nekoč brata

ynos

Vremenko
18. jul 2007
24.436
3.825
113
davorinm.wordpress.com
Čakam eazijev odgovor
grin1.gif

eazy

Rjuhar
5. sep 2007
12.971
3
38
Nauci se brati in uporabljati zadevo med usesi. Kontiniuteta pomeni stalno in sistematicno delo drzave ,ki je neodivisno od posameznikov ali skupin. Vcasih se v nekaterih sportih (in ne samo sportih btw) pojavi "dream team" ,ki zaradi specificnih okolisicin DELUJE. Ko te okoliscine minejo pa vse skupaj potone za nekaj generacij.

Kozmus niza kolajne zadnjih 10+ torej gre za neko kontinuteto v tej sportni panogi kajne.. Me prav zanima koliko kolajn bo njegovi upokojitvi
smirk-1.gif

mistique

Guru
16. jun 2009
14.186
1.967
113
Emona / Carnium
Če stopim ven iz prerekanja o (ne)uspehih in (ne)kontinuiteti, mi takoj useka skozi možgane, da se je v zadnjih 30 letih, kot prvo, sam šport spremenil iz romantične (za zabavo) aktivnosti v dokaj krut posel. In ker smo pri poslu, postane faktor finančnih sredstev še kako pomemben. Ko lopovi v klubih, zvezah itd., nagrabijo dovolj denarja zase, ga zmanjka za razvoj (delo z mladimi), za stroko (izobraževanja v tujini kajpak), za kvalitetno delo (infrastruktura, oprema,...). Tu se t.i. kontinuiteta prekine. Torej, pri denarju in ne pomanjkanju mladih športnikov ali padcu zanimanja s strani ljubiteljev športa.

eazy

Rjuhar
5. sep 2007
12.971
3
38
Citat:
Uporabnik mistique pravi:
Če stopim ven iz prerekanja o (ne)uspehih in (ne)kontinuiteti, mi takoj useka skozi možgane, da se je v zadnjih 30 letih, kot prvo, sam šport spremenil iz romantične (za zabavo) aktivnosti v dokaj krut posel. In ker smo pri poslu, postane faktor finančnih sredstev še kako pomemben. Ko lopovi v klubih, zvezah itd., nagrabijo dovolj denarja zase, ga zmanjka za razvoj (delo z mladimi), za stroko (izobraževanja v tujini kajpak), za kvalitetno delo (infrastruktura, oprema,...). Tu se t.i. kontinuiteta prekine. Torej, pri denarju in ne pomanjkanju mladih športnikov ali padcu zanimanja s strani ljubiteljev športa.

Bingo! Ni dinarckov, ni klubov, ni lig, ni rezultatov in se krog ponovi.

eazy

Rjuhar
5. sep 2007
12.971
3
38
Citat:
Uporabnik NigelM pravi:
Jp, slovenski hokej je tudi samo preblisk

Ne, zgodba o uspehu. V Avstriji nastopajo zaradi klime. Bankrot je pa ocitno vzporedna dejavnost vseh klubov.