[NAVIGACIJA] Maporama 2008

HITMAN

gps navigator
31. avg 2007
1.697
0
36
Citat:
Uporabnik japke pravi:
kako je pa s POI?

na poiplaza žal ni Maporame.
Nekje sem sicer prebral, da lahko uporabiš poi od TomToma.. kako?
lp

Preberi kompletno temo, ne samo zadnje tri, morda štiri poste !
Vse piše .... se mi zdi, da sem neke POI točke tudi prilepil ... če se ne motim da radarje za AUT .

luka51

Guru
16. avg 2007
14.411
5.686
113
Citat:
Uporabnik Perica pravi:
Imaš prav. Te ulice včasih sploh ni bilo, ampak je nastala šele po izgradnji merkatorja, prej je to bila vse vojašnica, LJ ulica pa Titova. Sem sedaj preverjal na TIS-u. Moja napaka.

v bisterci ni titove več. en del bivše titove je mariborska, en del pa ljubljanska...

Frajar

Zelenc'
31. okt 2007
24
0
1
Ljubljana
Ali ima že kdo "termično obdelan" program MapoRama? Jaz nisem našel še nič. V enem od prejšnjih postov se omenja "termična obdelava" ampak nič kaj bolj konkretnega.

Frajar

Zelenc'
31. okt 2007
24
0
1
Ljubljana
Sem že tiho. Sicer pa ne fehtarim za programsko opremo ampak samo za podatek ali ta že obstaja.

Nazadnje urejeno:

leni

gps navigator
17. avg 2007
1.549
0
36
S46.2296732 V14.5190865
www.sajko.com
Mislim da si dobil že več kot dovolj podatkov
wink-1.gif

mlacar

Pripravnik
29. avg 2007
441
5
18
Sedaj sem končno spromal maporamo08 in moram rečt da sem zlo zadovoljen... Za uporabo je prijazen, karta AustriaSwitzerland, kjer je tudi slovenija pa zelo dobro pokrita... Do sedaj sem uporabljal tomtom, s katerim sm sicer zelo zadovoljen, a bo verjetno sedaj na prvem mestu Maporama 2008.

Pri tomtomu me moti preklaplanje med EE in WE&CE

Zanima pa me če za Maporamo obstaja tudi karta celotne evrope v enem kosu, al je potrebno karte kako združiti?

LP

japke

Fizikalc
13. avg 2007
1.349
12
38
44
skoz okol
Mape se dajo združiti po mili volji. V datoteki "nekaj.mlm" definiraš katere države boš imel v mapi "nekaj". ,možne so tudi kombinacije. datoteko .mlm odpreš z notepadom....

na kartco posnameš karte, zraven pa dodaš .mlm file.

Tudi jaz bom zamenjal sicer odličen TomTom za Maporamo takoj, ko bo nared Tanja
smile-1.gif

lp

lipan

Pripravnik
4. sep 2007
200
0
16
Tudi jaz bom zamenjal Navigon za Maporamo takoj ko bo imel na voljo izbire najkrajše poti !!!

mlacar

Pripravnik
29. avg 2007
441
5
18
Tega da se neda izbrati najkrajše poti pa sploh nisem opazil. Jaz vedno izderem najhitrejšo!

Danes probam narediti eno pot od Ljubljane do Švice (Nendaz) pa mi proti koncu načtrovanja vedno vrže vn. Mu zmanjka spomina?

LP

toma

Zelenc'
10. jan 2008
2
0
1
kaj mi lahko kateri pove kako nastavit sigic drive me 7.x za symbian da mi bo prepoznal notranji gps

2006nika

Pripravnik
15. nov 2007
43
0
6
Kaka je kaj kvaliteta zvoka pri vas pri maporami. Pri meni govor nekako dvojno odmeva, mogoce kdo ve za kaj?

Lp;

japke

Fizikalc
13. avg 2007
1.349
12
38
44
skoz okol
a se vam tudi dogaja v maporami, da se samodejno izklopi dlančnik, če dela na baterije?

pri Tomtomu se mi to ne dogaja....

pa moti me tudi, da pri navigaciji "gospa" pove pri zavoju na drugo cesto št. druge ceste. Npr. after 500 m turn left on 219... mislim, ta podatek je čisto nepotreben pri nas in je moteč ter se ga žal ne da izklopiti.

pa tudi nima opcije najkrajše poti. ki je včasih dobra izbira.

nima opcije prikaza kompasa ob navigaciji.

pa nemogoče dolgo potrebuje da izvede kalkulacijo iz ene drzave v drugo. v bistvu mi sploh ni ratalo dobit poti iz Slo v Avstrijo. sem prej prekinil.

no. drugače pa je soliden izdelek...

Nazadnje urejeno:

mlacar

Pripravnik
29. avg 2007
441
5
18
Tudi meni se dogaja, da se sam izklopi in se ga neda več prižgat, ampak samo enkranček, telefon dela. Zdj se je to umirilo
shocked-1.gif
, nevam pa zakaj do tega pride!

Moti me pa tudi dolga kalkulacija, kot si omenu in kot sem že sam napisal nekaj postov višje. Sem mislil da je to problem samo pri meni pa vidm da ni to to.

Kaj pa Navigon, se lahko primerja oz. je kaj boljši kot Maporama? Verjetno kakšne revolucije ni pri nobenmu... Lahko pričakujemo v blljižni prohodnosti kakšno nov program/karte ali bodo samo počasi popravljali in posodabljali?

lp

HITMAN

gps navigator
31. avg 2007
1.697
0
36
Hjoj, mlacar, kako lahko Navigon primerjaš z Maporamo !?
rolleyes-1.gif

A si sploh že uspel videt program Navigon 6 ? Predvidevam da ne ....
Poglej si zadevo, ti bo takoj vse jasno ....

mlacar

Pripravnik
29. avg 2007
441
5
18
Citat:
Uporabnik HITMAN pravi:
Hjoj, mlacar, kako lahko Navigon primerjaš z Maporamo !?
rolleyes-1.gif

A si sploh že uspel videt program Navigon 6 ? Predvidevam da ne ....
Poglej si zadevo, ti bo takoj vse jasno ....

Hehe, žal še nisem, se posipam, grem hitro v trgovino ponj.

LP

XPfrik

Zelenc'
18. jan 2008
11
0
1
Pozdravljeni,

samo kratek medklic. Kako kaj kaže s slovenskim vodenjem, za katerega se je nekaj govorilo da ga bo prinesel božiček.
Hvala.