[NAVIGACIJA] GARMIN XT za SYMBIAN 1.del

Jernej

Fizikalc
18. avg 2007
7.124
0
36

A ni, ko je enkrat inštaliran, delo z Mobile XT-jem enako delu z Nuvijem? (nisem povsem prepričan...)

Pač greš v Garmin folder in pobrišeš *.img datoteko z zemljevidi in jo nadomestiš z novo.

bojch

Pripravnik
4. okt 2008
67
0
6
Lep pozdrav!
Sem novi uporabnik strani strani alter.si. Po res temeljitem pregledu foruma ostaja moja radovednost še vedno nepotešana. Zanima me , kakšna je razlika med Worltwide Autoroute DEM Basemap katera je velika 101 Mb in ono, ki jo dobiš na Garminovi strani, ki je 10 Mb velika. Na N95 sem poizkusil obe in tudi delata obe, se mi zdi, da DEM celo hitreje in tudi bolj bogata je. Sicer je to normalno, če je pa toliko večja. Prosil bi, da mi nekdo razloži, kaj vse nudi in ali se jo izplača imet na 95-ki.
Mimogrede Gamero , Jernejima prav. Sam samo menjujem *.img datoteke in njih sw.

Primus

Fizikalc
23. avg 2007
1.721
84
48
Osrednje Slovenska
1drv.ms
Na tem forumu si morda res nov, Google pa menda poznaš? In če tam za iskanje vpišeš "Worldwide Autoroute DEM Basemap", dobiš že v prvi vrstici povezavo na TOLE , kjer med drugim piše še: DEM stands for Digital Elevation Model, this means it shows on the Worldmap also the Elevation worldwide. Enostavno, a ne?

Gamero

Majstr
13. avg 2007
5.079
137
63
okolica mesta
To že vem, da ima Jernej prav
wink-1.gif

bojch

Pripravnik
4. okt 2008
67
0
6
Primus , sem uporabil Google, tudi to temo prečital in je res enostavno. Toda očitno nisi razumel, ali nisi dobro prečital mojega posta. Mene zanima razlika, kar pa po tvojem postu sodeč očitno ne veš. Če bi vedel sigurno nebi napisal tega kar si. Še to, da ti povem, prvo grem na Google, šele potem sprašujem. Sprašujem tudi ali se splača dat ta *.img na telefon ali ne. Predvsem me pa zanima iz prakse, kako se to obnese, oziroma razlika, med obema. Mislim pa, da nisem zgrešil podforuma, ker sprašujem za Symbian.

brainstorm

Pripravnik
15. nov 2008
160
0
16
Kaj pa pravi 3-D pogled oz. 3D zgradbe in prikaz pravega voznega pasu “lane assist" delujejo s tem programom, ker če ja, potem raje kupim mobilni telefon in naložim ta software gor, kot pa da kupujem garmin nuvi 765t, ki ima te 2 nove funkcije?

EvilPower

Zelenc'
6. avg 2007
4
0
1
Lep pozdrav!
Jaz sem po inštalaciji "Garmin Mobile XT for Symbian S60 3rd Edition, Ver. 5.00.10" na E71 opazil da mi je začela zelo hitro praznit baterijo. Zato sem z Nokia Energy Profiler preveril in mi telefon kuri med 0.12 in 0.25W (prav lepa step funkcija je) v stanju pripravljenosti brez pognanih aplikacij (Drugače je normalno 0.01-0.03W). Torej telefon brez da bi ga uporabljal skuri nekje pol baterije v enem dnevu!
Skratka po inštalaciji novega XT, mi telefon pokuri 10x več energije, pa čeprav XT ni v pogonu. Ko sem nazaj inštaleral 4.20.20 se je poraba pri nepognani aplikaciji vrnila na normalne vrednosti.
Je še kdo opazil kaj podobnega?
Sem poiskušal najti service ki bi laufal v ozadju, a mi med tistimi 100 nativnimi procesi symbiana to ni uspelo.

LP,
Evil

HEPAN

Majstr
5. sep 2007
2.889
155
63
tudi meni se zdi da nekaj ni OK...baterija se sprazni prehitro, imam pa e66,

siccer nisem sprobaval pred namestitvijo garmina v5.xxx koliko elektrike zere ampak se mi sedaj, prakticno z izredno malo uporabo baterija prazni precej hitro 2 dni max....

imam pa vprasanje zate....ko bos odinstalitral mi povej ce se je poraba kaj znizala, ker je to malenkot prehudo...

bojch

Pripravnik
4. okt 2008
67
0
6
EvilPower, saj ima Nokija polek ikonc pikico, če je kateri proces aktiven. Sem tudi sam preveril, pa mi odčitava iste vrednosti kot tebi. Sicer je tel. N59, ampak u idlu sta tu nekje. One vrednosti za idle, se mi zdijo dosti premale. Ko sem posodobil na 5.00.10, se telefon ni nič prej izpraznil, kot s 5.00.00.

EvilPower

Zelenc'
6. avg 2007
4
0
1
Torej meni nekako telefon zdrzi 5dni (bt in wlan sta praktično izklopljena, procesov ki bi jih puščal v ozadju ni). Ko sem pa samo posodobil garmina iz 4.20.20 na 5.0.10 je pa po enem dnevu bil napol prazen. Govoril sem pa o procesih, ki so aktivni v ozadju. Te niso nikjer označeni (priporočam recimo uporabo YTask-a za pregled). In GarminXT ima nek proces, ki kljub nepognani aplikaciji teče v ozadju (Zato tudi ob deinštalaciji napiše, da je nekaj odprto in da mora prej zapret). Razlika med porabo energije pri tem, da ni pognana nobena aplikacija (če držiš Home gumb se tam ne prikaže nič drugega) razen energy profiler je taka kot sem zgoraj napisal (seveda ko se ugasne tudi zaslon).
Inštalirajte si Energy profiler, pa poglejte sami, potem pa samo odinštalirajte XT 5.x pa poglejte še enkrat.

http://www.forum.nokia.com/main/resources/user_experience/power_management/nokia_energy_profiler/

LP,
Evil

HEPAN

Majstr
5. sep 2007
2.889
155
63
tako ze imam prve informacije....sedaj je 70 %porabe bilo okrog 0,05, kar je obcutno manj kot prej...mislim da je garmin resnicno pozresen...za 100 % rezultate pa bo cakanje do jutri dovolj...ker sedaj mi je telefon zdrzal ravno 2 dni brez pretirane uporabe...

HEPAN

Majstr
5. sep 2007
2.889
155
63
tako minila je ena ura
statistika kaze naslednje:
90%:0,08
75%:0,06
50%:0,04
25%:0,03
10%:0,02

max:0,73
min:0,02

vmes sem imel klic pa nic druga. POraba se je znizala v povprecju vsaj za 10x. sedaj pa naj mi nekdo razlozi kako je to mozno oziroma kako to preprecit...

firmware je zadnji, garmin xt pa je bil 5.nekaj

Jodlar

Pripravnik
20. jul 2007
749
3
18
Nokia N95 8GB, fw 20.0.016, Garmin Mobile XT 5.00.10s60.9, test 3h, nič drugih programov, nič pogovorov
osvetlitev po def., ohranjevalnik Largetime:
................................Onemogočen notrenji GPS
......................................1h meritev
Max 0,71...........................0,56
90% 0,09..........................0,09
75% 0,07..........................0,07
50% 0,06..........................0,06
25% 0,04..........................0,04
10% 0,04..........................0,04
Min 0,02............................0,02

Edit: Meritev z onemogočenim notranjim GPS-om pri meni ne zmanjša porabe!

Nazadnje urejeno:

senator

Pripravnik
15. apr 2008
75
0
6
slo
Že precej nazaj sem uvedel prakso pri mojem N95, da preden zaprem aplikacijo Garmin XT ročno onemogočim notranji GPS . Ta namreč ostane enostavno vključen in veselo kuri baterijo (aplikacija ni požrešna, požrešen je vgrajeni GPS), pa še na telefonu ne vidiš njegovega statusa!

Fedor

TTX Allenatore
5. okt 2007
805
0
16
pri meni se je z garminom baterija spraznila še pred koncem dneva......po deinštalaciji mi zdrži 2,5 do 3 dni......

EvilPower

Zelenc'
6. avg 2007
4
0
1
Torej lahko zaključimo, da XT 4.20.20 ob izhodu za sabo lepo pospravi in izključi GPS sprejemnik, medtem ko ga 5.0.10 ne?

LP,
Evil

Gamero

Majstr
13. avg 2007
5.079
137
63
okolica mesta
Sam imam tudi ta aparat(e71) in sem tudi opazil da se pri garmin 5 hitreje prazni baterija. Pa imaš 3G omrežje stalno vklopljeno?

Nekaj sem še pisal pod temo mobilna telefonija, (pod nokia e71) o tej porabi baterije.

lp