Navor pri zatezovanju platišč?

nepomembnez

Pripravnik
9. jan 2009
514
0
16
Citat:
Uporabnik Rikolus pravi:
Ker kjlub temu, da je vijak podmazan in dobro zategnjen, se ne odvije kar tako.....
....,ker je šrauf na konus
priden.gif

Spot

Pripravnik
2. apr 2008
48
0
6
@ predzadnjemu

VIJAKOV za platišča se ne maže z ničemer!!! Če pa te malo rjice moti, jo z žično krtačo odstraniš, zategneš kakor ti pišev v knjižici z navodili od avta in to je to.

Diablo

Fizikalc
19. jul 2007
5.360
3
38
ne vem no, res. vedno imam namazane, vsake pol leta tako nimam nobenih problemov zadeve odviti, še noben vijak ni bil "losan"...tako da..iz trte zvite...pnevmatske pistole pri nevednih vulkanizerjih naredijo več škode kot mast..ko zatolčejo vijake, da jih ziv bog ne odvije.

Rikolus

Fizikalc
19. jul 2007
2.364
87
48
OK, vem da nisi meni odgovarjal. Napisat bi moral ksz...

Glede zategovanja matic, se mi zdi da se tukaj vse skupaj malo komplicira.

Do sedaj sem videl, da je vulkanizer zategoval z momentnim ključem samo pri aluminjastih feltnah

MrDaco

Guru
11. sep 2007
11.749
5.903
113
Jaz jih tudi vedno namažem ali z mastjo ali z oljem. To pa delam od takrat ko sem dva šraufa zlomil, enega pri odtegovanju. Takrat sem tudi jaz delal po občutku da vijak "zajamra". No pol pa je zajamral ko je dol padel. Kaka štala je bila z postopkom da sem odlomljen navoj ven dobil raje sploh ne razlagam..
Sicer pa opažam da če namažem z oljem je vijak pri naslednjem odtegovanju relativno suh v primerjavi z mastjo. Odvil se pa ni še nobeden.

Kamele0N

YUGOslovanski mehanik Dmitri Mendeleev
23. jul 2008
42.058
5.657
113
Citat:
Uporabnik Cash pravi:
KameleON, ni res. Leva in desna stran se ne vrtita enako glede na vijačenje vijakov.

UPS....maš res
redface-1.gif

cetnik333

Zelenc'
3. apr 2009
5
0
1
ma šaraufe lahko mažeš s čemerkol ker se NE morejo odšaraufat ker majo kontra navoj kokr se gume obračajo tko da ni panike! ni jih treba tud tok zategnt kokr so jih starci učasih na jugotih! U IZI