nekoč brata

softi

asfalter
30. avg 2007
33.298
486
83
okolica metropole
iz une serije se spomnim še grbac..un je bil partizanovc.
pa precej negodnih grkov
pol pa đorđeviæ, daniloviæ, paspalj, bodiroga

sam hrvatov pa glih neki ni blo
v slo pa je blestel milki..daneu mi je bil papak od nekdaj.

bosancev ni bilo nikol?

eazy

Rjuhar
5. sep 2007
12.971
3
38
Citat:
Uporabnik softi pravi:
iz une serije se spomnim še grbac..un je bil partizanovc.
pa precej negodnih grkov
pol pa đorđeviæ, daniloviæ, paspalj, bodiroga

sam hrvatov pa glih neki ni blo
v slo pa je blestel milki..daneu mi je bil papak od nekdaj.

bosancev ni bilo nikol?

ne... nikoli.... Mirza Delibasic npr. je bil Japonec
crazy1.gif

eazy

Rjuhar
5. sep 2007
12.971
3
38
Citat:
Uporabnik softi pravi:
ta je res..ampak iz začetka 80-tih.
mi smo pa v koncu 80-tih in 90-tih

nisem ti jaz oldtimer...

Ta spada med velikane kosarke bivse drzave in ob bok Drazenu &co. Ti pa nastevas ljudi ,ki so nastopali v cisto drugem "filmu" in nikoli niso bili del te (jugoslovanske) generacije.

softi

asfalter
30. avg 2007
33.298
486
83
okolica metropole
ok turčine..zdej pa čitaj pažljivo

1. začel sem temo o velikanih konca 80-tih, začetka 90-tih
2. osredotočena na yu prostore
3. pol ste se drkal nacionalistično, kukr je znano za vas vse idiote tega balkana
4. in potem sem prišel na 90-ta, na velikane tega čas

kaj je bilo v 70-.tih, v času turških vpadov, k ti je čukun deda dal kalamar za nižji davek, k so ti čukun babu karal za boljpi davek..me boli.

jasno

boli me...visi mi dol

sit sem tvoje bosanske užaljenosti, turškega metanja ven. ok..jasno?

****** iz teme, če se ne znaš držat okvirjev. okvirje v moji tem postavim jaz. mal se userjejo, komi daš v red nazaj..in že prideš ti.

grem pa stavt, d amed 8000 srebreničanov je najmanj 50 vrhunskih košarkašev. ostali so pa jebači devic.

zdej pa odjebi u skokovima.

edin če maš za povedat kaj o bosanskem, makedonskem košarkašu od 1988 do 2000. al pa o kakem grku, špancu, rusu.

ne mi pa o enih antičnih igralcih.

eazy

Rjuhar
5. sep 2007
12.971
3
38
Glede na to da si zelo ocitno konkreten poznavatelj in ljubitelj kosarke ni potrebe da bi ti kdorkoli kaj razlagal. Opredelil si nek brezvezen "okvir" in samo to te zanima ,ker si pac
stupid-1.gif

Ta okvir je konkretno debilen ,ker je sla takrat drzava v 3 in kosarke naceloma sploh ni bilo. Pogovarjas o kosarki pred in po tem okviru. Ce govoris o jugoslavanski kosarki je to PRED tem (glede na to da govori o Drazenu) ali pa govoris o vsem drugem je to PO tem casovnem okviru? Stekas? Sicer pa kdorkoli govori o YU kosarki ali kosarki iz tistih casov in nima (ocitno) blage veze o eni najvecjih legend tistega casa se lahko brez problema posveti kakemu drugemu sportu.

Sinhroniziranem plavanju, baletu, itd....

"konca 80-tih, začetka 90-tih"
stupid-1.gif
vsaj preveri kdaj je bila YU kosarka na vrhu

p.s.: tudi ta dokumentarec je o nacionalizmu i ne o kosarki (ce ti ze iz naslova ne kapne btw)

netko

Guru
25. jul 2007
6.992
2.289
113
ne vem sicer kolk si star ampak za ljudi mojega časa je konkretno mirza delibašič nitko i ništa... sem ljubitelj košarke in športa nasplošno samo njega nisem videl v življenu odigrat tekme.... lahko samo poslušam kako dober je bil ne morem pa o tem iz prve roke govorit... prva sezona o kateri bi lahko kaj povedal je 82/83 in kako ti zdej pričakuješ da bom ob naj jugo igralcih naštel delibašiča... zame naj jugo na žalost ne morejo bit tisti, ki jih nisem videl igrati medtem ko za tebe so to praktično vsi samo, da so bosanci

eazy

Rjuhar
5. sep 2007
12.971
3
38
Citat:
Uporabnik netko pravi:
ne vem sicer kolk si star ampak za ljudi mojega časa je konkretno mirza delibašič nitko i ništa... sem ljubitelj košarke in športa nasplošno samo njega nisem videl v življenu odigrat tekme.... lahko samo poslušam kako dober je bil ne morem pa o tem iz prve roke govorit... prva sezona o kateri bi lahko kaj povedal je 82/83 in kako ti zdej pričakuješ da bom ob naj jugo igralcih naštel delibašiča... zame naj jugo na žalost ne morejo bit tisti, ki jih nisem videl igrati medtem ko za tebe so to praktično vsi samo, da so bosanci

Sve se ne zacne pri tebi..... Po tej (zelo omejeni logiki) lahko nekdo rojen '92 da je bil Drazen "niko i nista" ,ker ga pac ni videl igrati. Sicer je mozno gledati na YU kosarko kot celoto in statistiko kdo je koliko igral, koliko dosegal, prispeval, bla bla bla (sej poznas hall of fame princip?)

Zakaj pa bi... Uporabis "nisem ga videl igrati" torej je niko i nista metodo in je zadeva resena
bonk.gif
Simpl!

softi

asfalter
30. avg 2007
33.298
486
83
okolica metropole
e..ti se ne strinjas z netkotom..torej bodi tiho in gubi se it teme.

ko boš odprl bosanci u 20 vekom..bomo pa mi tiho. razen, če bomo kaj vedeli.

eazy

Rjuhar
5. sep 2007
12.971
3
38
Da se drugic ne osmesis....

Silver 1976 Montreal National Team
Gold 1980 Moscow National Team
FIBA World Cup
Gold 1978 Philippines National Team
Bronze 1982 Colombia National Team
FIBA EuroBasket
Gold 1975 Yugoslavia National Team
Gold 1977 Belgium National Team
Bronze 1979 Italy National Team
Silver 1981 Czechoslovakia National Team
Mediterranean Games
Gold 1975 Algiers National Team
Silver 1979 Split National Team

He was named one of FIBA's 50 Greatest Players in 1991.
In 2007, he was enshrined into the FIBA Hall of Fame.
In 2008, he was named one of the 50 Greatest Euroleague Contributors.

Btw v NBA in FIBA Hall of Fame vpisan SKUPAJ z Drazenom in Divcem
priden.gif

eazy

Rjuhar
5. sep 2007
12.971
3
38
Citat:
Uporabnik softi pravi:
ja, wikipedia. res se spomniš tistih časov.

Ne... sel sem v svoj dnevnik iz tistih casov prepisovati vse letnice......
stupid-1.gif
kdorkoli je vsaj priblizno spremljal YU kosarko ve kdo je bil Mirza tudi brez letnic

Glede na to da je za tebe relevatno samo leto 1990 bos sokiran ce ugotovis da za druge temu ni tako...

shift

Guru
20. jul 2007
9.938
2.349
113
za šankom
hrvaška je kmalu po draženovi eri ugasnila kot košarkaška velesila.sej so imel kukoča,radjo,komazeca pa še par patronov sam to ni bilo to.vsak malo perspektivnejši je bil kao novi dražen(komazec,giriček)ampak takega verjetno ne bo še kar precej časa če sploh kdaj.
srbi so vlekli ero košarkaške velesile še precej dlje.imeli so vedno koga na lagerju ki je bil as.recimo škoda mi je bodiroge da ni nikoli probal čez lužo,potem je bil tukaj še peđa in njegove trojke se mi pa zdi da zadnje 2-3 leta kar konstantno popuščajo.ni nekega backupa vsaj ne na takem nivoju kot smo bili vajeni.se spomnim ko smo ravno pri draženu ko je miha žibrat med prenosomd ejal da bo sani bečiroviæ stopil v superge dražena
hysterical-1.gif

mistique

Guru
16. jun 2009
14.187
1.967
113
Emona / Carnium
Citat:
Uporabnik shift pravi:
hrvaška je kmalu po draženovi eri ugasnila kot košarkaška velesila.sej so imel kukoča,radjo,komazeca pa še par patronov sam to ni bilo to.vsak malo perspektivnejši je bil kao novi dražen(komazec,giriček)ampak takega verjetno ne bo še kar precej časa če sploh kdaj.
srbi so vlekli ero košarkaške velesile še precej dlje.imeli so vedno koga na lagerju ki je bil as.recimo škoda mi je bodiroge da ni nikoli probal čez lužo,potem je bil tukaj še peđa in njegove trojke se mi pa zdi da zadnje 2-3 leta kar konstantno popuščajo.ni nekega backupa vsaj ne na takem nivoju kot smo bili vajeni.se spomnim ko smo ravno pri draženu ko je miha žibrat med prenosomd ejal da bo sani bečiroviæ stopil v superge dražena
hysterical-1.gif

Bodiroga v NBA? Ne vem no. Se ti zdi, da bi on tam prišel do izraza?