Napihljivi kajak

primozf

Zelenc'
30. mar 2010
10
0
1
Citat:
Uporabnik tesfalar pravi:

Pelji se enkrat v poštenem napihljivem, da ne boš čez eno leto preklinjal, zakaj se nisi stegnil še za dodatnih 200€.

Jaz iščem odgovor na ravno to vprašanje. Kaj je tista meja, da mi ne bo čez eno leto žal, po drugi strani pa da ne dam zdaj 1,5K evrov za nekaj, česar ne bom nikoli potreboval. Vem pa seveda nič o tem
smile-1.gif

mistique

Guru
16. jun 2009
13.778
1.595
113
Emona / Carnium
Kajake bi lahko ločili na tiste, ki so za daljše razdalje na relativno mirnih (jezera, morje, reke) vodah. Ti kajaki so praviloma daljši in bolj sloki. Nekateri imajo tudi krmilo.
Tiste za bolj nemirne vode, ki so krajši in širši. Imajo nekoliko višje bočne linije. Oblika je bolj podobna ozkemu raftu oz. kanuju kot klasičnemu kajaku.
Potem pa so še takšni kajaki, ki imajo malo skupnih kvalitet s kajaki iz prvih dveh skupin vendar so cenovno bolj dostopni.

Nisem še poskusil, vendar se mi zdi tole poceni alternativa kajaku za v morje (nekajkrat na leto).

Je pa napihljiv kajak nepotopljiv (dokler ne narediš luknje, kjer je prej ni bilo). Tako, da lahko za v mirno vodo rečeš, da si kupil kajak in rešilni "jopič" v enem
grin1.gif

Guinness

Guru
2. jul 2008
4.079
2.849
113
Točno to me zanima, ali bom z nakupom kajaka za 200 eur brcnil mimo in ga z gnusom vrgel v prvo grmovje, ali bo za občasno veslanje ob obali ok?

mistique

Guru
16. jun 2009
13.778
1.595
113
Emona / Carnium
Jaz bi si sposodil najbolj allround kajak in bi šel v vodo probat. Recimo: SeaEagle 330. Pokliči in fprašaj, če je izvedljivo. Kajak je sicer over budget, ampak, na suho se boš precej težko odločil in lahko se zgodi, da tudi napačno. Zato je bil nekaj komentarjev višje zelo dober nasvet, da pojdi probat.

ggg

Fizikalc
8. avg 2007
5.698
4
38
Citat:
Uporabnik Guinness pravi:
Točno to me zanima, ali bom z nakupom kajaka za 200 eur brcnil mimo in ga z gnusom vrgel v prvo grmovje, ali bo za občasno veslanje ob obali ok?

Vozil si Gumotexovega oz. Innovinega Helios 2, nov okoli 550eur

Nafukovací kajaky

http://www.innovakayak.com/sto...;product=437577

Jaz bom svoega verjetno prodal, ker grem na plastiko ali nekaj bolj sportnega. Tale je za mirno krizarjenje oz. spuste po brzicah, po enem krogu v bohinju ti pa roke odpadejo. Isto kot bi vozil maraton franjo s spuscenimi gumami na DH kolesu. Je pa 400, 500 eur min za taksen sport, ker vse ostalo bos flikal dnevno. Razen ce bos vozil gajbe piva in pil 100m od obale namesto veslal.

sad

Guru
24. avg 2007
21.046
9.689
113
V Lidlu boš imel sedaj napihljiv kajak za 40 EUR. Za probat se po moje splača s tem začet. Če ti bo zadeva zanimiva ga potem prodaš za 20 EUR naprej in kupiš boljšega. Katerega? Boš takrat že bolje vedel zaradi izkušenj s tem Lidlovim...

jetamp

Fizikalc
5. sep 2007
3.532
68
48
Kranj
Ob 8:01 zadnji. Malo sem pogledal po vozičkih in preštel kajake in čolne in so zgleda dobili vsakih po štiri.
crazy1.gif
Edino, če jim kasneje še kaj dostavijo.

sparkyboy

Pripravnik
1. nov 2008
549
0
16
Po sliki sodeč tale kajak ni bohve kaj. Sedeži so za daljše vedlanje čisto neuporabni, ker so mehki, napihljivi. Ni to, to.

ggg

Fizikalc
8. avg 2007
5.698
4
38
Citat:
Matr, to bi pa mogoče blo za probat, dejte javit če bojo še kej dobil prosim.

emm, al pa ce das meni teh 40 eur, bos imel najbrz bolj cisto vest, ker si bom placal poloznico za internet. Se eno konkretno veslo za kajak je drazje kot tale naphiljiva nesreca.

Guinness

Guru
2. jul 2008
4.079
2.849
113
Citat:
Uporabnik ggg pravi:
Citat:

emm, al pa ce das meni teh 40 eur, bos imel najbrz bolj cisto vest, ker si bom placal poloznico za internet. Se eno konkretno veslo za kajak je drazje kot tale naphiljiva nesreca.

Nč čudnga da nikol ne daš za pivo, če te za internet tok lupjo
evil.gif

sad

Guru
24. avg 2007
21.046
9.689
113
Citat:
Uporabnik ggg pravi:
Citat:

Kaj sem napisal gor? Pač, se odločiš, da bi se šel malo kajaka in kaj ti narediš? Greš v trgovino in kupiš profi verzijo za jurčka? In veslom za 100 EUR? Bemu, ste pametni vsi po vrsti.
Kupiš to sranje za 40 EUR: EJ 40 EUR, pol rezervoarja bencina in se malo poigraš za mesec, dva. Vidiš, če ti zadeva ustreza, ga fuk.neš v koš za smeti (ali pa prodaš za 20 EUR) in greš po takega kot ti ustreza (vmes si s tem točno videl, kaj rabiš in boš kupil pravo zadevo). Če ti ne ustreza slediš prejšnjemu nasvetu in greš dalje na smučanje. Bolje fuk.nit proč 40 EUR, kot pa 500 EUR, kaj meniš? Hvala kur.cu za Hofer, da lahko te zadeve probaš. Morda zna pa bit, da bo celo zadeva mu čisto ustrezala za tisto enkrat na mesec, ko jo bo rabil in bo prišparal 500 EUR.

Sam sem recimo v Hoferju nabavil eno zadevo za 70 EUR, drugje so bile cene okrog 300 EUR. Sem jo nabavil zgolj za testiranje, pa sedaj že drugo leto odlično opravlja svoje delo in je ne mislim menjat.

Epodjetnik

Pripravnik
15. avg 2007
58
0
6
V info.
Hofer jim ima od danes v akcij. Cena 39 eur. Sem ga šel zjutraj iskati, pa so jih imeli še enih 10 kom.

Guinness

Guru
2. jul 2008
4.079
2.849
113
Hehe, sem bil tam okoli 11 in ni bilo niti enega več.
Kakšen pa je, si kaj sestavil? A ima tlačilko za zrak zraven? Kaj od opreme dobiš?

Nazadnje urejeno:

Pakul

Fizikalc
18. sep 2007
3.306
46
48
Včeraj popoldne sem bil v Hofru na Viru (pri domžalah) in sem jih še videl.