[NAVIGACIJA] Maporama 2008

Odyssey

Pripravnik
9. okt 2007
756
3
18
Izbereš manual activation, potem pa vneseš serijsko (poljubno). Za program si itak plačal.
smile-1.gif

x5x

600.registrirani uporabnik
22. avg 2007
2.662
9
38
Ljubljana- okolica
Na hitro se mi kar dopade. všeč mi je drsnik za približevanje. moram "kupiti" se karte pa kakšno glasovno vodenje.
lp x5x

01481

cifra
15. maj 2007
5.306
0
36
68
Ljubljana
Tudi sami bi ga radi imeli. Mogoče nam bo kaj uspelo, do takrat pa iskati po internetu, ker če je slo prevod, potem me čudi, da tudi glasovnega vodenja ni.

x5x

600.registrirani uporabnik
22. avg 2007
2.662
9
38
Ljubljana- okolica
zdajle sem prišel s poti. Maporama je začel kar dobro, potem sem želel preveriti kako je s hitrostjo oz. ko zapeljem drugam kot je načrtovano.
prvič mi je preračunal. drugič in tretjič je bil pa tiho. je mogoče v nastavitvah problem ker se še nisem igral?

HITMAN

gps navigator
31. avg 2007
1.697
0
36
Zanimivo glede vodenja, da ni SLO Voice ...
Mislim, da se Tanja ne bi mogla uporabit, probal nisem.
Ampak po končnicah sodeč predvidevam, saj Maporama ima v Voice mapi končnice .pak , kar pa do sedaj ni imel noben program.
Morda pa obstaja, ampak pač ni v tem paketu. Praktično in teoretično bi to moralo biti tako kot si rekel cifra. Če je program poslovenjen potem bi zraven pasal še voice, ampak ....
Morda se pa kje kaj najde.

lep pozdrav

01481

cifra
15. maj 2007
5.306
0
36
68
Ljubljana
Že brskam urico, dve in slabo kaže. Na uradni strani nič, pri piratih tudi ne, nekateri še vedno reklamirajo 2006 serijo.
hysterical-1.gif

leni

gps navigator
17. avg 2007
1.549
0
36
S46.2296732 V14.5190865
www.sajko.com
Treba je samo pogruntat z čim odpreti tiste .pak datoteke, sumim da zato ni slovenskega govora, ker so mogoče šli kaj v koorporacijo z Igo Mio ojni pa uradno nimajo slovenskega vodenja. Slovensko vodenje je namreč moje delo in ga morda zato niso vključili, ker nisem delal po njihovih navodilih, ker so zakompliciral sto na uro in potem mogoče raje niso delali ker ne vejao kaj kakšen ukaz pomeni.
Torej sedaj je potrebno pogruntat z čim odpreti .pak

Prvi vtis sem bil full zadovoljen čeprav so ceste malenkost kockaste, niso tako lepe kot pri Igo, ampak to preživiš, presenečen sem bil ker je moja hiša na pravem mestu kar pri garminu NI. Kasneje sem malce debelo pogledal, namreč nima možnosti najkrajše poti (oziroma še nisem tega našel), in pa ko je preračunaval ni nič povedal je samo novo cesto označil, ni obdržal osvetlitve zato se mi je tudi ugasnilo vse skupaj po kratkem času in ko sem spet vklopil je bil aparat zamrznjen. Moram priznati da se nisem prav nič igral z nastavitvami zato vse te minuse pišem z rezervo.
Je pa tako da prav enostaven za inštalacijo za enga starga ata ravno ni, z tem imam v mislih inštalacijo kart, ker je potrebno vpisovati v mlm fajl katere karte so noter.
Zdej se bom malo poigral popoldan pa še enkrat sprobat pa potem več info.

leni

gps navigator
17. avg 2007
1.549
0
36
S46.2296732 V14.5190865
www.sajko.com
Ja glajenje robov sicer malček popravi cesto ampak .. ma dobr je. Me pa zanima ali samo v predogledu ne dela pametno povečevanje al sploh ne dela, ker ravno to mi je full všeč da imam lahko karto bolj na daleč da vidim malo okolico oziroma kraje v okolici ko pa je križišče pa da mi ga približa, ampak tukaj to ne gre. No vsaj pod simulacijo ne.

oksy

Zelenc'
28. nov 2007
9
0
1
Mene pa zanima če se da navedena zadeva inštalirat na telefon oz. dlančnik sam namreč upoblam ASUS P535 kater ima ugrajen GPS sprejemnik, zanima me še kaj bi rabil da to namestim in kje bi zadevo poiskan na netu, če pa ma dko zadevo že dol potegnjeno naj zazipa in mi pošlje na mail, ker bi rad sprobal, če ma res karte iste kot Garmin bo zadeva zelo dobra.

I

Izbrisan uporabnik #488

leni: v eni temi si pisal da ima Maporama boljše karte kot Garmin (torej bolje kot AR 1.80 ali City Navigator 2008 Europe).

smile-1.gif

Kako je s tem? Na zaslonu piše Navteq, eni pa pravite da so teleatlasove.
Jaz bi špekuliral, da gre za Monolit/Navteq karto...

01481

cifra
15. maj 2007
5.306
0
36
68
Ljubljana
Kraj na Gorenjskem. Pristava/Tržič. Ulica in hišna številka. Samo Maporama je najdla in bila natančna. Garmin samo mesto, enako I-Go, TT pa nisem niti probal, ker itak nima kakšnih pretiranih kart, še.

HITMAN

gps navigator
31. avg 2007
1.697
0
36
Danes ko sem zadevo naložil, sem ugotovil, da sem ga pred kakšnim mesecem že nalagal oz. takrat ko je prišel v prodajalne.
danes sem se malo poglobil v sam program, kako se kaj načrtuje, kje se kaj nastavlja ... itd.

Ker mi je TT bil na žačetku takoj všeč mi je tudi ta programček zelo simpatičen, prav zaradi velikih ikon in zeloooo podobnega menija kot ga ima TT.
Ta program je clon od TTma. Sem zadovoljen na prvi pogled, kako se bo pa obnesel na cesti bomo pa še videli. Morda ga popoldan celo sprobam.

Edino kar me moti je to, da se ugasne osvetlitev. Morda ko bo v vozilu priključen da se ne bo ugašal ...

A kdo ve, kako dodati POI fajle v ta program ?

Hvala in ajde ....

01481

cifra
15. maj 2007
5.306
0
36
68
Ljubljana
Zaenkrat sem zelo zadovoljen, saj je karta pol vodenja in ta ima dobro. Našel sem tudi napako. Če hočeš iti preko Metlike na Plitvice, potem vedno pelje čez Zagreb, ker po Metliki nimajo še cest.
wink-1.gif

Osvetlitev pa
grims-1.gif

130987-osvetlitev.jpg

Priponke

• 130987-osvetlitev.jpg
    130987-osvetlitev.jpg
    17,7 KB · Ogledi: 275

HITMAN

gps navigator
31. avg 2007
1.697
0
36
Še tole ....
Spomnim se, da je nekdo v temi Garmin XT omenjal, da mu zadeva javi na kateri strani ceste se nahaja njegov cilj in da je to zelo dobrodošlo.
DA, tudi Maporama ima to funkcijo. Če vpišeš ulico z hišno številko, ti nekaj metrov pred ciljem pove; "vaš cilj se nahaja na levi".

Tile navi programi nastajajo kot gobe po dežju.
Človek sploh ne ve, kaj naj uporablja .... je pa res, da je prioriteta na dlančniku sedaj Navigon, Mio pa počasi zapušča moj dlančnik .... Maporama je zasedla njegovo mesto. No, vsaj dokler dejansko ga ne stestiram na cesti, da vidim, kako in kaj .... mi pa je všeč, da so velike ikone, dobro vidne in še marsikaj.

HITMAN

gps navigator
31. avg 2007
1.697
0
36
Hvala cifra za namig, ampak imam občutek, da je to določeno že kot privzeto in sem kasneje prestavil na zgornjo pozicijo. No zdaj preveril takoj ....sporočim.