A bere, kdo to rubriko v Nedelu?
No, če kdo bere je verjetno opazil, da so zamenjali ocenjevalno ekipo, ne vem pa zakaj.
Včasih sem jo z veseljem prebiral, sicer so imeli pomanjkljivosti, ampak to, kar je zdaj ni čisto nič.
Včasih so ocenjevali Tomaž Sršen in njegovi jedci, mislim, da je bilo v "ekipi" 5-6 oseb.
Ocene gostiln so bile korektno, razumljivo napisane, kar je bilo za pohvalit so pohvalili, grajo so pa tudi znali izpostavit.
Obiskovali so širok razpon gostiln, po celi Sloveniji, od vrhunskih slow - foodov, do kmečkih gostiln. Vnaprej se niso najavljali.
Ocene so bile od 1 do 5-ih zvezdic, s tem da je enka pomenila, obiska ne priporočam, 5-ka je pomenila vrhunsko.
Kar me je motilo je bilo to, da je Sršen preveč prostora namenjal vinom, razumem, po profesiji je sommelier in vino spada k hrani, ampak po mojem si opis vina ne zasluži več prostora, kot opis hrane.
No sedaj pa ocenjujeta Uroš Mencinger in njegova žena, že to, da sta samo dva ni relevantno, če sta pa v žlahti pa še manj!
Obiskujeta predvsem gostilne na vzhodu države in, to tiste, kakor sem razbarl, v katerih poznata že vse osebje, s tem, da se prej še najavita.
Ocene so ravno tako od 1-5 s tem, da 1 pomeni nekaj v stilu "priporočam", se pravi tudi, če dobiš najnižjo oceno, je gostilna pogojno O.K..
Opisi hrane so zgodba zase, model piše take nebuloze, da ne veš ali hrano pohvali ali jo graja, piše o tem, kako dolg sprehod si je privoščil in kako se je naužil svežega zraka, preden je stopil v oštarijo itd... gre se nekega intelektulaca, ki želi posnemati Konzumovce, ki jih BTW z užitkom berem. Zato, ker sta le dva ocenjevalca je tudi nabor ocenjevanih jedi boren. Vse drugo mu je bolj pomebno - prti na mizah, toplina prostora, kot pa opisi občutkov ob določeni jedi.
Razumem, da je tudi ambient pomemben, ampak to omeniš mimogrede, ne pa, da 3/4 članka bereš kako je mama Anka pred 40imi leti bosa tlačila zelje.
Za zaključek - neprofeionalno, patriotsko, nepotistično ocenjevanje.
KAj pa vi mislite?
No, če kdo bere je verjetno opazil, da so zamenjali ocenjevalno ekipo, ne vem pa zakaj.
Včasih sem jo z veseljem prebiral, sicer so imeli pomanjkljivosti, ampak to, kar je zdaj ni čisto nič.
Včasih so ocenjevali Tomaž Sršen in njegovi jedci, mislim, da je bilo v "ekipi" 5-6 oseb.
Ocene gostiln so bile korektno, razumljivo napisane, kar je bilo za pohvalit so pohvalili, grajo so pa tudi znali izpostavit.
Obiskovali so širok razpon gostiln, po celi Sloveniji, od vrhunskih slow - foodov, do kmečkih gostiln. Vnaprej se niso najavljali.
Ocene so bile od 1 do 5-ih zvezdic, s tem da je enka pomenila, obiska ne priporočam, 5-ka je pomenila vrhunsko.
Kar me je motilo je bilo to, da je Sršen preveč prostora namenjal vinom, razumem, po profesiji je sommelier in vino spada k hrani, ampak po mojem si opis vina ne zasluži več prostora, kot opis hrane.
No sedaj pa ocenjujeta Uroš Mencinger in njegova žena, že to, da sta samo dva ni relevantno, če sta pa v žlahti pa še manj!
Obiskujeta predvsem gostilne na vzhodu države in, to tiste, kakor sem razbarl, v katerih poznata že vse osebje, s tem, da se prej še najavita.
Ocene so ravno tako od 1-5 s tem, da 1 pomeni nekaj v stilu "priporočam", se pravi tudi, če dobiš najnižjo oceno, je gostilna pogojno O.K..
Opisi hrane so zgodba zase, model piše take nebuloze, da ne veš ali hrano pohvali ali jo graja, piše o tem, kako dolg sprehod si je privoščil in kako se je naužil svežega zraka, preden je stopil v oštarijo itd... gre se nekega intelektulaca, ki želi posnemati Konzumovce, ki jih BTW z užitkom berem. Zato, ker sta le dva ocenjevalca je tudi nabor ocenjevanih jedi boren. Vse drugo mu je bolj pomebno - prti na mizah, toplina prostora, kot pa opisi občutkov ob določeni jedi.
Razumem, da je tudi ambient pomemben, ampak to omeniš mimogrede, ne pa, da 3/4 članka bereš kako je mama Anka pred 40imi leti bosa tlačila zelje.
Za zaključek - neprofeionalno, patriotsko, nepotistično ocenjevanje.
KAj pa vi mislite?