[NAVIGACIJA] Maporama 2008

HITMAN

gps navigator
31. avg 2007
1.697
0
36
Citat:
Uporabnik XPfrik pravi:
Pozdravljeni,

samo kratek medklic. Kako kaj kaže s slovenskim vodenjem, za katerega se je nekaj govorilo da ga bo prinesel božiček.
Hvala.

Mislim, da točno določeno kdaj bi naj slo vodenje bilo ni bilo določeno.
Uporabnik, ki je prevzel to zadevo v svoje roke dela na tem projektu, ne smemo pa pozabit, da to dela v prostem času in mu ta zadeva ni prioritetna, tako da bo potrebno še malce počakat.

vojec

Zelenc'
16. jan 2008
26
0
1
Zanima me kako za boga si lahko dodaš maporamo 2008 na namizje kot bližnjica z ikono vred. Tisto z Show onTodayScreen je prevelika ikona. Sama bližnjica ni problem z ikono vred pa je hmmm.......

Alko_man

gps navigator
26. avg 2007
972
1
18
Če ti ni odveč programček SPB Pocket Plus, ga instaliraj... imaš možnost delati bližnjice programov in velikoveliko drugih "cvetk"

vojec

Zelenc'
16. jan 2008
26
0
1
Hvala za info. Pa bo sposoben tudi info o ikoni prenest (z ikono). Ker sedaj, ko naredim bližnjico mi jo naredi brez ikone na namizju?

leni

gps navigator
17. avg 2007
1.549
0
36
S46.2296732 V14.5190865
www.sajko.com
zna on veliko tega
wink-1.gif
SPB je zakon

vojec

Zelenc'
16. jan 2008
26
0
1
Se da kje izklopit zaslon Zapusti in strinjam se, saj se mi prikazuje vsakič ko program zaženem. Hvala

Yagi

Fizikalc
24. jan 2008
714
29
28
Pozdravljeni !
Ker iščem kvalitetno (pokritost, lahka uporaba in rokovanje) program za navigacijo, se obračam na vas. Navigacijo bom uporabljal v avtomobilu preko CarPC-ja. Zdaj me pa zanima kater program mi priporočate (Maporama, Sygic Drive XP -za carPC...) ? Uporabljal bi pa karte Slovenije in pa Evrope (celotne). Za nasvete in pomoč se vam zahvaljujem !

Yagi

Nazadnje urejeno:

HITMAN

gps navigator
31. avg 2007
1.697
0
36
Maporama in Sygic Drive ti je ena in isto.
Različna imena zgolj zaradi uporabe.
Maporama 2008 je za PDA strojčke, Sygic Drive pa je naziv programa za notesnike, ki pa je identičen. Mislim, da bo ta program pravšnja izbira.
Pokritost map je zadovoljiva, tako da mislim, da boš z tem programom našel prav to kar iščeš.

Yagi

Fizikalc
24. jan 2008
714
29
28
Hvala za odgovor. Bom vrjetno kar Sygic Drive preizkusil. Če bom imel probleme se bom obrnil po pomoč.

Lp, Yagi

vojec

Zelenc'
16. jan 2008
26
0
1
Sem preizkusil Sygic Drive in moram rečt, da je glede izgleda, opozoril (glasovnih in vizualnih; lep prikaz: omejitev hitrosti, približevanje želežniškemu prehodu. podhodu,...) ter sprehod po menijih tako enostaven, ki ti omogoča operacije tudi med vožnjo. Pri meni zasedel 1 mesto po sloveniji za tujino ne vem. Zahvaliti se moram HITMANU za predlog ki je v zgornjih postih razkril review in preizkus te navigacije. Upam samo da bi bila v prihodnosti pokritost še večja, ter Slovensko vodenje. Pohvalno
Do sedaj sprobal po Sloveniji:
- Sygic Drive Maporama 2008 = 8,5/10
- TomTom =8/10
- MioMap = 7/10
- iGO = 6/10
- Garmin = nisem probal

LP Vojec

Nazadnje urejeno:

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
52.957
6.987
113
Si bom kar tole temo sposodil..so mogoče kakšne nove mape za maporama na voljo?

vojec

Zelenc'
16. jan 2008
26
0
1
Ja sem zasledil, Sygic Drive izdal novi software kot tudi mape in sicer verzijo 7.6. Naložil in sprobal. vidno so izboljšali vizualni del prikaza npr. voziš po avtocesti in ti cca 1km pred tablami grafično prikaže simulirano tablo z napisi za izhode v levem spodnjem kotu pa prikaz 3 pasovnice in smer le teh (pribljižno enako kot prikaz Vlaka). Super. Glede pokritosti nisem prepričan ali je kaj bolje sem tudi brskal vendar nič pametnega našel. Malo me je zmotilo ko brskaš po mapi ti ulice mesta Piran in ostalih obalnih mest prikaže kar v vodi :p (mogoče samo bug pri meni).

Mr_T

Zelenc'
11. sep 2007
2
0
1
pokritos dosti slabsa.
karta velikosti 5Mb.

je pa res kot si rekel..... zgleda lepo

HITMAN

gps navigator
31. avg 2007
1.697
0
36
Lahko bi kakšen screenshot prilepil, da še ostali malce pogledamo.
Je pa verzija 7.60 dokaj nestabilna in problem je TMC.

Najdi verzijo 7.57, ki je baje dosti bolj zanesljiva in ima podporo za TMC.
Karte za to verzijo so iste kot za 7.60.

Torej, čakamo na kakšen screen ...
cheer.gif

ExB

Long John
11. dec 2007
26
0
1
Ne vem kaj je zdaj to, ampak v verziji 7.1, je bila kartografija ocitno od Navteqa (pokritost in napake iste kot na CityNavigatorju 2008), samo z vec hisnimi stevilkami in podobno, v glavnem, ODLICNA kartografija za SLO (sprobano na ogromno poteh
smile-1.gif
). Z 7.5 oz. 7.6 verzijo, pa so ocitno presli na TeleAtlasovo kartografijo (stara ne deluje vec, rece da je napacen format), torej, ista pokritost kot jo ima TomTom, ima tudi omejitve hitrosti, kar jasno kaze na to, da je karta popolnoma ista kot v TomTomu, torej TeleAtlasova. Kar soliden korak nazaj, kar se tice SLO in HRV, zato imam jaz na prenosniku Sygic Drive 7.1 in pa novega 7.58, uporabljam pac po zelji, za SLO se vedno rajsi uporabljam 7.1.. :D

Drago

gps navigator
20. jul 2007
2.833
10
38
Stara Bučka
Evo nekaj slikic:

Verzija 7.57. Na avtocesti še nisem uspel sprobat. Prvi občutek, glede pokritosti, je kar soliden. Te uličice na sliki so zelo točno narisane. Ob preračunavanju poti je kar malo zmeden. Rabi preveč časa za izračun. Mogoče so potrebne še kakšne nastavitve, zato se bo treba še igrat z njim. Ob priliki ga bom preizkusil še na področjih, kjer GarminXT odpove.

Nazadnje urejeno:

HITMAN

gps navigator
31. avg 2007
1.697
0
36
Hvala Drago, da si prilepil nekaj slik .... se nobeden ni ujunačil pred teboj.
No, danes sem si končno vzel popoldan malo časa in sem naložil Sygic 7.60 .
Zgolj zaradi tega, da si ogledam prikazovanje tabl na avtocesti ...
cool-1.gif

Prvi vtis ..... hmm , no ja, niti ni tako slabo, čeprav sem mislil, da je to tako kot pri Navigonu ...

HITMAN

gps navigator
31. avg 2007
1.697
0
36
Preračunavanje; nisem opazil kakšne razlike med prejšnjimi verzijami.
Deluje dobro.