Napihljivi kajak

Sorbus

Zelenc'
5. jul 2012
3
0
1
Rešilni jopiče je seveda logična stvar. Opazil sem, da je cena kajakov, o katerih se pogovarjamo, občutno cenejša na e-bayu (tudi do 150 EUR). Ima kdo izkušnje z nakupi tam?

22. jul 2007
13.440
1.679
113
124
klik to je prava pumpa za take stvari
zmaga.gif

19. jul 2007
2.843
1.566
113
Vsem, ki gledate te napihljive kajake, to je na nivoju napihljive blazine, vsak veter, vsak tok te nese kamorkoli, če hočeš kam priti ne moreš ker je enostaven prepočasen.

Prava zabava se začne pri touring kajakih (je res da je malo dražje, ampak če ti je to vsaj malo v veselje ti ne bo žal denarja).

Trdna klasika Prijon (~ 1300 €)
prijon.jpg

še boljše pa sestavljiva legenda - zložljiv kajak (~ 1350 €)
wayland.png

Tukaj pa si lahko suveren na morju ali pa narediš daljšo turo po jezerih, rekah, mogoče daš še jadro gor in imaš mini jadrnico.

Guinness

Guru
2. jul 2008
4.079
2.849
113
To je vse super in lepo, ampak za mene npr. ki se nameravam 10x - 20x na leto mal zapeljat po morju, bohinju,... je pa napihljiva zadeva super. Pač se zloži da v avto in to je to.

19. jul 2007
2.843
1.566
113
Citat:
Uporabnik Guinness pravi:
To je vse super in lepo, ampak za mene npr. ki se nameravam 10x - 20x na leto mal zapeljat po morju, bohinju,... je pa napihljiva zadeva super. Pač se zloži da v avto in to je to.

Zložljiv kajak daš tud v avto, če se pa res zapelješ 20 × na leto bi pa že opazil razliko med "kajakom" in kajakom
če pa otroc čofotajo mal po morju 7 dni 20 metrov od obale pa je napihljiv kajak dovolj, se strinjam

Guinness

Guru
2. jul 2008
4.079
2.849
113
Se strinjam, gre se pač zato da je to bolj za mularijo, da malo plujemo ob obali in se mečeta dol iz čolna. Če me pa resno zagrabi si bom pa že kupil kaj bolj konkretnega
nahrung002.gif

ggg

Fizikalc
8. avg 2007
5.698
4
38
Se dobro, da si ti taksen racunalniski molj. Vkolikor bi bil bolj dedca in v naravi prezivel vsaj kaksen dan skupaj s prenocevanjem bi razlikoval kje so prednosti in slabosti napihljivega kajaka.

Tukaj pise nekaj o moji napihljivi igracki

Used for search and rescue by the Canadian Ranger Kayak Patrol on the west coast of Vancouver Island, the Helios is both versatile and rugged. A Helios won the predicted log section of the '97 San Juan Challenge, averaging 3 knots over the 40-mile course in winds gusting to 45 knots. The Helios was chosen for a Readers Choice Award from Sea Kayaker magazine in the inflatable kayak category — twice. The award was based on the results of a reader survey taken every three years, and the Helios won both in 2005 and 2008 — a six-year run.

o.k. trije vozli povprecne hitrosti so pac nekaj s cemer se ni za hvaliti ampak v kontekstu stabilnost v vetru s sunki do 83kmh in temu primernimi valovi je nekaj cisto drugega.

Sorbus

Zelenc'
5. jul 2012
3
0
1
Debate kar ni in ni konca. Jaz sem se danes odločil in naročil tole. Če komu kaj koristi informacija, se na eBay-u dobi veliko ceneje. Jaz sem za 460 EUR dobil kajak+ 2x alu vesla in pumpo, medtem ko je samo kajak v Sloveniji 500+

Zdaj pa upam, da pošiljka pride čimprej in ga stestiram v Bohinju.

primozf

Zelenc'
30. mar 2010
10
0
1

Tudi jaz sem kupil tega . Zelo zadovoljen. Nimam sicer nobenih izkušenj, ampak je precej hitrejši od rentanega sit on top kajaka. Ko je napihnjen, je kompakten, se ne prelomi na sredini, ko ga dvigneš. Vesla in sedeži so bolj tako-tako. Za ta denar sem pozitivno presenečen.

Raven

Voodoo
25. jul 2007
749
0
16
42
KSZ

pa se da s temi kajaki (recimo temle, ki je ravno na zalogi - rabim še danes
smile-1.gif
), voziti po kakih brzicah? Ne misim zdej "rafting brzic", ampak tko, malo brzeča rečica rečno temu - če malo v kakšno skalo zadaneš, da se ne preluknja glih na prvi..?

airsofter212

Zelenc'
19. jul 2013
1
0
1
Povej mi, če bi imel tale kajak. V lidlu je akcija iz 140€ na 40€.
467716-post_slo.gif

1819311-1.jpg

Priponke

• 1819311-1.jpg
    1819311-1.jpg
    250,5 KB · Ogledi: 781

markoman

Fizikalc
19. avg 2007
2.574
17
38
še ena pozitivna izkušnja s pathfinderjem z linkov. sem imel seayak, trdnega iz fiberglasa (ne tisti klasični roto trda in težka plastika), je šibal ful, ampak pathfinder me je presenetil. jaz plus maladva, skupaj 170 kg, smo se lepo peljali. sam pa sem komot delal po 15 km na dan (po gps). čisto umirjena vožnja gre nekje 12 minut na kilometer ... edino pumpo sem kupil tisto intexovo double action, napumpan je v 5 minutah al pa še manj. in je res čvrst, dobro ploven, smer pa drži tudi brez priloženih smernikov, ki pridejo v utore na dnu. vredno vseh 200 evrov in še malo.

markoman

Fizikalc
19. avg 2007
2.574
17
38
ni dober. kupil kolega, na eni strani se preveč napihne, na drugi premalo, precej je širok, tak da če nisi dvometraš, boš težko veslal, ker ima preširoke boke. jaz ne bi ... škoda denarja.

girisan

Pripravnik
3. sep 2007
525
18
18
Nekaj centimetrov mi manjka do dveh metrov... Me bolj skrbi, da ne bom imel prostora na noge...
smile-1.gif

Katerega Pathfinderja imaš ti?

MiranR

Pripravnik
3. sep 2007
225
4
18
Murska Sobota
Citat:
Uporabnik markoman pravi: ni dober. kupil kolega, na eni strani se preveč napihne, na drugi premalo, precej je širok, tak da če nisi dvometraš, boš težko veslal, ker ima preširoke boke. jaz ne bi ... škoda denarja.

Ta intex ima tudi zelo mali pritisk v tubah (0,069 bar ali 1 psi). Kar pomeni da se lahko zvija ali upogiba. Kajaki Gumotex imajo ta pritisk kar 3 x večji (0,02 bar ali 3 psi). Je pa res, da tudi stanejo 3 x več
grin1.gif
.

girisan

Pripravnik
3. sep 2007
525
18
18
Citat:
Uporabnik markoman pravi:
ni dober. kupil kolega, na eni strani se preveč napihne, na drugi premalo, precej je širok, tak da če nisi dvometraš, boš težko veslal, ker ima preširoke boke. jaz ne bi ... škoda denarja.

Sem ga nabavil za probo... Uspesno prestal dve rundi po Blejskem jezeru, sedaj se pa z njim vozimo po morju...

Moram priznati, da sem kar navdusen (zaenkrat)... Vanj se zbaseva dva odrasla + dva otroka (mala) in normalno picimo... Ujeli so nas tudi ze malce vecji valovi pa ni bilo problema...

Vesla so res malce boga, me je pa navdusila pumpa... izgleda kot da z njo ne mores napihniti rokavckov, vendar odlicno opravi svoje delo... Kajak je napihnjen v 10-15 minutah...Prav tako se mi zelo dopade napihljiv stol...

Ce prezivi se tale teden morja, bo kar odsluzil svoje...
wink-1.gif

Ted

Guru
8. sep 2007
1.712
588
113
Potrjujem, da se tale Viamare kar dobro obnese tudi na reki in (zaenkrat manjših) brzicah - od Markovcev do Borla na Dravi je bilo v začetku tedna kar pestro
wink-1.gif
. Nabavil sem ga pa na ebay-u na eni avkciji in me je prišel cca. 50 EUR ceneje kot na parsun.si. Se ga da konkretno napihnit in ugrez je (s pritrjenim krmilom) ob cca. 170-180kg še znosen. Na bolj divjih in nizkih vodah pa bi raje odstranil krmili.

Vesla res niso nekaj, sedeži pa so IMO kar spodobni. Cenovna alternativa je še drugi napihljiv kajak, ki je kopija Sevylor Colorado, je pa cca. 50 EUR dražji. Na ebay.de v avkciji tudi za okrog 200 EUR.