[NAVIGACIJA] Maporama 2008

monaco

gps navigator
19. jul 2007
3.640
0
36
www.ramsak.si
Citat:
Uporabnik 01481 pravi:
Napiši kakršno koli številko pa bo.
Seveda sem to najprej probal...
135027-Snap1.jpg

Priponke

• 135027-Snap1.jpg
    135027-Snap1.jpg
    35,1 KB · Ogledi: 270

monaco

gps navigator
19. jul 2007
3.640
0
36
www.ramsak.si
Ups, malo sem zmeden ko nisem pozoren v kateri temi se pogovarjava .

Uporabil sem napačno karto. Katero verzijo programa si pa uporabil? Daj napiši na ug podrobnosti.

alal

Zelenc'
19. avg 2007
23
1
3
Zadeva deluje vendar na dlančniku z 640x480 točkami (HP HX4700, WM6) je vse nekam nazobčano
evil.gif

d4mj4n

Zelenc'
30. nov 2007
12
0
1
Preveril na Dellu X50v, deluje.
GPS-a prek BT-ja mi ni našel, zato sem uporabil GPS Gate in sedaj špila ok.

Jutri, ko se odpravim po Sloveniji sporočim kako se vse skupaj obnese v praksi
smile-1.gif
. Prej bom naložil še najnovejšo karto Slovenije (Teleatlas 2007.07).

lp

d4mj4n

Zelenc'
30. nov 2007
12
0
1
karta, ki sem jo imel je bila zadnja, sem pa do nje prišel tako da sem jo direktno pobral iz maporame (kao trial)...
smile-1.gif

Miomap & TomTom sta še zmeraj ta bolša!
No, ker pa za njiju še ni pravih kart, pa včasih prav pride tudi Garmin Mobile XT.

cya

HITMAN

gps navigator
31. avg 2007
1.697
0
36
Veliko uporabnikov, nasploh na novo prijavljenih (z razlogom) me kontaktira, tako da sploh ne vem kaj sem komu odpisal. Dobro bi bilo, da si temo ki vas zanima preberete od začetka, saj je v njih večina odgovorov na vaša vprašanja.

P.S.
V priponki: Slovenia.mlm

Priponke

• 139511-SLO.mlm.zip
    241 bajtov · Ogledi: 358

Company

Pripravnik
7. okt 2007
787
6
18
Ali kdo mogoče ve, če se da pri nastavtvi poti nastaviti, preko katerih krajev bi želel iti? Npr. iz Novega mesta čez Kočevje v Ljubljano?
LP!

HITMAN

gps navigator
31. avg 2007
1.697
0
36
Narediš si pot in ko je pot narejena se ti prižge ikona Alternativa poti. Tam pa potem izbereš POTUJ SKOZI .... in na karti recimo izbereš Kočevje.
Lahko pa že v samem štartu ko izdeluješ pot dodaš kot vmesno točko Kočevje.

rider

Pripravnik
10. okt 2007
36
0
6
Halo klapa.
A smo vsi obmolknili,ali pa se ne da na maporami nič več spremenit.Kako je z entuziasti z slo.prevodom -je kaj šans,da se to naredi?Ali je mogoče največja pomanjkljivost v kartah in se zato kar čaka na novejše? ( poti preko drugih držav so zaradi prepočasnosti neuporabne) Drugače je pa uporabna -vendar samo za SLO
Želel bi da oceno,a je program dober ali ne.L.P.

Bucko

Fizikalc
28. avg 2007
1.739
53
48
SLO vodenje je v delu, vendar je tak čas, da se je težko skoncetrirati na delo.... se mi pa zdi, da bo božiček prinesel.

Nazadnje urejeno:

HITMAN

gps navigator
31. avg 2007
1.697
0
36
Ocena programa ... odlično 5 !

Kdo je dosti delal z TTmom, mu delo z omenjenim programom ne bo delalo težav, saj bi skoraj lahko rekli da je identičen s tem, da je vizualni izgled drugačen. Ikone lepe,barvne, velike ....

Karte ... trenutno so te karte, ki so dobavljive na zadovoljivem nivoju, verjetno pa bodo snovalci programa delali na tem, da bodo na tržišče pošiljali nedno novejše karte in zadeva se bo dopolnjevala, kar ni dvoma.

Sam program ima Slo vmesnik, kar je pozitivno in pomeni, da pri izdelovalcih programa tudi naš jezik nekaj pomeni. Vodenje je zaenkrat v tujih jezikih, bo pa uporabnik Alterja se potrudil in nekaj naredil o tem ni dvoma. Tudi iGO smo trije uporabniki prevedli za vas (še na suxu) . Potrebno je pač počakat saj je takšen predbožični čas, kjer se pač treba malo posvetit tudi ljudjem okrog sebe.

Ne vem, kako to misliš počasen program ? Na kakšnih zadevah vseskupaj laufate, da nekaterim vse deluje tako na easy ? Kot sem rekel ... programček je zelo dober, karte pa veste kako je ... pri nobenem programu karte še niso narejene v nulo, tako da bo potrebno še nekaj časa, da se zadeve uredijo. Toliko .... ajde, lep
pozdrav.gif

EDIT:

P.S.

Plus tega pa verjetno vsak razume, če ti v Ang ali Nemščini reče levo/desno/ravno, tako da ....

Če ne pa pogledaš na ekranček kje vodi pot.

Nazadnje urejeno:

Company

Pripravnik
7. okt 2007
787
6
18
No, zadnji teden me je na sever Italije peljal TomTom, nazaj pa Maporama. Vodenje je bilo skoraj identično, skoraj bi lahko rekel, da je Maporama to izvedla celo bolje, saj me je v enem kraju peljala po glavnih cestah, TomTom pa po stranskih. Čas in dolžina pa sta bila skoraj enaka.
Zmotilo me je le to, da pred križiščem ne pokaže bolj detajlno (povečano), kje je potrebno zaviti. V kakšnih rondojih bi to prav prišlo, ali pa, kjer je več cest/stez ena poleg druge. Po moje ima TomTom to bolje narejeno, ali pa jaz nimam kaj nastavljeno
redface-1.gif
.
Drugih zamer nimam. Kar dobro za začetek.
LP!

Butrca

Zelenc'
25. okt 2007
3
0
1
pirotehnika.net
Opa, tole pa je kr dobr program, zelo hitro se odziva na mojem hx2795. Trenutno najbolša zadeva za Slovenijo, vsaj po mojem okusu.

Sprobal sem Garmin XT( beden vmesnik, kaj je že to VIA), Mio/Igo/Tomtom/Route66 (karte u kur.....), Navigon 6(požrešen za CPU)

Sem pa tudi naredil skupno karto za vse države kar sem jih našel, glej priponko...

A je komu uspelo dobit karto CentralEurope.zip, men zmeraj prekine download
confused-1.gif

Manjka samo še Slo vodenje pa je prg čista zmaga
cheer.gif

Priponke

• 161230-Europe.rar
    174 bajtov · Ogledi: 349
Nazadnje urejeno:

01481

cifra
15. maj 2007
5.306
0
36
68
Ljubljana
Saj bo, dela se na prevodu, samo ni enostavno in ni en, dva tri. Kot smo uredili prevod za TomToma (Tanja
srce-1.gif
) tako bo tudi za Maporamo.

motoristic

Fizikalc
18. avg 2007
1.315
21
38
Ljubljana
Moram rečt da ta Maporama ne zgleda švoh. Malo sem jo testiral... in, kot sem omenil v temi o garminu na PDA ima funkcijo, ki ti pove na kateri strani se nahaja cilj. Pohvalno. Še slovenski Voice pa bo mogoče počas iGO/Mio odšel s kartice..

japke

Fizikalc
13. avg 2007
1.349
12
38
44
skoz okol
kako je pa s POI?

na poiplaza žal ni Maporame.
Nekje sem sicer prebral, da lahko uporabiš poi od TomToma.. kako?
lp