Napad psa

SJTV1

eV12
18. jul 2007
19.376
1.240
113
www.adriamedia.si
Citat:
Uporabnik tis pravi:
Je pa dejstvo, da,če je pes nevaren mora biti na vrvici in mora imeti povodec.
Kolikor se spomnim, mora biti VSAK pes na vrvici. Na nekatere je pa predpisan še nagobčnik. Ampak izjeme pri povodcu ni in to bi morali striktno uveljavljat (torej kaznovat lastnike, ki se tega ne držijo).
Ko bi te vsakič, ko bi tvoj pes brez laufal okoli, opalili za 200€, bi se ga hitro navadil imet na štriku.

PS: če ti to ne paše, lahko začneš postopek spremembe zakona ... Dokler pa ta velja ...

stieber

čebinar
1. sep 2007
17.258
3
38
Murgle
Sme biti spuščen, dokler ne laja ali renči na mimoidoče, ki so na javni površini...ja verjetno bi se jaz moral prilagajati psom po tvoje, kajne? In verjetno sem rkiv tudi, da je kak mesec nazaj, ko sem selil pohištvo, nek cucek pristopil do mene in zagrabil hlačnico? Pa verjetno sem kriv tudi, da sem se na javni površini srečal z nekim debilom in njegovim spuščenim bullmastifom in mi je cucek začel groziti? Jaz bi prej rekel, da imate histerični zagovorniki cuckov nek problem in sicer, da ne dojamate, da se ljudje nismo dolžni prilagajati ščenetom, ampak da morajo pesjanarji poskrbeti za svoje pse tako, da ne bodo moteči za ljudi. Če tega niso sposobni, naj pač ne imajo psa. tudi jaz bi imel pumo, pa nekako ne zmorem, a lohk mucka pol mal s sabo vozim okol pa če kekga cucka potamani, ni nič hudega.

I

Izbrisan uporabnik #488

Citat:
Uporabnik stieber pravi:
Sme biti spuščen, dokler ne laja ali renči na mimoidoče, ki so na javni površini...ja verjetno bi se jaz moral prilagajati psom po tvoje, kajne? In verjetno sem rkiv tudi, da je kak mesec nazaj, ko sem selil pohištvo, nek cucek pristopil do mene in zagrabil hlačnico? Pa verjetno sem kriv tudi, da sem se na javni površini srečal z nekim debilom in njegovim spuščenim bullmastifom in mi je cucek začel groziti? Jaz bi prej rekel, da imate histerični zagovorniki cuckov nek problem in sicer, da ne dojamate, da se ljudje nismo dolžni prilagajati ščenetom, ampak da morajo pesjanarji poskrbeti za svoje pse tako, da ne bodo moteči za ljudi. Če tega niso sposobni, naj pač ne imajo psa. tudi jaz bi imel pumo, pa nekako ne zmorem, a lohk mucka pol mal s sabo vozim okol pa če kekga cucka potamani, ni nič hudega.

Skrbnik psa mora na javnem mestu zagotoviti fizično varstvo psa tako, da je pes na povodcu. = predpis

tis

Fizikalc
25. jul 2007
5.423
0
36
No, če nočeš razumeti naj pa še enkrat ponovim:

Nevarne pse je treba imeti pod kontrolo (ograjen prostor / povodec in nagobčnik). To je naloga lastnikov in glede tega se verjetno vsi strinjamo, kajne?

Naloga ostalih pa je, da v kolikor srečate nevarnega psa, ki ni pod kontrolo, da to sporočite policiji, ki lahko potem ustrezno ukrepa.

In to vas jaz non stop sprašujem, pa se obnašate kot bebci, ker menite, da pač lahko zakon vzamete v svoje roke. Pa se motite in ste glede tega enako butasti kot vsi tisti, ki navernih psov nimajo pod kontrolo.

In dokler dolgo bo tako ste pač nule in v mojih očeh nimate prava na glasanje. Prizemljite se in priznajte, da tudi vi narobe. Pa ne mi očitat, da sem histerični zagovornik cuckov, ker to pač ni res. Ja, imam psa, ja je spuščen in, če spuščen ne bi bil pod kontrolo potem sploh ne bi bil spuščen. Sem tudi sam že marsikateremu lastniku psa pojasnil kako stvari stojijo in med njimi je bil na golovcu tudi naš vrli g.Župan.

In ja, ti lahko svojega mucka brez težave okoli voziš, če ne bo delal težav. To seveda ne more biti puma, ker divje živali niso domače živali, to ti je verjetno jasno in mi ni jasno, kako lahko to tako butasto mešaš v tej temi.

I

Izbrisan uporabnik #488

Pes na javnem mesti ne sme biti spuščen. Ne jemlji zakona v svoje roke
smile-1.gif

tis

Fizikalc
25. jul 2007
5.423
0
36
Citat:
Uporabnik Snecer pravi:
smile-1.gif

Ga ne jemljem. Psa imam recimo pogosto na povodcu, nikjer v zakonu pa ne piše, da moram povodec držati v roki. Je vrvica pač navita okoli vratu. In se striktno držim zakona - pes je na povodcu in pod kontrolo.

Emaster

Guru
Izključen uporabnik
1. sep 2007
1.070
528
113
...v senci...
Citat:
Uporabnik tis pravi:
Citat:
Uporabnik Snecer pravi:
smile-1.gif

Ga ne jemljem. Psa imam recimo pogosto na povodcu, nikjer v zakonu pa ne piše, da moram povodec držati v roki. Je vrvica pač navita okoli vratu. In se striktno držim zakona - pes je na povodcu in pod kontrolo.

...pod kontrolo je verjetno tista preverjena metoda, saj ne bo nič naredil...že če me poslini z gobcom mi gre na organ...

Res pa da so nekateri normalni ljudje skapirali in imajo pesutle na povodcu kot veli postava...

P.S. Stražunski gozd je minsko polje - drek do dreka pesjega

bonk.gif

SJTV1

eV12
18. jul 2007
19.376
1.240
113
www.adriamedia.si
Citat:
Uporabnik tis pravi:
Citat:
Uporabnik Snecer pravi:
smile-1.gif

Na pse se morda spoznaš, na pravo pa zelo slabo.
Čeprav ti ne privoščim, bi si pa zaslužil, ta ti kak policaj akzen napiše, kot te vidi s psom, ki ga nimaš na povodcu (potem se boš pritožil, bo šlo na sodišče, tam boš pa izvedel, kako se tolmači prepdise).

tis

Fizikalc
25. jul 2007
5.423
0
36
Tud men gre na organ, če en kadilec hodi pred mano ali pa, če na javnem prevoznem sredstvu kdo smrdi po čebuli.
Poizkusi koga tožiti, ker ga je njegov pes povohal in se ga pri tem dotaknil z vlažnim smrčkom.

Je pa žalostno, da te stražunski gozd moti zaradi pasjih drekov (btw, tam so lahko
smile-1.gif
).

Emaster

Guru
Izključen uporabnik
1. sep 2007
1.070
528
113
...v senci...
Citat:
Uporabnik tis pravi:
Tud men gre na organ, če en kadilec hodi pred mano ali pa, če na javnem prevoznem sredstvu kdo smrdi po čebuli.
Poizkusi koga tožiti, ker ga je njegov pes povohal in se ga pri tem dotaknil z vlažnim smrčkom.

Je pa žalostno, da te stražunski gozd moti zaradi pasjih drekov (btw, tam so lahko
smile-1.gif
).

...ko boš znosil toliko odpadkov iz omenjenega gozda, kot jaz se javi na pijači...

Verjetno omejeni lastniki psov ne puste da jim serjejo doma, zunaj pa je itak od vseh pa lahko dela kaj če ali ne kolega???

evil.gif

tis

Fizikalc
25. jul 2007
5.423
0
36
Citat:
Uporabnik SJTV1 pravi:
Na pse se morda spoznaš, na pravo pa zelo slabo.
Čeprav ti ne privoščim, bi si pa zaslužil, ta ti kak policaj akzen napiše, kot te vidi s psom, ki ga nimaš na povodcu (potem se boš pritožil, bo šlo na sodišče, tam boš pa izvedel, kako se tolmači prepdise).

Mi bo morda napisal kazen. Pač... naj!
A do sedaj mi niso težili - ne tisti na konju ne tisti na kolesu ne tisti, ki so bili peške.

Me bodo pa verjetno najprej opozorili
wink-1.gif
.

tis

Fizikalc
25. jul 2007
5.423
0
36
Citat:
Uporabnik Emaster pravi:
Citat:
Uporabnik tis pravi:

smile-1.gif
).

...ko boš znosil toliko odpadkov iz omenjenega gozda, kot jaz se javi na pijači...

Verjetno omejeni lastniki psov ne puste da jim serjejo doma, zunaj pa je itak od vseh pa lahko dela kaj če ali ne kolega???

evil.gif

Glej... če se ti ne bi začel delati pametnega in bi si prebral debato za nazaj bi vedel kakšno je moje mnenje glede pobiranja iztrebkov in se z mano ne bi spustil v to debato.

Je pa zanimivo videti, kako predstavniki vrste, ki svet utaplja v umazaniji in v Sloveniji vsak njen predstavnik tvori 1kg odpadkov na dan moti vse, kar ni človeškega.

Sami idioti in debate z vami je prav škoda.

I

Izbrisan uporabnik #488

Citat:
Uporabnik tis pravi:
Citat:
Uporabnik Snecer pravi:
smile-1.gif

Hm, kakšna biblična vprašanja.

V ustavi tudi piše, da je Cerkev ločena od države... le zakaj potem deluje na ozemlju RS?

Zakon je povsem jasen glede povodca, ne se smešiti, saj nisi menda klerojanševik.

Nazadnje urejeno:

tis

Fizikalc
25. jul 2007
5.423
0
36
En totalni idi.ot in shizofrenik zopet povleče politiko v čisto X temo. Dejte se, moderatorji s tem kre.tenom odkrito pogovorit ali pa zaprite ta forum, ker ste že vsi skupaj smešni.

I

Izbrisan uporabnik #488

"Jok" nič ne pomaga, psa moraš imeti na povodcu, za to tudi moderatorji ne morejo poskrbeti.

stieber

čebinar
1. sep 2007
17.258
3
38
Murgle
tu ni govora o tem, da je pes na javni površini, ampak da iz zasebne posesti teži ljudem, ki so na javni površini...

I

Izbrisan uporabnik #488

Tudi o tem imamo predpise in o tem smo že pisali.
Lajež je lahko zelo sitna zadeva.

stieber

čebinar
1. sep 2007
17.258
3
38
Murgle
bom snečerja prosil, da mi citira določbo, po kateri sem dolžan obvešlati policijo o neuravnovešenih cuckih...

sicer pa prvič slišim, da jemljem zakon v svoje roke. No, pravico do samoombrambe pred psom, ki s svojim smrdljivim gobcem napada, pa menda imam ali po tvoje pač ne?
Tistega s pumo pa očitno nisi razumel, takod a si me razočaral po vsej črti.

Sicer pa je tvoje pisanje odličen dokaz, da bi morali lastnikom psov na 10 kg dajati psihoteste.
grin1.gif

stieber

čebinar
1. sep 2007
17.258
3
38
Murgle
Torej se da pravno ukrepati, če cucek laja ali celo renči na mimoidoče, ki gredo mimo dvorišča s cuckom po recimo javnem pločniku?