Dodatno pojasnilo. Eno leto uporabljam na N95 GXT v 4.10.20s60.9 (pač nisem upgrejdal bom pa poizkusil v kratkem na zadnji verziji). Dela BP. Baterija z izključenim GPS in zaprto aplikacijo mi zdrži 2-4 dni. Ko je vključen GPS mi baterijo skuri v 3-4 urah neodvisno od tega, da je aplikacija zaprta. Očitno je GPS aktiven. Na oko ocenjujem da je enaka poraba, ko uporabljam GTX.
Zato obvezno preden zaprem aplikacijo GXT, izključim (onemogočim) notranji GPS.
Sicer pa je situacija npr. na NUVI 660, ki ga uporabljam več, podobna. Baterija zdrži brez napajanja 3-5 ur pa je fizično zadeva vsaj enkrat večja. Ko potujem je uporaba lahko resna zadeva in brez možnosti napajanja je lahko zelo zoprna . Imaš navigacijo, telefon, ali pa si naenkrat gol in bos...
P.S. Sem pa povprašal mal tud na Mobitelu glede N95 in te problematike, pa so priznali, da je lahko nekaj na tem, kaj več pa tud niso vedel.
Zato obvezno preden zaprem aplikacijo GXT, izključim (onemogočim) notranji GPS.
Sicer pa je situacija npr. na NUVI 660, ki ga uporabljam več, podobna. Baterija zdrži brez napajanja 3-5 ur pa je fizično zadeva vsaj enkrat večja. Ko potujem je uporaba lahko resna zadeva in brez možnosti napajanja je lahko zelo zoprna . Imaš navigacijo, telefon, ali pa si naenkrat gol in bos...
P.S. Sem pa povprašal mal tud na Mobitelu glede N95 in te problematike, pa so priznali, da je lahko nekaj na tem, kaj več pa tud niso vedel.