[NAVIGACIJA] Maporama 2008

mamomu

gps navigator
21. jul 2007
2.493
0
36
53
Varoš!
Ena nova verzija ima cca. 200kilo več in NE dela pravilno. Delujoča verzija ima 5.572.894B

HITMAN

gps navigator
31. avg 2007
1.697
0
36
Da še jaz vam podam svoje skromno mnenje nad novejšo verzijo Sygic Drive.
Torej, pišem o Sygic Drive programu verzije 7.50.229, torej najnovejši izdelek.

Nameščanje programa, kot tudi samih kart je potekalo kot ponavadi brez zapletov.
Program deluje tekoče, ikonice so simpatične, celo imam občutek, da so nekatere lepše, kot v prejšnjih verzijah. Če se ne motim jih je nekaj tudi na novo dodanih.

Pri programu mi je všeč tudi to, da ob kliku na določeno ikono gospa pove, kaj smo izbrali.
aplauz.gif

Drugače pa da preidem k glavnemu delu za kar je program namenjen in sicer načrtovanjem poti in navigiranju. No, nad tem pa sem izredno razočaran ....
crazy1.gif

Prvo kar me je zmotilo je to, da imamo v programu samo izbiro:
* najhitrejšo pot
* ter izogibanje avtocestam oz. cestninam

Pogrešam funkcijo najkrajša pot.

Ta del texta sem zbrisal ! .

Nastavil sem .....
BROg9easRl8H9UYTNp2Gn.jpg

Pot pa mi je narisal takole .....
V9ZA2hPu8ANa05j5diesK.jpg

Drugače še pa nekaj slik lepih ikon ....

ZM74aaIcg73PKSAKiycLh.jpg

fJRPoXXQOJEa4RqzE8sNj.jpg

mxkKs-7bQhlNAnAnNeES3.jpg

Nazadnje urejeno:

mamomu

gps navigator
21. jul 2007
2.493
0
36
53
Varoš!
Hm, mene pelje lepo po avtocesti.
Pazi pa nekaj: ko te vpraša, če te pelje po avtocesti je na koncu vprašanje - ALI SE JIM NAJ IZOGNE!!
Odgovoriti moraš z NE

HITMAN

gps navigator
31. avg 2007
1.697
0
36
Hjoj ... da sem lahko to spregledal !
bonk.gif

Pa še označeno imam, da naj me po izbranih destinacijah vpraša ali se naj izogne avtocestam.

Sem tisti del texta, kjer sem opisal mojo "deviško" napako tudi zbrisal, saj je zdaj zadeva brezpredmetna. Ostalo kar sem napisal za ta program pa popolnoma drži. Določene stvari manjkajo, všeč mi je prikaz pasov, ter modrih in zelenih tabel na AC.

Mamomu ... hvala za opozorilo.

HITMAN

gps navigator
31. avg 2007
1.697
0
36
Zdaj sem se kar nekaj časa "igral" oz. študiral ta programček in mi je postal všeč.
Najbolj me navdošuje itaq prikaz tabl na avtocesti ... dobra nova funkcija.

Sem pa sedaj skozi klikanje ugotovil še nekaj, kaj verjetno niste opazili oz. se morda niste zavzeli in sicer:

Z avtomobilom se nahajate recimo na parkirišču in imate vklopljeno Maporamo.
Veste, da se v vaši bližnji okolici kjer zdaj stojite nahaja ulica ki jo iščete.
Z stylosom klikate po bližnjih ulicah in kaj se zgodi ?

Ko kliknete se odpre oblaček, kjer vam zraven imena ulice izpiše tudi razdaljo, koliko ste do te ulice oddaljeni od vaše trenutne pozicije. Zelo zanimiv podatek predvsem pa pohvale vredna funkcija, ki dejansko včasih pride zlo prav.

01481

cifra
15. maj 2007
5.306
0
36
68
Ljubljana
In ko preideš do mejnega prehoda, se odpre okno, ki opiše omejitve na določenih cestah, dovoljeno stopnjo alkoholiziranosti ...

Res je dober, samo karte ga še malce bašejo, predvsem Cro in Bih. A bojo že porihtali.
258683-meja.jpg

Priponke

• 258683-meja.jpg
    258683-meja.jpg
    37,5 KB · Ogledi: 294

HITMAN

gps navigator
31. avg 2007
1.697
0
36
Praviš Cifra, da je programček
zmaga.gif
liga !
Jaz se grem zdaj malo poigrat z njim, dokler se mi hrana malo "vleže" .
wink-1.gif

A misliš, da bi bile puščice v spodnjem kotu videti lepše, če bi bile oranžne ?

EDIT: sem mislil, da bi se puščice drugače pobarvale, ampak v mapah nisem nikjer zasledil .jpeg ali .bmp datotek. Ahh .. naj bo tako kot je ...

mitfif

Zelenc'
25. jan 2008
24
0
1
Barve lahko spreminjaš poljubno s programom Sygic Colors!!

LP

Priponke

• 259320-SygicColors_121.rar
    221,3 KB · Ogledi: 324

HITMAN

gps navigator
31. avg 2007
1.697
0
36
Ja, sem našel zadevo ... se mi zdi da je celo v tej temi nekje prilepljen link: Sygic Color 123

leni

gps navigator
17. avg 2007
1.549
0
36
S46.2296732 V14.5190865
www.sajko.com
Ja meni je tudi bomba zaenkrat, tudi tam v dodatno imaš za vse države te omejitve in razno in kdaj morajo bit gor zimske gume, zanimivo ja, karte so pač take kot ostale ne garmin naprave, opazil pa sem tudi to da mi zadev teče izredno tekoče kar za druge navigacije ne morem trditi, mi zadaj navadno laufa še kaka aplikacija ki mi navadno upočasni zadevo.

HITMAN

gps navigator
31. avg 2007
1.697
0
36
Iz POI Plaza sem stegnil .zip fajl za radarje SLO in AUT.
Datoteke shranil kot zmeraj pri Sygicu ... .upi v folder od države za katero so radarji, .bmp pa v folder icons. Problem je v tem, da mi jih na karti ne pokaže !
confused-1.gif

Od Šentilja do Graza, ter do Celovca je kar nekaj radarjev na AC , ampak jih ne prikaže.

Sem najprej posumil, da bi bilo z ikonami kaj narobe (.bmp) ampak ne ... ko hočem naredit lastno POI točko mi pa te ikone pokaže med ikonami, kjer bi jih lahko izbiral za lastno POI točko !

Govorim seveda o Sygic v7.50.229. A je kdo probal in ima morda isti problem ?
Dodal bi še to, da sem najprej pogledal v nastavitve prikaži/skrij, ampak mi tam teh ikon oz. možnost za prikaz sploh ne ponudi teh radarjev .

pilatus

Zelenc'
29. nov 2007
22
0
1
Lep pozdrav.

Še jaz bi vas prosil za pomoč. Imam težavo z povezavo GPS sprejemnika v programu Sygic Drive 7.50.229. Da opišem mojo situacijo. Imam dlančnik Qtek 9090 s katerim sem zelo zadovoljen, vendar sem se pred približno dvema mesecema odločil in nadgradil operacijski sistem z Windows Mobile 6. Pred tem sem imel na dlančniku WM 2003 SE, in instalirane za navigacijo Garmin, Maporamo in TomTom-a. Po nadgradnji sem se predvsem zaradi kart odločil in instaliral samo Garmin XT, ki mi normalno deluje. Po branju vaših postov in predstavitvi programa Sygic Drive 7.50.229 in iskušenj, ki sem jih imel z Maporamo sem se odločil, da bi ponovno poskusil vendar z novejšio verzijo.
Tu pa so se pojavile težave, prvo sem rešil s pomočjo Rusov, drugo glede karte s pomočjo s tega foruma ghlede velikosti in izvosom s pomočjo drugega foruma , ostala pa mi je nerešljiva uganka, zakaj mi ne prepozna GPS sprejemnika (Garmin 10). V programu Garmin XT mi sprejemnik normalno deluje. V Sygic Drive 7.50.229 pa mi skenira vse COM porte vendar sprejemnika ne najde. Prosim za kakršne koli namige ali rešitve mojega problema.

Hvala

leni

gps navigator
17. avg 2007
1.549
0
36
S46.2296732 V14.5190865
www.sajko.com
Damnes sem bil malce razočaran nad hitrostjo preračunavanja poti... ni hotel preračunati fuul dolgo potem pa mi je stalno težil naj se vrnem dokler nisem bil že skoraj na cilju... tole navigiranje pa očitno niso najbolj pod drobnogled vzeli.

HITMAN

gps navigator
31. avg 2007
1.697
0
36
No po vseh prebiranjih po raznoraznih forumih (nemških) sem prišel do zaključka, da POI točke, ki so narejene za starejše verzije ne delujejo na novi verziji.

Po treh urah prebiranja in študiranja mi je zadevo uspelo zrihtat. Jutri samo uredim še ikone v kolikor bo šlo.

Drago

gps navigator
20. jul 2007
2.833
10
38
Stara Bučka
Tole mu tudi jaz zamerim. Najprej sem mislil, da je kriv moj stari Qtek in WM 6, ko pa sem instaliral še na Trinityja, sem ugotovil, da je kar program kriv. Podobno se je obnašal GXT v prejšnji verziji, čeprav je Sygic vseeno hitrejši.

HITMAN

gps navigator
31. avg 2007
1.697
0
36
Hmmm zanimivo Drago . Škoda da nisi prej odgovoril na moje vprašanje, se sploh s tem nebi ubadal, sedaj ko pa mi jih je uspelo uvozit pa mi ne da miru.
Zdaj sem naložil še ikone, ampak mi je začelo program ven metat.
Ko kliknem Išči na karti me ven vrže, prav tako ko izberem upravljaj z POI točkami. Na spisku so radarji, ampak zraven ni ikon.
bonk.gif

Zdaj glede na to, kar ugotavlja Leni v prejšnjem postu, se sprašujem če je sploh vredno časa se ubadati z tem ?
confused-1.gif

01481

cifra
15. maj 2007
5.306
0
36
68
Ljubljana
Sam sem imel podobno kolobocijo, skeniram in nič, kolnem kot Mađar a ne pomaga. Šele po 2 pivu se mi je posvetilo, da sploh bluetootha nisem vklopil, kako naj se pa potem poveže in če tebi v danem trenutku dela na XT, 15 sekund kasneje pa ne v Maporami, potem lahko probaš še ročno nastaviti com porte. Mogoče naredi reset GPS naprave. Lahko pa da je tudi program, ko si ga peljal domov utrpel kakšne poškodbe in je tam okvarjen. Pač kakšnih posebnih toplih vod ni. Ljudje ponavadi ne uspejo spariti dlančnika in gps, to jih najbolj zafrkava, a ko to prebrodijo, potem je vse naprej lahko, če so sredstva prava. Torej od A-Ž še enkrat preveri (modri zob, imaš nove karte (drugače ven meče ob nastavitvah) kakšno imaš hitrost baudrate (4800), hardwerski com port gps ...), če pa še potem ne, pa zamenjaj cel program in jovo na novo. Da nimaš kakšnega proxya vmes ali gps gate?

In poročaj,
zmaga.gif
joke