nekoč brata

motoristic

Fizikalc
18. avg 2007
1.320
21
38
Ljubljana
Saj ne vem koji K se prepucavate tukaj. Pa glede te zastave, zastava ni bila zastava R. Hrvatske ampak zastava NDH ( hrvaška zastava nima črke U na njej, šahovnica se ne začne z belim poljem etc.) in je bila namenjena PROVOCIRANJU.

No, naravne smrti v Argentini je umrl tudi "veliki" Hrvat Paveliæ..

Pa znano je kaka navodila so od hrvaškega vrha dobili košarkarji hrvaške narodnosti - obratnih navodil ni bilo.

Takrat (oz. še prej) se je začela načrtno rušiti rajnka SFRJ - in to je to.

Tema je zrela za zaklep.

ghibli

barbarski, nasilni, objestni motoristični norec
18. sep 2007
2.132
1
38
Citat:
Uporabnik motoristic pravi:

No, naravne smrti v Argentini je umrl tudi "veliki" Hrvat Paveliæ..

Španiji ne Argentini
wink-1.gif

Ostalo pa
zmaga.gif

stieber

čebinar
1. sep 2007
17.258
3
38
Murgle
Citat:
Uporabnik eazy pravi:
Citat:
Uporabnik softi pravi:
tihi srbi iz zg, ali divac k je poljuval, trgal zastavo

btw
pri sosedih so gostili lep čas dve srpski druzini iz karlovca. pa obe druzini sta imeli po enega zakonca hrvata. pa obe nista bili na iæ, pa nbena se ni ven metala.
zanimivo, ne.

Njegov prvi obisk ZG ni bil leta 2010 zaradi "brata" (kakor je v dokumentarcu) ampak leta 2008 na povabilo Todorica zaradi posla. Pretiranega strahu ni bilo zaznati.

Karlovac je bil skoraj ves cas vojne prva linija in normalno zivljenje ni bilo mozno za nikogar. Cisto tako btw...

Pa saj ni bil pogreb leta 2008...menda je jasno, da je včasu od petrovičeve smrti pa do leta 2008 preteklo veliko vode in so se strasti precje pomirile...tistega o enaki obravnavi srbov in bošnjakov v zagrebu pa ne bi komentiral, verjameš sam sebi? Sem bil dol približno v tem času, tam pri džamiji, nekako so tiste v rutah pa dimijah pa tipi normalno hodil okoli, videl na lastne oči, sem pa videl tudi protisrbske grafite...ampak hej, ti itak veš bolje od vseh, kajne, se nima smisla s tabo prepirat...

stieber

čebinar
1. sep 2007
17.258
3
38
Murgle
Citat:
Uporabnik eazy pravi:
Citat:
Uporabnik AJVAR pravi:
Citat:
Uporabnik eazy pravi:
Citat:
Uporabnik softi pravi:
anonimen si lahko ti, ne vlade.
ti si šel dol kot zeleni, ne kot srb. opaziš razliko?

Kot zeleni sem bil takrat tam cca enako popularen. Vlado bi lahko kadarkoli prisel tja anonimno. Glede na poreklo Drazena dvomim da bi bil Divac edini "svoje vrste"
crazy1.gif
Takrat je v ZG zivelo nekaj deset tisoc Srbov, Divac se pa ni ob varnostnik ni upal v ZG. To bo to....

Anonimno? Tip ima 218 (še dvometraša težko spregledaš), je ena najbolj zanih fac bivše juge... Ni šans!

Ce bi se sedaj Divac sprehajal po Zalah (pa sirna Slovenija tudi) bi ti to zagotovo vedel... Takrat ('93) so vsi v ZG razmisljali o tem kdaj bodo kje videli znano faco.

Ne štekaš zadeve, kajne, da ne...če bi se mladiæ pred recimo 3 leti sprehajal po Žalah, tudi ne bi nihče opazil, kajne, pa ga ne bi nihče prepoznal...pa nima 216 centi...

motoristic

Fizikalc
18. avg 2007
1.320
21
38
Ljubljana
@Ghibli hvala, da si me popravil Španiji, jebiga ni isti kontitent a je isti jezik
tongue-1.gif

No pa da še malo pojasnim in se še sam popravim. Ta zastava načeloma ni niti zastava NDH pač ša zastava Hrvatskega Narodnega Odpora - teroristov.

Leta, 1955., jo je organiziral Maks Luburiæ (verjetno veste kdo je bil on). Delovala je v tujini a je tudi v Jugi izvedla neke akcije:.
-napad na beograjski kino "20. oktobar" 1968;.
-umor ambasadorja SFRJ Vladimiraja Roloviæa - Stokholm 1971
.etc.
in tako naprej oz. nazaj.

ergo

Fizikalc
3. sep 2007
1.030
39
48
Samo kakorkoli, čeprav je bil Dražen dober košarkaš, je pokazal svojo tipično hrvaško nadutost, pravzaprav se je videlo, da so hrvati vseskozi bili "najjači".
Kdo je bil v letih med 1985-1990 v JNA ve kaj govorim. Samo iz ust hrvatov si slišal poveličevanje svoje j.ebane usaške kifle.

Nazaj na temo:
dober dokumentarec. Faca mi je bil Divac, ko je razlagal, kako je prvič šel v USA, brez gvanta in ko je čakal na izboru za klub. Je imel precej sreče.
grin1.gif

shift

Guru
20. jul 2007
9.938
2.349
113
za šankom
ksz...

tudi Divac ni ovca.ima kar konkretno težak ego.in dvigovanje 3 prstov je tudi zame provokacija ker konec koncev so prav oni srali junija leta 91 po sloveniji

Splash

Fizikalc
1. sep 2007
446
49
28
43
Tudi jaz sem si ogledal film. Me je navdušil in spomnil na čase ko se je še navijalo in skupno živelo za velike tekme.

Kar se je dogajalo med vojno je tipično za vsak narod-vsak je vlekel v svojo stran, vsakemu od igralcev so tolkle ven narodne značilnosti!

Glede zastave-ker so bili ekipa jugoslavije in tisti motenec z brkami ki je prinesel zastavo tam ni imel kaj daleti, je prav da jo je Divac snel. Saj kot je povedal-se je želel samo poveseliti zmage. Pa tudi kot človek mi deluje čisto preprost srb, zabavljač, ki ne želi slabega

Dober dokumentarec!

softi

asfalter
30. avg 2007
33.298
486
83
okolica metropole
kdaj je začel dvigat tri prsta?

potem ko so se vsi posral na jugo in vse..

če se je en vodnik janša spametoval 91, se menda tut kak srb lahko tam okol 92, 93..

in danes divac sodeluje s pravoslavno cerkvijo, pa še s čim srpskim..in..narodno zavet lahko ima, če je ni imel konec 80-tih. če bi bili vsi jugoslovani kot on..

eazy

Rjuhar
5. sep 2007
12.971
3
38
Citat:
Uporabnik softi pravi:

če se je en vodnik janša spametoval 91, se menda tut kak srb lahko tam okol 92, 93..

in danes divac sodeluje s pravoslavno cerkvijo, pa še s čim srpskim..in..narodno zavet lahko ima, če je ni imel konec 80-tih. če bi bili vsi jugoslovani kot on..

Najbrz 15.5.1993 ob 15:15
crazy1.gif
do takrat je bil Jugoslavan in cez noc je zacutil nekaj drugega....

5tic....

Nista nehala komunicirati po ali zaradi tekme ampak zaradi hujskaskih komentarjev Divca mednarodnim novinarjem o zadevah ,ki se njega dejansko ne ticejo. Drazen je pa zaradi taksnih stvari skoraj ostal brez druzine konec leta 1991. Tega ni sprejel in je Divca za vedno odhebal leta '92. To je tudi zelo jasno in neudvoumno povedal. Veckrat.

shift

Guru
20. jul 2007
9.938
2.349
113
za šankom
Citat:
Uporabnik softi pravi:

da so mu četniki zelo blizu ni skiravl že ko je odšel v usa to pa je bilo kar nekaj let pref 92.93.
once brothers je tipična ameriška zgodba prirejena za vzbudi čim več čustev.škoda da ne moremo slišati v tem dokumetarcu še dražena

softi

asfalter
30. avg 2007
33.298
486
83
okolica metropole
lahko ga..8888 ti uredi.

drgač pa..kako to, da drugi govorci ne serjejo? mi ni jasno, da una una dva nista srala..pa lepo povedala zakaj sta se ga izogibala..pa te fore.

in spet
ne zanima me politika. zanima me košarka.
kaj so delal. keri carji so bli. kako so pol haral še 95, 96, 97...đorđeviæ, daniloviæ, bodiroga..to me zanima. temu se veselim.

btw
tole s četniki sem prvič ujel

I

Izbrisan uporabnik 3287

Citat:
Uporabnik softi pravi:
včeraj sem si ogledal ta , zame odličen, filmček o velikanih košarke. lokalnih in globalnih. slišati in videti je bilo marsikaj. ampak če dam to na stran lahko rečem, da me je film spomnil na tiste veličastne trenutke športa. na dneve, ko se je navijalo, skakalo od sreče.
živo se spomnim kako smo se uživeli v vloge naših junakov, kako je bilo na igriščih pred bloki, kako veselje in zanos.

živo se spomnim tudi kako sem nehal gledat komplet šport. kako se je politika grdo poigrala in posegala tja, kamor po mojem mnenju nikoli ne bi smela. pa kako sem spet začel nazaj spremljat velikane košarke.

argentina 90, italija 91, barcelona 92, grčija 95, španija 97...

koliko odličnih tekem, igralcev, veselja.....
. To si copy/paste od nekod ali si sam napisal? Ali pa si spregledal pod katerim nickom si prijavljen?
evil.gif