samo me pač informativno zanima, sploh sm pa zdej zvedu da rumene tablice tud veljajo za slovenijo

gorazdo

Pripravnik
6. avg 2007
323
1
18
Ljubljana
Homologacija je malo manj kot 100 ja (95?);
za eko takso ne vem; naračunal sem si cca 85 EUR (1510 kg) a kot rečeno je še nisem plačal, ker ne vejo koliko naj računajo na kilogram;
DMV je pogoj za homologacijo,... eko taksa pač ne, ker je ne znajo izračunati.
smile-1.gif

Bom pa menda plačal naknadno, potem ko se bodo zmenili koliko računat. Tako je rekla teta na LPPju (na informacijah - veliko vé, veliko lahko naredi/pospeši, bodi prijazen do nje,... se splača).

Za obračun DMV so gledali ceno po pogodbi (tolk, kot sem plačal - kupoval pri tečnem dillerju; morda bi se drugje dalo kaj zmenit v smislu pogodba tok, ostalo pa napište račun za "servis"...).
http://www.durs.gov.si/si/davk.../davcna_osnova/

Citat:
Osnova za DMV je prodajna cena posameznega novega motornega vozila, ki ne vključuje tega davka in davka na dodano vrednost, pri uvozu pa vrednost, določena v 22. členu Zakona o davku na dodano vrednost (Uradni list RS, št. 89/98). Prodajna cena pomeni ceno, po kateri je kupec kupil motorno vozilo.

Pa pejd že kupit porkamadona!
evil.gif

Narodnjak

Majstr
20. jul 2007
10.328
301
83
39
Ljubljana
Citat:
Uporabnik pumaX pravi:
Citat:
Uporabnik Narodnjak pravi:
pa ne 100 eur za 5 dnevne tablice...

Ja, okoli 100eur so + zraven dobiš zeleno karto za vse države EU...in tudi s temi rumenimi se sedaj lahko voziš po celi EU teh 5 dni.

no res je tko, 100 eur so zacasne rumene 5 dnevne tablice, lahko se vozis po celi EU, samo baje zavarovanje velja samo v Nemciji!

rdece so cca. 240 eur za 9 dni BAJE, tko sm rajs rumene 5 dnevne uzel
smile-1.gif

landcruiser

Fizikalc
19. sep 2007
288
33
28
Citat:
Uporabnik gorazdo pravi:
Homologacija je malo manj kot 100 ja (95?);
za eko takso ne vem; naračunal sem si cca 85 EUR (1510 kg) a kot rečeno je še nisem plačal, ker ne vejo koliko naj računajo na kilogram;
DMV je pogoj za homologacijo,... eko taksa pač ne, ker je ne znajo izračunati.
smile-1.gif

Bom pa menda plačal naknadno, potem ko se bodo zmenili koliko računat. Tako je rekla teta na LPPju (na informacijah - veliko vé, veliko lahko naredi/pospeši, bodi prijazen do nje,... se splača).

Za obračun DMV so gledali ceno po pogodbi (tolk, kot sem plačal - kupoval pri tečnem dillerju; morda bi se drugje dalo kaj zmenit v smislu pogodba tok, ostalo pa napište račun za "servis"...).
http://www.durs.gov.si/si/davk.../davcna_osnova/

Povem še jaz mojo izkušnjo:

Avto sem pripeljal iz Nemčije v začetku poletja. Najprej sem peljal avto na homologacijo - LPP (96€), tam so mi svetovali naj grem DMV urediti v Logatec, ker bom drugje čakal en teden, tam pa ga uredijo takoj. Sem malo povprašal po bližnjih davčnih uradih (Domžale, center, Bežigrad) in so mi vsi rekli - en teden. Uredil DMV v Logatcu, kjer so mi rekli da se eko taksa ne plačuje več, tako da je nisem plačal. Za osnovo DMV so mi vzeli znesek iz pogodbe, sem pa opazil, da so primerjali cifro z eurotaxom, se pa je ta ujemala z zneskom na pogodbi, tako da ne vem kaj bi naredili v primeru odstopanja . Potem sem odnesel še kopijo DMV na LPP in homo kartonček je bila čez dva dni pri meni, čeprav je kotrolor malo jamral, da ne ve če bo v dveh dnevih, ker ima avto precej predelav in je dejansko bilo treba veliko pisanja ...
cool-1.gif

mac77

Fizikalc
22. avg 2007
4.541
37
48
se mi zdi da so to eni napizdanti ...
ko sem zadnjic jaz vzel avto sem imel v ceni avtomobila tudi tablice.Sem sel vzet se eno prikolico in tam me je prodajalec cudno gledal z rumenimi tablami in mi je zatrdil da se drugje kot po Nemciji s temi ne smes vozit.Ko sem mu pokazal zeleno karto je rekel da tega raje ne kazem policajom
crazy1.gif

pumaX

Fizikalc
5. sep 2007
2.183
0
36
Maribor
Obišči stran
Citat:
Uporabnik mac77 pravi:
se mi zdi da so to eni napizdanti ...
ko sem zadnjic jaz vzel avto sem imel v ceni avtomobila tudi tablice.Sem sel vzet se eno prikolico in tam me je prodajalec cudno gledal z rumenimi tablami in mi je zatrdil da se drugje kot po Nemciji s temi ne smes vozit.Ko sem mu pokazal zeleno karto je rekel da tega raje ne kazem policajom
crazy1.gif

Še enkrat: ja, je na milijone "napizdantov"...ampak tole z rumenimi in rdečimi tablicami ni nič narobe.
Nemci so spremenili ZAKON glede teh tablic (včasih so rumene veljale samo za po Nemčiji...rdeče za tujino).

Sedaj 90% folka še ne ve tega, da so to spremenili - in zato širijo okoli krivo vero, ker se jim ne da pozanimat!!

Narodnjak

Majstr
20. jul 2007
10.328
301
83
39
Ljubljana
Citat:
Uporabnik gorazdo pravi:
---edit
izračun DMVja sem čakal 2 delovna dneva (Lj šiška), razgradnjo bom verjetno plačal naknadno, ker še ni (bila) znana vrednost točke (kilograma); na homologacijski karton (brez plačanega DMVja tja ne moreš) sem čakal 2 delovna dneva (LPP, baje to zdaj delajo tudi drugje - AMZS itd...)

eko.takse neboš nič dobil še naknadno za plačat.

A kdo ve kje najmanj komplicirajo za DMV? Cena na pogodbi je sumljiva
evil.gif

Men je nemc še napisal zraven, da je bil avto poškodovan itd, samo to verjetno njih kej preveč ne bo zanimal ker bojo potem rekli naj najdem cenilca.
En k na veliko uvaža mi reku da najboljš da jim priložim kopijo oglasa z neta, tm sm pa že udaru photoshop
smile-1.gif